Untitled

Hyundai preia Boston Dynamics, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de roboți. Care sunt planurile gigantului sud-coreean

Hyundai achiziționează oficial pachetul majoritar al producătorului de roboți Boston Dynamics de la SoftBank, într-o tranzacție evaluată la 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui anunț făcut, astăzi, de companie și citat de realitatea.net.

Negocierile privind acordul au fost în curs de desfășurare o bună bucată de vreme, potrivit unui raport recent al Bloomberg, și marchează un pas major în robotica de consum pentru Hyundai.

Gigantul auto sud-coreean aachiziționat, astfel, o participație de aproximativ 80% în companie, în timp ce proprietarul său anterior, Softbank, va păstra aproximativ 20% prin intermediul unui acționar afiliat, scrie The Verge.

Hyundai spune că investiția sa va ajuta la dezvoltarea de roboți destinați serviciilor și logisticii, dar că în timp speră să construiască mai mulți roboți umanoizi pentru locuri de muncă precum îngrijirea pacienților din spitale. Alte domenii de interes includ conducerea autonomă și fabricile inteligente.

Hyundai poate să folosească tehnologia Boston Dynamics la viitoarele sale mașini care se vor conduce singure și la taxi-urile aeriene pe care vrea să le dezvolte. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.