Un nou sondaj arată că numărul elevilor sud coreeni care văd Coreea de Nord drept inamic, a scăzut

SEOUL, 12 februarie (Yonhap) – Comparativ cu anul trecut, mai puțini tineri elevi din Coreea de Sud percep Coreea de Nord ca un inamic, în timp ce un număr mai mare dintre ei consideră nordul ca un partener de cooperare.

În sondajul la care au participat 82 947 de elevi din ciclurile primar, gimnazial și liceal, doar 5,2% au declarat că Coreea de Nord ar trebui să fie considerată inamic, marcând o scădere bruscă de la 41% într-un studiu similar efectuat în 2017.

În aceeași măsură, procentul elevilor sud-coreeni care au privit Nordul ca partener de cooperare a crescut de la 41,3% la 50,9%, în timp ce 12,1% au considerat că nord-coreenii au nevoie de ajutor din partea de Sud, comparativ cu 10,8% în 2017.

Ultimul sondaj a fost efectuat la 597 școli elementare și secundare la nivel național, în perioada 22 octombrie – 10 decembrie anul trecut. Ancheta anterioară a analizat 91.316 de studenți la 548 de școli în 2017. Rugați să descrie imaginea Coreei de Nord, 26,7% dintre elevi au răspuns “dictatură” în sondajul din 2018, comparativ cu 49,3% în 2017. Procentul celor care s-au referit la  “poporul coreean și unificare” a crescut de la 8,6% la 24,9%. Pentru descrierea Coreei de Nord, mai mulți elevi au ales imagini ce evidențiează sărăcie, asistență și cooperare, dar numai 29,7% au ales o imagine a războiului și a armatei.

Ponderea elevilor care cred că unificarea Coreei este necesară a rămas aproape neschimbată, respectiv în jurul a 60% dintre respondenți, dar numărul celor care consideră că unificarea este posibilă în curând, a crescut.

Rugați să prezică calendarul unificării, 31,3% au răspuns “în termen de șase până la 10 ani” în 2018, în timp ce 31,2% au răspuns “după 21 de ani” în 2017. Proporția elevilor care așteaptă unificarea în decurs de cinci ani a crescut de la 5,1% la 16,4%. Elevii mai în vârstă au prezentat o atitudine mai rezervată și mai realistă față de unificare. 74% dintre elevii din ciclul primar au declarat că unificarea este necesară, în timp ce doar 54,6% dintre elevii de liceu au răspuns același lucru.

Sursa: yna.co.kr

South Korean President Moon Jae-in shakes hands with North Korean leader Kim Jong Un during their May summit at the truce village of Panmunjom, North Korea, in this handout picture provided by the Presidential Blue House. Photo by The Presidential Blue House via Reuters




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.