a2f3762bff454ea19fe3a62cd864b3da

Iubirea, mai presus de timp și spațiu: 8 drame K-futuriste cu o încărcătură romantică. Extraterștrii, holograme, cyborgi, roboți

Suntem deja în anul 2021 – și, deși nu zburăm încă cu naveta noastră zilnic, nu mergem la case aerospațiale și nu trăim o viață precum Jetsons, nu putem, totuși, nega că odată cu progresele de astăzi ale științei și tehnologiei, vedem că VIITORUL este deja AICI, ACUM. Sau cel puțin vedem asta cu ajutorul K-dramelor.

Am văzut drame romantice care abordează adesea teme ce pun în evidență contrariile: bogați versus săraci, cineva celebru versus o persoană obișnuită sau pur și simplu personalități diferite. Dar v-ați gândit vreodată la posibilitatea iubirii dintre oameni și AI (sau orice altă formă non-umană creată prin tehnologie)? Dacă sunteți un fan al genului Sci-fi, al fanteziilor romantice, al poveștilor despre dragoste într-o lume distopică (reprezintă chiar antiteza unei societăți utopice sau chiar a unei utopii – n.r.) sau pur și simplu căutați o evadare rapidă din cotidian, iată câteva recomandări de K-drama care vă pot ține companie în timp ce vă petreceți timpul în casă, departe de pandemia de coronavirus:

„My Holo Love”

Seoyeon (Go Sung Hee) este o femeie singură care are o problemă în recunoașterea fețelor. Deoarece nu vrea ca oamenii să știe despre secretul său, ea pare dură și încearcă să lase impresia că este cineva căruia nu îi pasă să aibă relații strânse de prietenie cu ceilalți. Astfel că devine beta tester pentru AI Holo, pe care îl vede ori de câte ori își pune ochelarii VR. Holo este programat să acționeze și să gândească ca și cum ar avea sentimente, dar acestea nu ar trebui să fie „sentimente reale”. Cei doi devin însă apropiați, pe măsură ce Holo devine o sursă de confort și, totodată, o companie pentru Seoyeon. Fără ca ea să știe, Holo arată exact ca și creatorul său (ambii actori fiind interpretați de Yoon Hyun Min), care este atras de ea. Va alege ea persoana reală din spatele AI, din moment ce Holo însuși începe să dezvolte emoții și sentimente asemănătoare omului pentru ea? Drama trebuie, astfel, să răspundă următoarei întrebări: „Poate un om și un AI să se afle într-o iubire imperfectă?”

„Are you Human too?”

În drama „Are you human too?” un om de știință de renume și, totodată, un expert în inteligență artificială trebuie să facă față situației dificile în care ajunge fiul ei, care intră în comă. Astfel ajunge să construiască un robot AI modelat după fiul său (ambele personaje jucate de Seo Kang Joon). Omul de știință este membrul unei familii bogate, iar scopul ei în crearea unui fiu android este de a-și menține poziția în afaceri și de a pretinde o moștenire despre care crede că i se cuvine. O femeie ce este gardă de corp (Gong Seung Yeon) ajunge să îl suspecteze pe android în timp ce încearcă să-l protejeze de oamenii care au încercat să-l ucidă pe adevăratul moștenitor, dar va putea să reziste farmecului acestuia? În vreme ce roboții sunt fabricați cu o precizie și o redare cât mai realistă în zilele noastre, este posibil să intrăm într-o eră în care ne va fi greu să ne dăm seama dacă interacționăm cu oameni sau cu AI de tip uman!

„Absolute Boyfriend”

În „Absolute Boyfriend”, Dada (Minah) este un makeup profesionist care se întâlnește în secret de câțiva ani buni cu o celebritate (Hong Jong Hyun), până când decide să se despartă de ea pentru că alege faima în locul iubirii. Frământată de eforturile ei neîmpărtășite în dragoste, aceasta jură să nu se mai avânte niciodată într-o relație, dar totul ține numai până când îl va întâlni pe umanoidul numit „Zero Nine” (Yeo Jin Goo). Drama spune povestea de draoste dintre un om care este obosit și un robot care este uman, în timp ce pune pe tapeta problema asimilării roboților cu oamenii. Chiar dacă putem percepe drama ca pe o plimbare haotică, ea ne arată probabil cum vor arăta întâlnirile în viitor.

„Bong Soon: A Cyborg in Love”

Această dramă web de 12 episoade este despre un programator de computere pe nume Joo Sung (Kyuhyun) și o femeie cyborg pe nume Bong Soon (Yoon So Hee), care este programată să se închidă în momentul în care simte emoții, cum ar fi cele din dragoste. Aceasta gândește, arată și se comportă ca un om adevărat, motiv pentru care Joo Sung nu poate să nu se îndrăgostească de ea. Drama este presărată cu multe momente dulci, precum și cu momente mai triste, deoarece personajele încearcă să depășească obstacolul imposibilității acestei situații.

„Borg Mom”

În drama „Borg Mom”, un bărbat care lucrează în domeniul inteligenței artificiale (Yang Dong Geun) dezvoltă o mamă cyborg (Park Han Byul) pentru a-l ajuta să aibă grijă de familia sa după moartea soției sale. Este soția „perfectă”, care are abilități AI de top și face totul cu 100% eficiență. Dar dincolo de a face aceste treburi casnice atât de obișnuite unei soții, ea este cea mai bună în protejarea și îngrijirea „fiului său” Choi Yool (Jo Yeon Ho) și în a-l face să se simtă iubit. Astfel ajunge să întâlnească mămicile de elită de la școală copilului, și așa încep provocările ei. Această dramă ne arată, de fapt, un alt fel de dragoste în care un cyborg se îndrăgostește de o familie!

„Love Alarm”

Întâlnirile și toate complexitățile legate de acestea s-au schimbat aproape total de-a lungul anilor. Împreună cu tehnologia apar și perspective mai “deschise”, găsirea partenerului ideal fiind acum posibilă cu un singur clic (sau glisare)! Aplicațiile mobile au făcut scena întâlnirilor mult mai ușoară sau mai grea, în funcție de modul în care o privești, iar această dramă își propune să abordeze acest subiect, punând în centrul său o aplicație modernizată care te anunță când cineva din apropiere te place/ te iubește. În acest fel se renunță la întregul proces pe care îl presupune o întâlnire, unde mai pui că ești (aproape) sigur că persoana din imediata apropiere are sentimente pentru tine! Dar acest lucru nu exclude și complicațiile: aplicația nu afișează detalii specifice despre persoana care are sentimente pentru tine.

Indiferent de această aplicație, o liceeană pe nume Kim Jojo (Kim So Hyun) se încurcă cu doi tineri promițători, Lee Hye Young (Jung Ga Ram) și Hwang Sun Oh (Song Kang) care se îndrăgostesc amândoi de ea. Aplicația este corectă sau îi joacă feste? Kim Jojo va afla răspunsul, dar va fi oare acesta pe placul său? Rămâne de văzut urmărind această dramă (asta dacă nu ați făcut-o deja!).

„W”

„W/ Two words” nu poate fi considerată, cu exactitate, o dramă despre androizi care se îndrăgostesc de oameni, dar este vorba despre un personaj webtoon dintr-un univers alternativ care dezvoltă sentimente pentru o persoană care trăiește în lumea reală și modernă. Astfel că are toate elementele unei palpitante drame științifico-fantastice care vă va ține cu sufletul la gură.

Webtoon-ul intitulat „W”, lumea și personajele sale, încep să aibă o viață proprie, inclusiv personajul său principal Kang Chul, (Lee Jong Suk), care caută dreptate pentru familia sa. Soarta lui se intersectează cu fiica ilustratorului webtoon-ului Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo), care ajunge să intre în mod misterios în lumea de benzi desenate. Acest scenariu ar putea fi greu de imaginat, dar unii teoreticieni spun că există un univers alternativ sau paralel și că poveștile științifico-fantastice s-ar putea să nu fie atât de ireale până la urmă. O mare întrebare apare odată cu această teorie: suntem singurul univers de aici?

„Memories of the Alhambra”

Vorbind despre saltul în lumi alternative, această dramă are ceva destul de similar: trecerea înainte și înapoi care se petrece într-un joc de realitate augmentată și lume reală.

CEO-ul Yoo Jin Woo (Hyun Bin) călătorește în Spania pentru a prinde infamul și evazivul creator al unui joc AR despre bătăliile medievale din Alhambra. Acolo o cunoaște pe Jung Hee Joo (Park Shin Hye), un fost chitarist devenit proprietar de hostel.

Jin Woo testează jocul cu săbii și duelurile cu rivalii, dar o eroare în program are ca rezultat incidente misterioase care îi vor aduce pe el și Hee Joo împreună. Vor ieși vii din acestea provocări? În această dramă există jocuri, tehnologie, o poveste de dragoste, aventură și magie, toate într-un singur serial!

BONUS: „My Love from the Star”

Această dramă este cu siguranță o abordare „clasică” a serialeor futuriste, dar cu o întorsătură neașteptată: povestea romantică dintre un extraterestru sau o altă formă de viață (Kim Soo Hyun) și o celebritate (Jun Ji Hyun). Este un amestec de fantezie, mister și emoții de care nu ne putem abține să nu ne îndrăgostim: o poveste ce ține de trecutul ambelor personaje, care datează încă din dinastia Joseon, cu indicii de reîncarnare, un caz de ciocnire a două personalități puternice, care duce adesea la conflicte, înălțarea și căderea din grații, printre altele. Dar un lucru este sigur: această dramă spune povestea unei iubiri care depășește timpul și spațiul!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.