Capitala Seul înregistrează cea mai scăzută temperatură din ultimii 35 de ani. Valul de frig și ninsori a cuprins întreaga țară

Coreea de Sud a înregistrat cele mai scăzute temperaturi ale sezonului vineri, când  multe regiuni au înregistrat minime record aproape de – 20 grade C și au avut parte, în continuare, de ninsori abundente, potrivit unui comunicat Yonhap.

În Seul,  valul de frig care a început să se manifeste la începutul acestei săptămâni a determinat temperaturi de -18,6 grade C, reprezentând aproape un record, a doua cea mai scăzută temperatură de când au început înregistrările în anul 1980, după -19,2 grade C  temperatură înregistrată pe  data de 5 ianuarie 1986, potrivit informațiilor furnizate de Administrației Meteorologice din Coreea. (*temperatura rezimțită de corpul uman este mult mai scăzută)

Frigul a cuprins și alte parți din țară, mai exact orașul central Daejeon a înregistrat o temperatură de -16,9 grade C, orașul sud-vestic Gwangju -12,7 grade C, Busan, orașul situat în sud-estul țării a avut – 11,4 grade C și insula Jeju -1,1 grade C.

Agenția meteo a preconizat ninsoare și acumulare de aproximativ 15 centimetri în zonele de coastă sud-vestice ale provinciei Jeolla și Jeju și până la 3 cm în interiorul provinciei Chungcheong de Sud.

Se pare că zăpada depusă pe Muntele Halla din Jeju,  de miercuri și  până în această  dimineața  a atins 31,1 cm.

Cele mai multe părți ale țării au rămas sub o avertizare de frig sau de zăpadă abundentă încă de la începutul acestei săptămâni.

Traficul a continuat să fie îngreunat de drumurile  înghețate, iar autoritățile de transport au  dat avertismente  privind întârzieri suplimentare sau anulări ale zborurilor și navelor. 

Primarul interimar al Seulului, Seo Jeong-hyup, a convocat vineri după-amiază o conferință de presă pentru a-și cere scuze cetățenilor pentru „mari neplăceri” pe care le-au suferit în timp ce încercau să ajungă acasă în zăpadă abundentă miercuri seara. În capitală stratului de zăpada i s-a mai adaugat încă aproximativ 13,7 cm de miercuri până joi dimineața. El a recunoscut că  autoritățile nu a reușit să îndepărteze zăpada în timp util și a promis că va curăța toată zăpada rămasă cât mai repede posibil

Ministrul Comerțului, Industriei și Energiei a declarat că se așteaptă ca cererea maximă de energie termică să stabilească un nou record vineri. În ziua precedentă, recordul a fost de 90,2 milioane de kilowați la ora 17:00, cel mai ridicat vreodată pentru iarnă.

Agenția meteo a spus că vremea rece va persista o perioadă, deși temperaturile ar putea crește ușor sâmbătă și la mijlocul săptămânii viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.