han

Inundații fără precedent în Coreea de Sud: Şapte membri ai echipelor de intervenţie, daţi dispăruţi!

Coreea de Sud, sub ape! Și nu este o exagerare sau doar un fel de-a spune, ci o realitate generată de faptul că, în anumite regiuni, plouă fără întrerupere de 44 de zile, în acest an înregistrându-se cea mai lungă perioadă musonică din 2013 și până în prezent.

Sursă foto: Laura Preda/ Seul – 6.08.2020

De parcă asta nu ar fi tot, șapte membri ai echipelor de intervenție au fost dați dispăruți, după ce ambarcațiunea în care se aflau a fost răsturnată de o viitură. Anunțul a fost făcut, astăzi, de agenția națională de presă Yonhap, care subliniază că pericolul producerii de noi viituri, inundații și alunecări de teren este în continuare crescut din cauza cantității mari de precipitații căzute în ultima perioadă.

Astfel, potrivit Yonhap, trei bărci de intervenție au fost răsturnate și luate de torenţi în timp ce încercau să elibereze o ambarcațiune a politiei blocată în apropierea unui baraj de lângă orașul Chuncheon, la nord-est de Seul.

Martorii au declarat pentru Yonhap că unii dintre membrii echipelor de intervenţie care se aflau în aceste bărci au fost daţi dispăruţi.

Sursă foto: Laura Preda/ Seul – 6.08.2020

În alte regiuni ale peninsulei, cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 sunt dispărute, în timp ce peste 1.600 de persoane au fost evacuate în ultimele câteva zile.

La Seul, râul Han s-a umflat și a ieşit din albie în unele zone, după ce autoritățile au fost nevoite să deschidă ecluzele mai multor baraje din amonte din cauza volumului mare de apă.

În cursul zilei de miercuri, premierul Chung Sye-kyun a vizitat unele dintre cele mai afectate regiuni ale țării și a declarat că acestea ar putea fi desemnate zone speciale de dezastru, fapt care le va da dreptul la ajutoare prioritare din partea Guvernului.

Sursă foto: Laura Preda/ Seul – 5.08.2020

În cadrul unei reuniuni de urgență care a avut loc la Cheong Wa Dae/Casa Albastră din Seul, președintele Moon Jae-in a cerut ministerelor relevante să ia măsuri preventive. Moon le-a cerut, astfel, oficialilor să depună toate eforturile pentru prevenirea unor victime suplimentare, prin restricționarea accesului la zonele periculoase și evacuarea zonelor cu risc ridicat. El le-a amintit, de asemenea, oficialilor să acorde atenție posibilelor alunecări de teren, controlând barajele și rezervoarele pentru a preveni inundațiile.

Ploile puternice au lovit şi Coreea de Nord, iar presa de stat a publicat, în stilu-i caracteristic, imagini cu străzi inundate, fără a oferi însă detalii cu privire la eventuale victime sau la amploarea pagubelor. Autorităţile de la Phenian au lansat, touși, avertizări de inundaţii în zonele din apropierea celor mai mari râuri şi lacuri, conform cotidianului Rodong Sinmun, citat de Agerpres.




There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.