AEN20200830001451320_01_i_P4

Medicii stagiari din Coreea promit să continue greva pe termen nedeterminat

Medicii stagiari au declarat, duminică, că vor să-și continue drumul, pe termen nelimitat, împotriva schemei de reformă medicală a guvernului, o mișcare care ar putea extinde personalul medical, în timp ce Coreea de Sud se luptă să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit publicației Yonhap.

„Toți medicii stagiari își vor continua acțiunile colective în conformitate cu liniile directoare ale unui grup de lucru de urgență al Asociației Coreene de Interni și Rezidenți”, a anunțat asociația după o întâlnire peste noapte care a durat până dimineața.

Ministerul Sănătății a solicitat medicilor stagiari să se întoarcă la locul de muncă, spunând că ceea ce contează este protejarea siguranței pacienților și protejarea vieții oamenilor.

“Am făcut eforturi pentru comunitatea medicală, dar este profund regretabil că decizia de plecare a fost luată”, a declarat un oficial al ministerului Sănătății.

Sâmbătă, autoritățile sanitare din Coreea de Sud au emis ordine de revenire la muncă pentru 278 de medici în grevă, avertizând asupra unor posibile condamnări la închisoare.

Cei care nu respectă ordinul guvernului fără un motiv legitim ar putea avea autorizațiile revocate și chiar pot primi închisoare cu până la trei ani sau o amendă de aproximativ 30 de milioane de woni ( cam 25.000 dolari).

Continuarea acțiunii colective a fost respinsă, în primul tur din cauza lipsei de cvorum, dar 134 din 186 din grupul de lucru au votat, ulterior, în favoarea planului în al doilea tur de vot care s-a încheiat mai devreme.

Această problemă este o grevă separată planificată de Asociația Medicală Coreeană (KMA), care reprezintă aproximativ 130.000 de medici din toată țara.

KMA a mai spus că va lansa o grevă pe termen nedeterminat pe 7 septembrie, cu excepția cazului în care guvernul își retrage noile politici, inclusiv un plan de creștere a numărului de studenți la medicină.

În mod separat, Asociația Studenților la Medicină din Coreea a declarat că 93,3 % din 3.036 de persoane care au depus cererea pentru examenul de licență la medicină din Coreea, stabilit pentru septembrie și octombrie, și-au anulat cererile în semn de protest față de schema guvernamentală de reformă medicală.

Ca parte a planului de reformă a forței de muncă medicale din țară, ministerul Sănătății intenționează să extindă cotele de admitere la școlile medicale cu 4.000 în următorii 10 ani, începând cu 2022, și să deschidă o nouă școală medicală publică, întrucât încearcă să lărgească acoperirea a serviciilor de îngrijire a sănătății. Acest lucru va crește numărul de studenți admiși anual la școlile medicale la 3.458 în perioada 2022-2031 de la 3.058 actual, conform planului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.