AEN20200508003656315_01_i_P4

Situație îngrijorătoare în Coreea: cel puțin 14 noi cazuri confirmate de coronavirus, din cauza unui bărbat care a fost în club

După câteva zile în care Coreea nu mai raporta nici un caz de infectare cu noul coronavirus, iată că situația din păcate s-a schimbat în această săptămână. Astăzi, 8 mai , au fost raportate noi cazuri de coronavirus, ce sunt asociate cu un bărbat care a fost în mai multe cluburi, dar și baruri din cartierul multicultural și popular din Seoul numit Itaewon, conform agenției naționale de presă Yonhap.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea (KCDC) au spus că 14 dintre contactele pacientului, inclusiv trei cetățeni străini și un ofițer al armatei, au fost testați până acum pozitiv pentru COVID-19. S-a mai menționat că toți pacienții au vârste cuprinse între 19 și 37 de ani.

Bărbatul cu vârta de 29 de ani, pe care autoritățile medicale îl consideră primul pacient în cadrul aceste infecții de grup, a vizitat cinci cluburi și baruri din cartierul Itaewon, de vineri seară ( 1 mai) până la primele ore ale zilei de sâmbătă a săptămânii trecute.

Autoritățile coreene au mai spus că 12 din cele 14 cazuri noi cazuri au fost confirmate la cei care au vizitat cluburile din Itaewon, dar există teama că numărul acestora ar putea să fie tot mai mare, luând în considerare că cel puțin 1.510 persoane au fost estimate să fi vizitat cele cinci cluburi de noapte, inclusiv cele numite King Club, Trunk Club și Club Queen.

„Este foarte probabil să apară mai multe cazuri pe parcurs”, a declarat vicepremierul Sănătății, Kim Ganglip, în timpul unei conferințe. Autoritățile medicale au spus că, pe lângă cei care au fost verificați, deja, pentru că au mers la acele baruri, alte sute de persoane ar putea fi examinate pentru a constata și alte infecții cu COVID-19.

Într-o informare separată, primarul orașului Seul a declarat că au fost realizate mai multe teste pentru depistarea infectărilor cu noul coronavirus, iar cele mai recente rezultate au arătat 97 de persoane negative, în timp ce testele pentru alți șase sunt în curs. Oficialii orașului au spus că intenționează să urmărească vizitatorii cluburilor prin intermediul înregistrărilor CCTV și a tranzacțiilor cu cardul de credit, citând posibile erori în jurnalele de intrare.

Această nouă descoperire, a pus autoritățile, precum și publicul, în alertă ridicată pentru un focar posibil, mai mare pe fondul unor măsuri mai relaxate, de distanțare socială introduse la începutul acestei săptămâni.

În urma unei reuniuni la care au participat atât autoritățile sanitare, guvernele municipale și ministerele relevante, Guvernul a emis un aviz lunar pentru cluburi și baruri. În conformitate cu avizul care va intra în vigoare în această seară, cluburile și barurile din toată țara vor fi încurajate să suspende activitatea pentru luna următoare.

Totuși, cluburile și barurile care optează pentru deschiderea afacerilor vor fi obligate să ia măsuri, personalul și vizitatorii să poarte măști în unitățile lor și să se verifice identificarea tuturor celor care ajung în acele locuri. Pentru locațiile care încalcă regulile, se vor aplica amenzi și vor fi răspunzătoare pentru procesele de daune dacă se confirmă că o persoană a contractat coronavirusul.

Se consideră că aceaste infecții recente au apărut în timp ce schema de distanțare socială a guvernului era în vigoare. Dar, s-a descoperit că cei care s-au îmbolnăvit nu au purtat măști în interiorul cluburilor și barurilor, potrivit informațiilor furnizate de KCDC.

Ca urma a acestei situații, KCDC a cerut celor care au mers în acele cluburi să se auto-izoleze pentru a limita astfel posibila răspândire a virusului și să raporteze autorităților dacă prezintă simptome de COVID-19. Mai exact, au cerut oamenilor să rămână acasă dacă au fost la King Club de la miezul nopții până la 3:30 a.m., Trunk Club de la 1-1: 40 a.m. și Club Queen de la 3: 30-3: 50 a.m.

Cel de la care s-ar fi infectat oamenii , a mers la Itaewon în jurul orei 11 p.m. în ziua de vineri, 1 mai, alături de un prieten, care ulterior, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ei au petrecut la cinci cluburi și baruri până în jurul orei 03:50 a doua zi. Apoi bărbatul a fost testat pozitiv și a fost internat într-un spital din Suwon, miercuri dimineață.

Cele 13 noi cazuri apărute includ, de asemenea, un coleg în vârstă de 31 de ani al pacientului nr. 1 care a fost confirmat astăzi, 8 mai, pozitiv pentru COVID-19. Se pare că cei doi lucrează în aceeași companie de IT cu sediul în Seongnam, provincia Gyeonggi. S-a mai spus ca colegul bărbatului este rezident din Yongin și a fost internat într-un spital din Anseong din aceeași provincie.

Până acum, Coreea a raportat 10.822 de cazuri confirmate de coronavirus, 9.484 de pacienți care s-au vindecat și doar 256 de persoane au decedat.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.