acu

9 K-drame care ar merita să aibă un al doilea sezon

În aceste zile este greu de găsit seriale cu mai multe sezoane care nu încep să tragă de timp la un moment dat. Acesta este motivul pentru care dramele K pot fi atât de atrăgătoare. Vi se prezintă personaje bine-scrise, dezvoltate și frumos expuse într-un singur sezon. De obicei, poveștile sunt atât de frumoase și personajele atât de credibile încât nu mai avem parcă timp să ne facem griji momentele dificile și nici pentru a crede că personajul nostru preferat merita mai mult/ un altfel de final.

Cu toate acestea, uneori un singur sezon poate fi prea scurt, iar tu ai vrea să petreci ceva mai mult timp cu personajele preferate. Sau tragedia se întâmplă și totul se terminăîntr-o notă mult prea tristă, pate că avem parte de un sfârșit deschis, sau poate că drama nu spus chiar tot despre a misterul pe care încercase să-l rezolve de-a lungul timpului. În situații ca acestea se dorește un al doilea sezon. Cei de la soompi.com au adunat 9 drame K care merită un al doilea sezon. Haideți să vedem dacă preferata voastră se regăsește printre acestea!

„Hwayugi“

„Hwayugi” este o dramă care vă va fura inima de la primul episod. Jin Sun Mi (Oh ​​Yeon So) trebuie să-și dea seama încă de la bun început cum să trăiască într-o lume în care demonii și zeitățile sunt constant în contradicție. Pedepsită de zei că l-a eliberat pe Son Oh Gong (Lee Seung Gi) din închisoarea sa, ea trebuie să suporte greutatea de a fi cea căreia îi este hărăzit să salveze lumea de o ură iminentă. Acest lucru o face să devină o țintă în lumea supranaturală, deoarece există multe persoane care vor să o mănânce pentru puterea ei, inclusiv Son Oh Gong. Dar zeii au alte planuri pentru ea și, în schimb, ea îl prinde Oh Gong în mreajele sale cu un „geumggango” fapt pentru care cei doi trebuie acum să salveze lumea împreună.

Această dramă te ține cu sufletul la gură  prin misiunile primite de Jin Sun Mi de a distruge demonii de zi cu zi, disputele absolut hilare dintre Son Oh Gong și Woo Ma Wang (Cha Seung Won), o mare răutate ce pândește din umbră, zombi îndrăgostiți și romanțe ale unor personaje ciudate care încearcă să găsească o cale de a fi împreună. Desigur, toate acestea tind să fie rețeta perfectă pentru dezastru, iar drama ajunge la final, cu Son Oh Gong aflat într-o luptă continuă de a o salva pe in Sun Mi. Ar fi minunat să vedem cum Song Oh Gong obține victoria în lupta împotriva forțelor răului și își găsește fericirea alături de adevărata dragoste.

„Suits“

Bazat pe serialul american cu același nume, „Suits” este o dramă despre un avocat corporatist prestigios pe nume Choi Kang Seok (Jang Dong Gun), care îl angajează pe Go Yeon Woo (Park Hyung Sik) pentru a fi asociatul său la Kang și Ham. Deși legal nu are dreptul de a practica, memoria fotografică a lui Yeon Woo este unul dintre cele mai puternice atuuri ale sale. La fel ca mentorul său, Yeon Woo este ingenios și carismatic, dar smerenia și motivația sa de a-i ajuta pe cei mai aflați în nevoie contrastează adesea comportamentul rece al lui Kang Seok și abordarea cazurilor de către acesta. Aceștia abordează numeroase cazuri care se referă la agresiune sexuală, contracte de afaceri, situații în care un reclamant dă în judecată un inculpat sau un număr de inculpați în numele unui grup, și au propriile lor procese simulate, care dezvăluie relațiile putrede din interiorul firmei de avocatură. În timp ce chimia dintre Jang Dong și Park Hyung Sik fac ca serialul să fie și mai plăcut, relația celor două personaje principale cu celelalte personaje precum Kang Ha Yeon (Jin Hee Kyung), Hong Da Ham (Chae Jung An), Kim Ji Na (Go Sung Hee), și Chae Geun Sik (Choi Gwi Ha) este la fel de interesantă.

Drama a abordat subiecte care s-au desfăsurat pe mai multe sezoane în serialul inițial, cea mai celebră fiind frauda regizată de Yeon Woo. Deja și-a învățat lecția până la sfârșitul dramei, Kang Seok este acolo pentru a-l saluta când iese din închisoare. Ar fi interesant să vedem cum viața lui Yeon Woo continuă să se suprapună cu cea a lui Kang Seok într-un alt sezon. S-ar întoarce la facultate și să studieze dreptul pentru a putea lucra cu îndrumătorul său? L-ar angaja în altă poziție? Dar relația cu Ji Na în ce direcție s-ar îndrepta? Serialul american are nouă sezoane, așa că există cu siguranță multe subiecte ce pot fi adaptate și explorare!

“Hotel Del Luna”

Datorită unei tranzacții anterioare pe care tatăl său a făcut-o cu Man Wol (IU), Goo Chan Sung (Yeo Jin Goo) devine managerul Hotelului Del Luna. Așa cum era de așteptat de la Hong Sisters, „Hotel Del Luna” spune o poveste minunat de … sfâșietoare. Man Wol și Chan Sung nu se află într-o lume normală deoarece ei sunt urmăriți mereu de datoria importantă de a ajuta fantomele să treacă la viața de apoi. În timp ce Man Wol nu pare a fi prea fericită, deoarece a fost blestemată cu această meserie de mii de ani, în cele din urmă, Chan Sung reușește să îi ridice toate barierele și îi permite, de asemenea, să treacă mai departe de trecutul său și să se deplaseze în viața de viață.

Deși ar fi incredibil să avem parte de o continuare a acestei drame și să aflăm în ce s-au reîncarnat cele două personaje pprincipale pentru ca Chan Sung și Man Wol să aibă, în fine parte, de un final fericit, fanii au fost încântați de ideea de a vedea un al doilea sezon despre Hotel Blue Moon după ce a fost dat publicității cameo lui Kim Soo Hyun. Deoarece se știe că hotelul este condus de cei care trebuie să-și plătească păcatele din trecut, există atâta intrigă în jurul personajului lui Kim Soo Hyun. Ce a făcut el pentru a fi ales să conducă hotelul? Trecutul său este mai tragic decât cel al lui Man Wol? Cum se va înțelege cu ceilalți angajați ai hotelului? În timp ce tvN a lansat o declarație în care, în cele din urmă, a spus că orice este posibil, până acum nu a existat niciun cuvânt despre un al doilea sezon. Cu puțin noroc, poate ca vom avea parte de unul în viitor.

“How Are You Bread”

“How Are You Bread” este o dramă web distractivă și drăguță, dar surprinzător de îndrăzneață. Drama urmărește povestea lui Noh Mi Rae (Lee Se Young) în încercarea ei de a-l convinge pe Ha Do Woo (Suho) să apară într-o emisiune TV. Pentru ca acest lucru să se întâmple, scenaristul No Mi-Rae se infiltrează în brutărie. Do Woo este un enigmatic bucătar de patiserie, cunoscut pentru pâinea lui „cum te simți/how are you” în care frământă toate emoțiile. De fiecare dată când Mi Rae o mănâncă, îi dau lacrimile și în curând își va da seama de ce pâinea lui are un astfel de efect asupra ei.

Relații de familie încordate, rivali în afaceri, prieteni transformați în dușmani și reîntâlnirea primelor iubiri, această dramă abordează teme care vă vor atrage atenția. În cele din urmă, este vorba să te sacrifici pentru fericirea și siguranța celor pe care îi iubești. În timp ce un astfel de sacrificiu este nobil, cu siguranță devine frustrant odată ce vă dați seama că Do Woo și Mi Rae sunt blocați într-o buclă fără încetare în încercarea de a-l face pe celălalt să uite că iubirea lor a existat. Ar fi minunat să vedem un alt sezon în care cei doi să spargă bucla crudă în care sunt, în loc să-i cedeze acesteia. La urma urmei, dacă dragostea lor este atât de nefericită, de ce soarta continuă să îi aducă împreună?

“Vagabond”

Adevărul este că este absolut criminal faptul că „Vagabond” nu are deja un sezon doi în lucru. Plină de acțiune, conspirații care nu se încheie niciodată și un mic strop de romantism, această dramă vă ține cu sufletul la gură până în ultima clipă a difuzării sale. Aruncat în conspirația din spatele accidentului de avion care l-a ucis pe nepotul său, Cha Dal Gun (Lee Seung Gi) ia toată responsabilitatea asupra sa pentru a afla cine este see află în spatele tragicului eveniment. Lui i se alătură și agentul INS Go Hae Ri (Suzy) și împreună descoperă corupția care le-a otrăvit guvernul până la baza sa.

Finalul acestei drame i-a lăsat cu un gust amar pe fanii serialului, deoarece se pare că s-a încheiat cu aceeași scenă cu care a început. Deși conspirația este descoperită în cele din urmă, povestea este lăsată neterminată. Telespectatorii văd ultima oară scena în care Hae Ri se infiltrează în organizație, fără să știe că Dal Gun este în viață, iar Dal Gun își pregătește unghile de tragere având-o ca țintă chiar …. pe ea? Între timp, făptuitorul încă nu a fost adus în justiție. Până la urmă, rating-ul uriaș înregistrat de întreaga echipa de actori de-a lungul serialului pare să fi fost în van. Deși Celltrion Entertainment, compania de producție din spatele dramei, a lansat o declarație conform căreia drama a fost realizată ținând cont de sezonul doi, nu există nicio confirmare că aceasta va avea loc. Ar fi minunat să vedem în cele din urmă povestea lui Dal Gun și Hae Ri, nu credeți?

„The Ghost Detective”

Lee Da-Il este un investigator privat. El a fost anterior în armată, dar un caz de denunțare a dus la trecerea lui în rezervă. Jung Yeo-Wool devine asistentul său. Ea este o femeie neînfricată. Amândoi lucrează împreună pentru a rezolva misterul din jurul morții surorii mai mici a lui Yeo Wool, dar și pentru a rezolva alte cazuri, unele implicând … fantome. Atunci când fermecătorul investigator privat Lee Da Il (Choi Daniel)  încearcă să rezolve dispariția a trei copii cu ajutorul noului său asistent, Jung Yeo Wool (Park Eun Bin), drama dezvăluie că, de fapt, el nu este în viață. De asemenea, cazul duce înapoi la femeia în roșu, Sun Woo Hye (Lee Ji Ah), care a fost implicată în moartea surorii mai mici a lui Yeo Wool. Dezvăluirea misterului crimelor lui Woo Hye duce perechea de investigatori într-un tunel înfricoșător, în timp ce încearcă să descopere cum să oprească o fantomă. Da Il se confruntă cu și mai multe probleme deoarece cu cât rămâne mai mult în afara corpului său, cu atât devine mai predispus să se transforme într-o ființă malefică, plină de răutate, ca Woo Hye.

În cele din urmă, Da Il își sacrifică trupul și șansa sa de a fi din nou în viață pentru a-i pune capăt maleficei Woo Hye. Cu toate acestea, nu toată speranța este pierdută, deoarece Yeo Wool în cele din urmă reapare în final. În timp ce povestea ne face să presupunem că Da Il va trebui să o părăsească pe Yeo Wool, genul supranatural poate deschide multe posibilități, nu credeți? Cine vrea să accepte un final aparent tragic pentru această pereche? Noi nu, așa că ar fi uimitor să avem un al doilea sezon care să exploreze modul în care frumoasa perechea va începe să lucreze din nou împreună cu echipa lor și cu alți oficiali publici care au implementat propriile unități de detectivi-fantome pentru a rezolva cazurile supranaturale. Poate că s-ar putea găsi chiar o nouă modalitate de a-l readuce pe Da Il la viață…

„Lawless Lawyer”

Dacă vă placdramele care abordează conspirația și corupția, dar care are și partea ei de poveste romantică, atunci probabil că deja ați urmărit „Lawless Lawyer”. Bong Sang-Pil  (Lee Joon Gi) lucrează ca avocat și are una dintre cele mai mari rate de câștig din țară. Bong Sang-Pil va profita de orice lacune din lege, înfățișându-se în fața instanței pentru răzbunarea uciderii mamei sale cu ani înainte, opunându-se puterii absolute.

Între timp, Ha Jae-Yi (Seo Ye-Ji) este un avocat cu integritate. Ea bate (la propriu) un judecător în instanță și își suspendă licența de avocatură. Ha Jae-Yi se întoarce în orașul ei natal,  Gisung și ajunge să lucreze alături de Bong Sang-Pil. Această dramă arată importanța colaborării atunci când sunt abordate cazuri uriașe de nedreptăți din lume. Există chiar și o cantitate potrivită de comedie atunci când vine vorba despre grupul de gangsteri care îl ajută pe Sang Pil să rezolve misterele din trecut. Chimia și munca în echipă a lui Lee Joon Gi și Seo Ye Ji fac, de asemenea, drama incredibil de plăcută din toate punctele de vedere.

Drama se încheie când cei doi ajung la Seul, jurând să îi dea jos pe cei care abuzează de puteri în orașul fără de lege. Sfârșitul acestei drame a lăsat cu siguranță loc pentru un al doilea sezon. Ce conspirații ar putea descoperi ei la Seul? Cât de mult ar fi dispuși să lupte pentru a-și câștiga cazurile? Ar fi minunat să vedem cum abordează Sang Pil și Jae Yi noul lor mediu de muncă din marele oraș!

„Catch the Ghost”

Yoo-Ryung (Moon Geun-Young) este un detectiv rookie. După ce sora sa geamănă, bolnavă deautism, dispare, Yoo-Ryung se alătură echipei de poliție din metrou. Yoo-Ryung are o percepție spațială excepțională și un puternic simț al dreptății, atuuri ce o vor ajuta să rezolve cazurile, spre deosebire de șeful ei, Ko Ji Seok (Kim Seon Ho). Perechea de investigatori este tot timpul în contradicție, deoarece Yoo Ryung dorește întotdeauna să ia dreptatea în propriile ei mâini. Drama evidențiază importanța colaborării, durerea intensă după pierderea unei persoane dragi lupta reală pe care o duci atunci când trebuie să ai grijă de membrii familiei tale.

Deși drama are un final fericit, dinamica dintre personaje abia atunci începe. Respectul și admirația reciprocă a lui Yoo Ryung și Ji Seok se transformă în romantism, iar relația lor plină de scântei la început s-a schimbat și ea. Serialul se încheie cu o scenă comedică în care îi vedem pe cei doi investigatori cum încearcă să aresteze același suspect pentru două fapte diferite. Ar fi fantastic dacă ar exista un al doilea sezon care să arate cum această echipă lucrează împreună pentru a rezolva misterele cu care se confruntă realitatea lor.

„Page Turner”

Yoo-Seul (Kim So-Hyun) este eleva  unui liceu de artă. Ea este o pianistă talentată, care a câștigat diverse concursuri, dar este condusă de mama ei, care a vrut să devină pianistă când era mai tânără. Într-o zi, Yoo-Seul a avut un accident și simte că nu va mai putea să cânte niciodată la pian. Cu ajutorul prietenului ei, Cha-Sik, și al rivalului lui, Yoo-Seul Jin-Mok, Yoo-Seul începe să ducă o viață nouă.

În ciuda poveștii scurte de doar trei episoade, ar fi interesant să vedem unde le va duce viața pe cele 3 personaje. Mai vrea Yoo Seul să cânte la pian? Cha Shik și-a aflat propriul vis după ce a învățat să cânte la pian? „Page Turner” este o dramă care îți face inima să trsalte datorită personajele și poveștii lor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.