56247924_2584960361563101_4882419277635780608_o

Zilele Filmului Coreean 2019 – pe 21-24 mai la Bucuresti

Ambasada Republicii Coreea in Romania  alaturi de  Grand Cinema Bucuresti au placerea sa lanseze din nou  invitatia la Zilele Filmului Coreean (Korean Movie Days).  Acestea vor avea loc incepand 21  mai si se vor termina pe 24 mai 2019, la Grand Cinema Entertainment din Baneasa Shopping City (Șoseaua București-Ploiești 42D, Bucuresti). Oamenilor pasionati de cultura coreana  li s-a pregatit  sansa de a viziona la  cinema 2 dintre cele mai de succes filme coreene. Este vorba despre “The Spy Gone North/공작” – ( “Spionul Infiltrat in Nord”) si “The Front Line/고지전” – (“Linia Frontului “) si  vor putea fi vizionate doar cu subtitrare in limba engleza.

  1. The Spy Gone North/공작 – (“Spionul Infiltrat in Nord”)

 Este un film recent, chiar de anul trecut, 2018 si este clasificat ca film cu spioni, realizat de regizorul Yoon Jong-Bin . De asemenea trebuie sa va mai zic ca este bazat pe fapte reale, mai cu seama pe povestea adevarata a lui Park Chae-Seo, un spion din sud cunoscut sub numele “Black Venus.”

În 1993, fostul ofițer militar Suk-young Park este recrutat ca spion de către Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud, cu numele de cod “Black Venus”. El este trimis sub acoperire in cadrul unui grup de înalți oficiali nord-coreeni, cu sediul la Beijing, cu scopul final de a obține informații despre programul nuclear al Nordului…dar intrigile politice de-o parte si de alta a granitei ii pot compromite situatia.

Acest film a fost prezentat si in fata publicului european la Festivalul de Film de la Cannes din 2018.  “The Spy Gone North” a primit numerose recunoasteri la mai multe festivaluri precum: Blue Dragon Film Awards , unde  a “plecat” acasa cu premiile “Cel mai Bun Actor”- Hwang Jung-Min si “Cel mai bun design” – Park Il-Hyun si Daejong Film Awards editia 55, unde a luat premiile “Cel mai bun actor”- Hwang Jung-Min & Lee Sung-Min si “Cel mai bun design”- Park Il-Hyun.

2.The Front Line /고지전- (“Linia Frontului “)

Este un film realizat in 2011, in regia lui Jang Hun si se incadreaza in genul drama,  actiune si istoric. Pe parcursul a 133 de minute vom fi martorii unei bucati din istoria coreeana, plasata cumva la sfarsitul Razboiului Coreean (care a durat intre 1950-1953).

O linie de demarcatie militara trebuie trasa de comun acord pentru a determina granita intre Coreea de Nord si cea de Sud, insa partile nu cad la nici un acord din cauza dealului Aerok, un punct strategic foarte important pentru discutiile de incetare a razboiului.

Acest deal a ajuns sa fie cucerit si pierdut pe rand de cele doua forte combatante cu o viteza uluitoare. Cand ofiterul de instructie sud-coreean Kang Eun-Pyo face o remarca despre epurarea comunistilor si a tradatorilor de care se ocupa Sudistii, este trimis pe frontul de est pentru gasirea si demascarea unui presupus tradator din cadrul companiei Aligatorul, companie ce tocmai a pierdut din nou dealul Aerok in urma cu o zi in favoarea Nordului si al carei capitan a fost ucis, dar cu un pistol folosit de ofiterii Sud Coreeni.

Kang trebuie sa-l insoteasca pe noul capitan care este trimis acolo, in tabara Cayman de pe frontul de est, unde se reintalneste cu un fost coleg de studentie, Kim Soo-Hyeok, pe care-l credea mort in lupta.

 Image result for the front line

Pe langa povestea in sine, acest film se bucura de o distributie de-a dreptul surprinzatoare, asa ca cei care vor merge la film ii vor descoperi pe indragitii actori: Ko Soo, Shin Ha-Kyun, Lee Je-Hoon, Ryu Seung-Soo dar si multi altii.

Desigur “The Front Line” ajuns sa participe la numeroase festivalui in 2011 si 2012, cateva dintre ele sunt: Daejong Film Awards , Busan International Film Festival, The London Korean Film Festival ,  Hawaii International Film Festival,  Vancouver International Film Festival. De asemenea a reusit sa obtina un numar foarte mare de premii, printre care: 

  • Cel mai bun film
  • Cea mai bun cinematografie
  • Cele mai bune efecte luminoase
  • Cea mai buna productie
  • Cel mai bun scenariu
  • Cel mai bun actor nou – Lee Je Hoon
  • Cel mai bun design

~~~~ Update ~~~~~

Ambasada Republicii Coreea in Romania a facut de curand publice mai multe detalii despre eveniment dupa cum urmeaza.

Programul pentru vizionare este urmatorul:

  • Marti, 21 mai 2019, 19:30- “Linia Frontului ” (The Frontline) –> Sala 5
  • Miercuri, 22 mai 2019, 19:30- “Spionul Infiltrat in Nord” (Spy Gone North) –> Sala 5
  • Joi, 23 mai 2019, 19:30- “Linia Frontului ” (The Frontline) –> Sala 5
  • Vineri, 24 mai 2019, 19:30- “Spionul Infiltrat in Nord”(Spy Gone North) –> Sala 5

Biletele pentru acest filme vor fi disponibile incepand cu 6-7 mai. Pentru aceste filme intrarea este libera, dar este nevoie sa va rezervati biletele online. Astfel daca accesati link-urile de mai jos, trebuie doar sa selectati  zilele in care doriti sa mergeti:

“Linia Frontului ” –>  https://www.grandentertainment.ro/grand-cinema-more/filme/linia-frontului

“Spionul Infiltrat in Nord”–>https://www.grandentertainment.ro/grand-cinema-more/filme/spionul-infiltrat-in-nord

 Pentru cei care vor fi prezenti la Zilele Filmului Coreean, Ambasada a pregatit in acest an  si cateva surprize, asa ca in curand vom primit mai multe  informatii legate de mini-concursurile dedicate evenimentului.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să verificați  si pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Coreea în România sau site-ul oficial al Grand Cinema. Puteti  sa intrati si pe evenimetul special creat–>  https://www.facebook.com/events/2123345194387807/

Ne vedem la Zilele Filmului Coreean 🙂 Vizionare placuta ! (Coman Daniela)

Surse: Ambasada Republicii Coreea, Cinemagia




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.