200309163843-01-south-korean-health-minister-exlarge-169

Coreea de Sud a depășit pragul critic al epidemiei de coronavirus care a infectat mii de cetățeni?

Coreea de Sud speră că a depășit pragul critic al epidemiei de coronavirus care a infectat mii de cetățeni și a ucis câteva zeci.

”Noi sperăm că am trecut de perioada de vârf, ținând cont de cifrele pe care le avem și sperăm, cu precauție, că am depășit pragul critic”, a declarat ministrul sud-coreean al Sănătății, Park Neunghoo, pentru CNN.

South Korean Health Minister Park Neunghoo, Ministrul Sănătății

Mai bine de 7.300 de infecții cu noul coronavirus au fost confirmate în Coreea de Sud, iar peste 50 de persoane au murit din cauza Covid-19. Este una dintre țările cele mai afectate din afara Chinei, unde a izbucnit epidemia, la sfârșitul anului 2019. În prezent, numărul de noi cazuri de infectări scade în Coreea de Sud de la zi la zi.

Cum au reușit sud-coreeni să depășească criza ?

Park s-a arătat încrezător în planul pus la cale de oficialitățile sud-coreene pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus și a sfătuit guvernele celorlalte țări să își concentreze eforturile pe diagnosticarea timpurie și cooperare globală.

Guvernul sud-coreean a avut curajul de a oferi oamenilor posibilitatea de a se testa gratuit pentru coronavirus, dezvoltând abilitatea de a efectua aproximativ 15.000 de seturi de analize de diagnosticare pe zi, cu un total de 196.000 de teste realizate la nivel national.

Autoritățile din orașul Goyang au instalat chiar puncte mobile de testare coronavirus, de tipul drive-thru.

”Detectarea pacienților într-o fază incipientă a bolii este foarte importantă și am învățat această lecție simplă obișnuindu-ne cu faptul că virusul este foarte contagios, și odată ce a pornit, se răspândește foarte rapid și pe arii largi”, a spus ministrul Park.

”Crescând capacitatea de testare este foarte important, pentru că, odată ce detectezi pe cineva care duce acest virus, poți opri răspândirea acestuia”, a completat înaltul oficial.

Park a precizat că doar 10% din pacienții cu coronavirus necesită spitalizare, în timp ce restul au un sistem imunitar suficient de puternic pentru a lupta singuri împotriva coronavirusului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.