118236039_10157829882699426_5324994482111175507_n

Două filme coreene, în premieră, la Festivalul Internațional de Film București (BIFF) 2020

În 2020, Bucharest International Film Festival (BIFF) sărbătorește 16 ani de existență. Acesta reprezintă cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din București. BIFF continuă tradiția de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întrega lume, cu participarea unor invitați de marcă. Ediția BIFF 2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice și a pregătit următoarele secțiuni:

– Competiție de lungmetraje

– Panorama

– Restrospectivă Best of Drama International Short Film Festival

– Socially United in Cinema

– Film 4 Kids

– Masterclass “De la idee la film prin scenariu”

Cu mare bucurie vă anunț că Ambasada Republicii Coreea în România vă invită, în cadrul acestei ediții, la vizionarea a două producții corene, în premieră , la București. Primul din ele se numește “Jazzy MisFits” (2020)/ 초미의 관심사 , în distribuția lui le regăsim pe Min-soo Jo, Cheetah, Terris Brown.

„Jazzy MisFits” este debutul tânărului regizor sud-coreean, Yeon-woo Nam. Filmul prezintă povestea unei tinere cântărețe care își regăsește mama. Cele două pleacă împreună în căutarea surorii mai mici a cântăreței, dispărută fără urmă, cu banii familiei. Echipa mamă-fiică ajunge în cartierul Itaewon, centrul “internațional” din Seul. În aventura lor , în curând, se vor confrunta cu secretele improbabile ale surorii mai mici Yu-ri. Acest film a participat la si la festivalul Busan IFF 2020.


Vă invit acum să va faceți o idee și mai bună despre acest film urmărind teaserul de mai jos

Cel de al doilea film coreean pe care vom avea ocazia specială să îl vizionăm este “The woman who ran” / 도망친 여자 (Femeia care a fugit), o producție 2020 scrisă, produsă, regizată, editată de către Hong Sang-soo.

Cu o durată de 77 de minute, Hong Sang-soo propune un film fermecător, cu personaje nevrotice și sofisticate. Pentru prima data singură, fără soțul ei, Gam-hee pornește într-o călătorie în care va întâlni bărbați enervanți și trei femei sofisticate. Lumea personală a protagonistei se va schimba radical. În distribuția filmului vor regăsi actorii Min-hee Kim, Eun-mi Lee, Hae-hyo Kwon

Acest film a participat la Festivalul de la Berlin 2020 unde a fost premiat cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor.

Dacă v-am făcut curioși în privința acestui film , acum vă invit să urmăriți un teaser chiar mai jos.

Jazzy MisFits” se poate vedea duminică , 30 august , de la ora 20:30 la Cinema Muzeul Țăranului Român, iar filmul “The woman who ran” este programat luni, 31 august, în aceeași locație și la ora 20:30 .

Cele două filme se pot vedea cu subtitrare atât în engleză cât și în limba română.

Biletele se pot achiziționa accesând următorul link — https://eventbook.ro/festival/bucharest-international-film-festival?fbclid=IwAR1npUq8BKdV241lY9HRo_Itku_WH24xX6r0kPsg6rocV3Bpyk68Arw29H0

Sper că nu veți rata această ocazie și o să mergeți la Festivalul Internațional de Film București din 2020 (BIFF) în această perioadă. Noi suntem tare curiși cum vor fi aceste filme și abia așteptăm să le vedem.

Ne vedem mâine la prima proiecție!

Vizionare plăcută!

(P.S. Vă încurajăm să ne spuneți în comentarii cum vi s-au părut filmele dacă le-ați văzut deja sau le vedeși în cadrul BIFF)

(Sursa- Ambasada republicii Coreean în România, Bucharest International Film Festival, eventbook.ro )




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.