Untitled

Încă un pas spre o viață normală: școlile sud-coreene se vor redeschide începând de săptămâna viitoare

Considerată un exemplu de bune-practici la nivel internațional, Coreea de Sud mai face un pas spre revenirea la viața normală de dinaintea declanșării pandemiei de coronavirus. Autoritățile sud-coreene au anunțat, astăzi, că intenționează să redeschidă școlile începând de săptămâna viitoare, în condițiile în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut la zero în ultimele zile, informează realitatea.net, care citează agenția de presă sud-coreeană Yonhap. Măsura vine la mai bine de două luni după ce școlile au fost închise ca urmare a strategiei de precauție privind prevenirea răspândirii virusului care a infectat până în prezent mai mult de 10.000 sud-coreeni.

“Începând cu 20 mai, care este la două săptămâni după sărbătorile cheie din luna mai, vom face eforturi (pentru redeschiderea școlilor – n.r.) într-un proces etapizat și secvențial”, a declarat ministrul Educației, Yoo Eun-hae, într-un briefing de presă.

Conform planului elaborat de autoritățile din domeniu, elevii de liceu vor reveni la școală pe 13 mai, în timp ce alte clase vor reveni la școală treptat în săptămânile următoare, în perioada cuprinsă între 20 mai și 1 iunie.

Coreea de Sud dispune de un sistem școlar 6-3-3, care constă din șase ani de școală elementară și câte trei ani de gimnaziu și liceu fiecare.

Yoo Eun-hae susține că guvernul a avut în vedere mai mulți factori atunci când a luat decizia reînceperii școlilor, cum ar fi faptul că are suficient timp pentru a evalua impactul perioadei de vacanță de la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, precum și nevoile academice ale liceenilor.

Având în vedere că sărbătorile publice cheie, cum ar fi Ziua de naștere a lui Buddha, Ziua Muncii și Ziua Copilului au căzut, anul acesta, la sfârșitul lunii aprilie și la începutul lunii mai, acest lucru a făcut posibilă diminuarea îngrijorărilor legate de posibilitatea transmiterii virusului ca urmare a faptului că oamenii călătoresc în toată țara.

Ministrul Educației a avertizat însă că redeschiderea școlii nu trebuie considerată „sfârșitul coronavirusului”, îndemnând profesorii, părinții și elevii deopotrivă să urmeze îndeaproape măsurile aflate în vigoare și până în prezent.

În plus, Guvernul ar putea cere școlilor să dezinfecteze sălile de clasă și facilitățile școlare, să diversifice programele de clasă pentru a minimiza riscurile de infecție în sălile de clasă aglomerate, să schimbe aranjamentul băncilor în timpul ședințelor cu părinții, iar purtarea măștile pentru față este absolut necesară, cu excepția pauzei de masă, mai arată sursa citată.

Vă reamintim că începerea semestrului școlar de primăvară a fost amânată de patru ori începând din martie, în Coreea de Sud, în timpul campaniei de distanțare socială, care a obligat școlile să organizeze cursuri online.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.