Á¤ºÎ, À¯Èï½Ã¼³ ¿î¿µÀÚÁ¦ ÇàÁ¤¸í·É ½ÃÇà ³ª¼±´Ù

Autoritățile coreene îndeamnă străinii care au fost în cluburile din Itaewon să se testeze de urgență

Străinii care au vizitat cluburi sau baruri în  cartierul Itaewon din Seul, un loc de viață de noapte celebru în Coreea, în vacanța de săptămâna trecută sunt îndemnați să se testeze pentru coronavirus după ce în zona a apărut un focar de COVID-19, conform pulicației Koreaherald.

„Solicităm celor care au vizitat cluburile din Itaewon din Seul, între sfârșitul lunii aprilie și 6 mai,să se izoleze  sau să evite  ieșirile  și să urmeze instrucțiunile de la centrele de sănătate comunitare pentru a se supune unui test de pentru COVID-19”, a spus directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea, Jung Eun-kyeong într-o conferință de presă. Cei care au vizitat baruri sau cluburi din Itaewon în perioada vacanței au un risc mai mare de expunere la virus, a explicat Jung. Ea a cerut străinilor să apeleze numărul  1339 pentru a contacta centrul de apeluri de urgență pentru o consultare. Chiar și cei fără permise de ședere corespunzătoare vor fi testați și tratați,  nu este necesar să își facă griji pentru deportare, a adăugat un oficial al Ministerului Sănătății.

Duminică, autoritățile coreene au  reușit să identifice 54 de noi cazuri de coronavirus, relaționate cu cluburile din Itaewon și au mai menționat că 4 cazuri corespund unor cetățeni străini, care ar proveni din Franța și America.

În acest context, autoritățile încearcă să contacteze toți cei care au vizitat cluburile în perioada 30 aprilie – 5 mai. Se crede că peste 5.000 de oameni au făcut acest lucru și nu se știe  exact câți erau străini.

Ca atare, un raport anterior bazat pe rezervările cluburilor arată  pe 2 mai,  1.510 vizitatori , din care aproximativ 30 erau străini. Ca parte a măsurilor de carantină, vizitatorii au fost rugați să își scrie numele și datele de contact înainte de intrarea în cluburi. Se presupune că nu toți vizitatorii s-au conformat. Astfel, autoritățile analizează alte resurse pentru a urmări persoanele care ar putea fi expuse la virus,  prin intermediul folosirii cardului de credit și debit și camerele de supraveghere instalate pe străzi.

Cetățenii testați pozitiv pentru coronavirus, se pare că au mai vizitat și pe 3 mai  Damotori 5, un bar din Sinchon, o altă atracție a vieții de noapte  din Seul. De asemenea, în alte zile au mai fost în alte cluburi precum The Fountain și Black, dar și într-o sauna dedicată bărbaților în Nonhyeon-dong, districtul  Gangnam.

În acest context, duminică, guvernatorul provinciei Gyeonggi, Lee Jae-myung, a emis un ordin administrativ de urgență pentru ca vizitatorii cluburilor  din Itaewon și sauna Nonhyeon să se testeze până pe17 mai. Cei care nu respectă ordinul pot fi condamnați la doi ani în închisoare sau vor primi  amenzi până la 20 de milioane woni (aproximativ 16.380 dolari ).

Ca urmarea a apariției acestei situații, primarul orasului Seul Seoul Park Won- soon a impus un ordin administrativ de suspendare  a afacerilor la cluburi, baruri și alte unități de viață de noapte din capitala Seul. Această măsură de precauție va rămâne în vigoare până la o notificare ulterioară, fără a se specifica o dată anume.

Depistarea străinilor care ar fi putut intra în contact cu cei care s-au testat pozitiv pentru noul coronavirus este o sarcină complicată pentru autorități, deoarece datele de contact furnizate de cluburi nu sunt exacte și accesul străilor  la informații legate de virus poate fi limitat din cauza barierelor lingvistice.

Pentru a-și potoli nevoia de  interacțiune socială, oamenii au început să se adune la pub-uri, cluburi de noapte și baruri, pe fondul unei atmosfere de sărbătoare la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, împreună cu relaxarea campaniei de distanțare socială.

Odată cu descoperirea cazurilor din Itaewon, au ieșit la iveală greșeli în măsurile de carantină. Cei care au telefoane mobile primesc mesaje text care avertizează cetățenii cu privire la infecțiile coronavirus confirmate în vecinătatea lor, dar informațiile sunt furnizate doar în coreeană, nu și în alte limbi.

Conform informațiilor furnizate astăzi, 11 mai, numărul infecțiilor legate de cazul Itaewon a urca la  94 de persoane.

Potrivit autorităților din  domeniul sănătății, un număr de 2.456 de persoane, din totalul de aproximativ 5.517 vizitatori  la cluburile din Itaewon, au fost testați pentru COVID-19, iar numărul a crescut la 3.077 atunci când au inclus contactele vizitatorilor.

Având în vedere perioada medie de incubație de 4-7 zile a virusului, autoritățile se așteaptă să apară mai multe infecții până miercuri.

Prin urmare, astăzi au fost raportate 35 de noi cazuri de coronavirus, reprezentând ce mai mare creștere, din data de 9 aprilie. Bilanțul total al celor care s-au infectat cu COVID-19  a ajuns la 10,909 de cazuri în Coreea.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.