health-coronavirus-southkoreaM

Bilanț coronavirus: A crescut numărul noilor cazuri de infectare în Coreea de Sud

Autorităţile de la Seul au anunţat, miercuri, pentru prima dată în ultimele cinci zile, o creștere a numărului noilor cazuri de infectare cu coronavirus, după ce bilanțul în scădere din ultimele zile crease speranțe pentru o eventuală ieșire din criză.

În total, 242 de noi cazuri au fost raportate marți, au anunțat Centrul Coreene pentru Controlul și Prevenirea bolilor (KCDC). Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate în Coreea de Sud a ajuns la 7.755.

Seul a anunţat alte şase decese, bilanţul morţilor ajungând la 60.

Această creştere rămâne inferioară cifrelor înregistrate la începutul lunii, când erau consemnate între 500 şi 600 de noi contaminări în fiecare zi. Autorităţile au făcut apel în continuare la vigilenţă, în ciuda veştilor optimiste din ultimele zile.

China, epicentrul Covid-19, a înregistrat în ultimele 24 de ore o nouă scădere – 24 de noi cazuri şi 22 de decese, la nivelul întregii ţări. În oraşul Wuhan, unde coronavirusul a fost detectat la finalul anului trecut, au fost raportate 13 noi infecţii. Wuhan şi împrejurimile se află în carantină de la finalul lunii ianuarie. Autorităţile provinciei Hubei nu au mai raportat niciun caz de infectare în ultimele zile.

În Japonia, Ministerul Sănătăţii şi administraţiile locale au anunţat că numărul infecţiilor cu COVID-19 a crescut marţi cu un caz, cifra totală ajungând la 568. Dintre cele 568 de cazuri confirmate în Japonia, inclusiv cele asociate vasului de croazieră Diamond Princess, care fost ţinut anterior în carantină în Yokohama, majoritatea sunt din prefectura nordică Hokkaido, care a confirmat 111 cazuri şi a declarat stare de urgenţă. Numărul deceselor din Japonia cauzate de coronavirus se ridică în prezent la 31, potrivit Ministerului Sănătăţii, cifra incluzând victimele de pe Diamond Princess. În prefectura Aichi au fost confirmate 99 de cazuri, în Osaka – 73, Tokyo – 67, Kanagawa – 43 şi în prefectura Hyogo – 25, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale. Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent, 427 de persoane au fost externate.

O decizie fără precedent vine din Thailanda, care a anulat acordarea vizei la sosire pentru cetăţenii din 18 state, printre care şi România, a informat Ministerul de Interne de la Bangkok. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus.Cetăţenii lor primeau viză direct pe paşaport la aeroport la sosirea în Thailanda sau la punctele de trecere a frontierei.
Tot începând de miercuri, se suspendă exceptarea de la viză de care beneficiau cetăţenii din Coreea de Sud, Italia şi Hong Kong, a precizat Ministerul de Interne.

În ceea ce priveşte Europa, cea mai afectată ţară este Italia (peste 10.100 de cazuri şi 631 de decese), urmată de Franţa (peste 1.500 de cazuri şi 33 de decese) şi Spania (peste 1.600 de cazuri şi 36 de decese).

Turcia a anunţat marţi seară primul caz de infectare la un bărbat care a călătorit în Europa.

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a depăşit 115.000, mai mult de jumătate dintre bolnavi fiind trataţi. Numărul morților a ajuns la 4.293.

Sursa foto: www.pri.org




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.