90953992_2979186778810434_594507590700892160_n

Echipamentele de protecție din Coreea de Sud au intrat în posesia IGSU. Acestea vor fi distribuite în toață țara

Echipamentele destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Internetrimise (MAI), trimise cu o aeronavă NATO, care au ajuns în această dimineață din Coreea de Sud pe aeroportul Otopeni din Capitală, au ajuns în posesia Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea vor fi depozitate temporar, de iar ulterior vor fi livrate în toată țara, în funcție de nevoi, informează Realitatea.net.

“Cu sprijinul Guvernului României, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) i-au fost alocate, de la bugetul de stat, fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea inspectoratului general, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății (MS) și echipajelor operative ale MAI.

Vă reamintim că în cursul acestei dimineți, pe aeroportul Otopeni din Capitală, au fost aduse 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronava NATO.

Cele 100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.