julia-roberts-2639315_960_720

441 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore! Autoritățile cer companiilor să le permită angajaților să lucreze de-acasă. Activitățile Adunării Naționale, suspendate

Coreea de Sud le-a cerut, astăzi, companiilor să le permită angajaților să lucreze de acasă, iar Adunarea Națională de la Seul a fost închisă, în contextul în care autoritățile au raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus din luna martie și până în prezent, relatează Agerpres, care citează media internaționale.
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KCDC) a anunțat, astăzi, 441 de noi cazuri, majoritatea în regiunea Seul, unde trăiește jumătate din populația de 52 de milioane de locuitori a ţării. Cifra raportată astăzi este cea mai mare creștere zilnică a numărului de cazuri din ultimele cinci luni, după săptămâni întregi în care cifrele au fluctuat între 30 şi 40 de cazuri noi în 24 de ore.

Pe lângă solicitarea autoritățile adresată companiilor de a le permită angajaților să lucreze de acasă, acestea au atras, totodată, atenția asupra riscului unor focare în spatiile de muncă aglomerate. “Vă rugăm să verificați atent factorii de risc la locurile de muncă, acolo unde mediul de lucru este în mod special vulnerabil la infecții, cum ar fi birouri de call center și depozite de logistică”, a spus ministrul Sănătăţii, Park Neung-hoo.
“Pentru a diminua transmiterea la locurile de muncă, vă rugăm să reduceți numărul de angajați prin programe de lucru flexibile, prin telemuncă şi prin orare decalate”, a declarat el.

În același timp, Adunarea Națională și-a închis porțile după ce un fotojurnalist care acoperea miercuri o reuniune a Partidului Democrat (centru-stânga) aflat la putere a fost testat pozitiv cu COVID-19. În consecinţă, zece reprezentanți ai Partidului Democrat, printre care și președintele său și liderul grupului parlamentar, vor fi supuși unor teste de depistare și vot fi plasați în autoizolare. La sfârșitul reuniunii, jurnalistul a aflat că un membru al familiei cu care s-a intersectat în weekend a intrat în contact cu persoane infectate. El a fost apoi testat pozitiv.
Prin urmare, autoritățile, care s-au reunit târziu în noaptea de miercuri spre joi pentru a discuta despre modul în care trebuie gestionată situația, au decis să suspende activitățile Adunării Naționale începând de astăzi. Clădirea a fost închisă, la fel ca și cea în care se află birourile deputaților. Fotoreporterul a fost în contact miercuri cu circa 50 de persoane, printre care 32 de deputați și înalți oficiali.

Aceasta este a doua închidere a Parlamentului din cauza coronavirusului, prima având loc în februarie, când o persoană care a participat la un eveniment ce a avut loc acolo a fost testată pozitiv.

Vă reamintim că Țara Dimineților Liniștite, așa cum este numită Coreea de Sud, a fost în februarie a doua cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus, după China, țara unde a apărut pentru prima dată noul coronavirus.
Autoritățile au reușit totuși să tină sub control situația printr-o strategie extinsă de testare în masă a populației și de depistare a contactelor persoanelor infectate. De la mijlocul lunii august, au apărut totuși noi focare epidemice, majoritatea legate de biserici protestante.
În prezent, numărul infecțiilor cu coronavirus a ajuns în Coreea de Sud la 18.706, iar bilanţul deceselor, la 313, mai arată sursa citată. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.