optimize (2)

Studenții la medicină din Coreea vor să întrerupă acțiunile colective care protestează împotriva politicii guvernamentale

Studenții la  medicină seniori care boicotează examenul de acordare a licențelor de stat au declarat, duminică, că vor pună în așteptare acțiunile lor colective întreprinse în semn de protest față de planul de reformă al forței de muncă medicale al guvernului.

Mai exact, studenții la medicină din anul al IV lea  au refuzat să susțină examenul, iar studenții juniori și-au luat un concediu în semn de protest față de planul guvernului de a crește cotele de admitere la școlile medicale, potrivit Yonhap.

În timp ce medicii stagiari s-au întors la muncă săptămâna trecută, după săptămâni de grevă împotriva politicii guvernului, acțiunea colectivă a studenților la medicină a servit ca o sursă persistentă de tensiuni între guvern și sectorul medical.

Medicii și guvernul s-au contrazis cu privire la posibilitatea de a oferi studenților la medicină o altă oportunitate de a susține examenul de acordare a licențelor. Medicii au insistat asupra faptului că studenților să li se permită să susțină testul chiar dacă nu s-au înregistrat înainte de termen, în timp ce guvernul a respins această propunere.

Reprezentanții studenților seniori la medicină au declarat că își vor opri acțiunea colectivă, o mișcare văzută ca exprimându-și dorința de a susține examenul.

“Vom monitoriza dacă guvernul își va reconsidera politica și va pune în aplicare politica medicală de dragul oamenilor. Dacă guvernul și parlamentul vor continua cu o politică medicală greșită, vom începe din nou acțiunea colectivă”, au spus aceștia într-un comunicat de presă.

Guvernul a salutat decizia studenților de a opri protestele, dar și-a reiterat poziția anterioară că nu le va permite studenților la medicină să reia examenul de acordare a licențelor medicale. Anterior, guvernul a declarat că opinia publică este încă copleșitor de negativă pentru a oferi o șansă suplimentară studenților care și-au retras cererile.

“Poziția guvernului a rămas neschimbată”, a declarat Sohn Young-rae, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății și Protecției Sociale, într-un comunicat de presă. “Deoarece va exista o discuție sinceră între Asociația Medicală Coreeană (KMA), guvern și parlament, cerem din nou studenților la medicină să se întoarcă la școală”.

KMA, cea mai mare asociație de medici din Coreea care reprezintă aproximativ 130.000 de medici, a cerut guvernului să se asigure că studenții la medicină care și-au retras cererile susțin examenul.

Planul guvernului de a extinde numărul studenților la medicină cu 4.000 în următorii 10 ani și de a deschide o nouă școală publică de medicină a stârnit tensiuni în sectorul medical. Mii de medici stagiari au organizat o grevă timp de 18 zile începând cu jumătatea lunii august împotriva aceastei politici.

Un grup de medici și partidul de guvernământ au convenit la începutul lunii septembrie să pună capăt inițiativei de grevă instituită la nivel național cu privire la îngrijorarea că acțiunea colectivă prelungită ar putea perturba sistemul de sănătate pe fondul noului focar de coronavirus.

Ca răspuns la înțelegere, guvernul a dat înapoi și a promis că va opri planul de reformă medicală la începutul lunii septembrie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.