optimize

Se așteaptă ca taifunul Maysak să lovească Coreea săptămâna viitoare

Taifunul Maysak s-a năpustit spre Coreea de Sud, sâmbătă, din apele din estul Filipinelor și este de așteptat să afecteze peninsula la mijlocul săptămânii viitoare, potrivit agenției meteo.

Administrația Meteorologică din Coreea (KMA) a spus că începând cu ora 3:00, cel de-al nouălea taifun al sezonului parcurgea 950 de kilometri vest-nord-vest de Manila, cu o viteză de 8 kilometri pe oră.

Se preconizează că va trece de 1.050 de kilometri la vest de Insula Okinawa din Japonia începând de duminică la 3 a.m.

Se crede că taifunul va ajunge la ape la 210 km la sud-sud-est de Seogwipo, Insula Jeju, până la 3 p.m. miercuri și apoi 40 de kilometri de orașul port din sud , Busan până la 2 p.m. în ziua de joi, 3 septembrie , potrivit KMA.

Deși în acest moment Maysak este un taifun cu o rezistență medie, acesta ar putea deveni unul foarte puternic, cu o viteză maximă a vântului de 47 de metri pe secundă în jurul zilei de luni.

Maysak este de așteptat să aducă ploi abundente în provinciile de sud, marți, 1 septembrie și în restul țării, de miercuri până joi, a declarat KMA, potrivit Yonhap.

Mai multe informații actualizate găsiți chiar mai jos ⬇⬇⬇

https://weather.com/storms/hurricane/news/2020-08-30-typhoon-maysak-forecast-japan-okinawa-south-korea?fbclid=IwAR3en6JE_IfbyYrEbKbrn5Bzfa3g7X5MNCHU_Foqs6MmzSHyEDC7Flvy_Fk




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.