unnamed (2)

Coreea de Sud va solicita străinilor care vor să intre în țară test negativ pentru COVID-19

Coreea de Sud va implementa o nouă măsură, mai exact solicită străinilor care vor să intre în țară test negativ pentru noul coronavirus. Această măsură se va aplica în aeroporturi începând cu săptămâna viitoare, în timp ce națiunea coreeană  își intensifică lupta împotriva pandemiei pe fondul unui val de iarnă al virusului, potrivit Yonhap.

Străinii care sosesc în țară trebuie să aibă în mod obligatoriu un test de coronavirus negativ (tip PCR), efectuat în termen de 72 de ore înainte de plecarea, potrivit Agenției de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

Regula pentru străinii care sosesc pe aeroporturile sud-coreene va intra în vigoare vinerea viitoare, în timp ce va fi implementată în porturile sud-coreene pentru navele de pasageri pe 15 ianuarie.

Infecțiile zilnice din Coreea de Sud au ajuns la aproximativ 1.000, acestea fiind  datorate în principal infecțiilor în masă în grupuri de la biserici, adunări private și un centru de corecție.

Mai multă îngrijorare a apărut în această bătălie împotriva pandemiei când  țara a raportat 5 cazuri ale noii variante de coronavirus raportate pentru prima dată în Marea Britanie.

În acest context, Coreea de Sud a oprit toate zborurile din Marea Britanie până joi, 7 ianuarie 2021 pentru a preveni răspândirea variantei virusului, dorind, în același timp ca toți pasagerii care vin din Marea Britanie și Africa de Sud să prezinte documente care dovedesc rezultate negative pentru COVID-19.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.