°ÆÁ¤ ¼Ó µ¶°¨¹é½Å

Îngrijorările cresc: 101 decese suspecte în Coreea de Sud după administrarea vaccinului antigripal

Agenția de Sănătate din Coreea de Sud a anunțat, astăzi, că un total de 101 persoane, dintre care majoritatea erau în vârstă, au murit după ce s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere, potrivit The Korea Times.

Decesele au stârnit anxietate în rândul populației cu privire la siguranța unor astfel de vaccinuri, dar Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA) a declarat că 97 dintre aceste decese au o legătură foarte limitată cu vaccinurile împotriva gripei sezoniere. Alte patru cazuri sunt în curs de anchetare.


Prim-ministrul sud-coreean Jung Sye-kyun se vaccinează împotriva gripei într-un centru de sănătate publică din Sejong, pe 21 octombrie 2020.

KDCA a declarat că din total de 101 persoane, 84 de persoane aveau vârsta de peste 70 de ani, opt persoane erau cu vârsta sub 60 de ani și nouă persoane cu vârsta de peste 60 de ani.


Autoritățile sanitare au declarat în mod repetat că nu au găsit nicio legătură directă între vaccinurile împotriva gripei și decese, cerând oamenilor să se vaccineze împotriva gripei înainte de debutul iernii, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Cumva justificat, anxietatea publică a crescut în ceea ce privește siguranța vaccinurilor împotriva gripei, după ce unele doze de vaccin – parte a programului de imunizare gratuită din țară – au fost expuse la temperatura camerei în timpul distribuției. Cu toate acestea, autoritățile continuă să susțină că nu există nicio problemă de siguranță publică legată de această problemă.

Potrivit KDCA, până în prezent, peste 12,56 milioane de sud-coreeni au primit vaccinuri gratuite împotriva gripei sezoniere, din aproximativ 19 milioane de persoane, ceea ce înseamnă aproximativ 64,1%.

În general, sezonul gripal este între sfârșitul lunii noiembrie și luna decembrie. Având în vedere că vaccinurile împotriva gripei determină dezvoltarea anticorpilor în organism la aproximativ două săptămâni după vaccinare, experții recomandă oamenilor să facă vaccinul împotriva gripei până la jumătatea lunii noiembrie. 

Un alt articol pe această temă găsiți AICI:




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.