maxresdefault

Stațiunile de schi coreene s-au redeschis cu măsuri stricte de prevenire a COVID-19

În Coreea de Sud multe instalații/facilitați sportive de interior sunt încă închise, totuși unele facilități în aer liber, inclusiv stațiunile de schi, au primit permisiunea de a se redeschide, totul  în conformitate cu aplicarea unor măsuri stricte de prevenire a coronavirusului, informează un reportaj Arirang.

Pasionații de sporturi de iarnă, schiori și snowboarderi au așteaptă tot anul o astfel de zăpadă, dar pandemia a lăsat aceste locuri considerate până nu demult puncte fierbinți de iarnă, aproape goale. Cam acesta este cazul orașului Pyeongchang.

În decembrie anul trecut, autoritățile coreene din domeniul sănătății s-au gândit să închidă pârtiile de schi în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19.

Cu toate acestea, începând de luni, guvernul a dat permisiunea de a se redeschide parțial.

Potrivit Ski Resort Business Association din Coreea, peste 3,7 milioane de persoane au fost în ultimul sezon de schi, dar este de așteptat ca mai puțin de 400 de mii să ajungă anul acesta, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 90%.

Acest loc este de obicei aglomerat iarna, reușind să aducă peste 8 mii de oameni pe zi anul trecut. Dar cu o scădere de 80% a vizitatorilor în timpul pandemiei, nu este cazul unei aglomerații în acest sezon de schi”. (*este vorba despre stațiunea  Pyeongchang).

Datorită  apariției unor infecții  COVID-19 recente în stațiunile de schi la nivel național, acest loc și-a intensificat măsurile de prevenire.

Mai exact, la intrare în stațiune, toți vizitatorii trebuie să facă check-in apelând un număr de telefon și vor primi următorul mesaj– „V-ați înregistrat cu succes.”

Următorul pas este verificarea temperaturii tuturor celor care vor să intre în stațiune.

Totodată, trebuie specificat faptul că în interiorul hotelurilor toate restaurantele sunt închise, ceea ce înseamnă că nu se poate mânca și bea în interior cu prietenii și familia.

Pentru închirierea costumului și echipamentului de schi, toate camerele de amenajare sunt dezinfectate cu spray înainte și după ce fiecare client folosește încăperea. Zona de închiriere schiuri, de obicei cel mai aglomerat spațiu din interior este, de asemenea, dezinfectat în mod frecvent.

Restricțiile sociale privind distanțarea se aplică atunci când turiștii urcă fie într-un teleschi sau într-o telecabină. Doar 3 din 6 locuri sunt disponibile pe teleschiuri și doar 4 persoane sunt permise în fiecare telecabină.

Și, desigur, purtarea măștii este o măsură necesară, chiar dacă turiștii poartă o eșarfă sau un guler la schi. Cu toate acestea, unii vizitatori s-au plâns că este dificil să te obișnuiești să o porți la schi. Ei au spus următoarele:

-“Îmi este cald, dar nu vreau să iau coronavirus, așa că port mască”.

-“Este foarte incomod să o porți, mai ales în vremea oarecum călduroasă de astăzi, deja este umedă în interior.”

Mai trebuie specificat faptul că orele de funcționare au fost acum reduse, astfel încât pârtiile se închid la 21:00, iar schiul de noapte nu mai este o opțiune disponibilă în acest moment.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.