Rețea săptămânii – Kimchi Udon Noodle Stir Fry

Astăzi am ales să vă împărtășesc unul dintre preparatele preferate de tăiței ale familia mele, și anume Kimchi Udon Noodle Stir Fry sau Kimchi Udon Bokkeum(김치 우동 볶음).

Kimchi udon noodle stir fry este o mâncare ușoară, care poate fi făcută inclusiv în timpul săptămânii șiasta pentru că durează doar 15 minute s-o prepari. Ingredientele cheie sunt baconul, Kimchiul, tăițeii udon, gochugaru (fulgi de chilli coreeni), gochujang (pastă de chilli coreeană) și semințele de susan. Pur și simplu creează dependență! Cu siguranță va fi noul vostru fel de mâncare preferat!

Preparatul este plin de ingrediente contrastante și asta pentru că – după cum bine știți – coreenii iubesc aromele complexe. De asemenea, dacă sunteți curioși să știți cum ați putea să folosiți mai bine Kimchiul în mâncare, răspunsul îl găsiți în această rețetă!

Stilul de gătit al acestei rețete este foarte similar cu Kimchi Bokkeumbap (orez prăjitcu Kimchi).

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII

Ingrediente de bază

• 2 pachete de tăiței udon (400g)

• 4 felii de bacon (120 g) tăiate în bucăți de dimensiuni potrivite

• 1 cană Kimchi maturat, tocat mărunt

• 50g de ceapă, tocată julien

• 30g ceapă verde, tocată mărunt

• ulei de gătit (sau ulei de tărâțe de orez)

Sos (amestecați ingredientele într-un castron)

• 1 lingură de fulgi de chilli coreean (gochugaru)

• 1/2 lingură de pastă de chilli coreean (gochujang)

• 1 lingură sos de soia

• 1 lingură miere

• 1 lingură de zahăr brut

• 1/2 linguriță usturoi tocat

• 1 linguriță de ulei de susan

• (opțional) 1 linguriță de oțet de orez – adăugați-l doar dacă Kimchi-ul nu este suficient de maturat

Garnitură (este opțională, dar cu siguranță sporește aroma!)

• 2 ouă, fierte moi sau prăjite în tigaie

• piper negru măcinat

• 1 lingură de semințe de susan prăjite

• 1 lingură de ceapă verde, tocată subțire

• câteva fâșii de alge marine coreene prăjite

CUM SE FACE KIMCHI UDON

1. Fierbeți tăițeii udon conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți apa și puneți-i deoparte. (În mod ideal, pasul 1 și pasul 2 ar trebui să înceapă în același timp, astfel încât să utilizați tăiței proaspeți, calzi și nu lipicioși.)

2. Încălziți o tigaie la foc mediu spre mare. Odată încălzită, adăugați puțin ulei de gătit și întindeți-l în strat subțire și uniform. Adăugați baconul și gătiți-l timp de 2-3 minute. Nu uitați să amestecați din când în când cu o spatulă ca să nu se lipească sau ardă.

3. Adăugați ceapa și Kimchiul și lăsați-le să se prăjească și ele aproximativ 1-2 minute. Adăugați sosul și amestecați-l bine cu restul igredientele până se încorporează.

4. Adăugați tăițeii udon și amestecați-i cu restul ingredientelor. Apoi puneți ceapa verde și continuați să amestecați.

5. Serviți tăițeii pe o farfurie întinsă sau într-un bol, după cum preferați. Nu uitați să adăugați deasupra ouăle, piperul negru măcinat, ceapa verde, semințele de susan și fâșiili de alge marine.

NOTĂ

• Kimchi este în mod obișnuit asociat cu carne de porc în bucătăria coreean. Cu toate acestea, dacă nu mâncați bacon/porc, îl puteți înlocui cu alte tipuri de proteine ​​(de exemplu, cu tofu, conserve de ton sau carne de vită).

Sursă rețetă & foto: mykoreankitchen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.