unnamed-1

Autoritățile din Seul ordonă tuturor lucrătorilor străini să se testeze pentru COVID-19

Autoritățile din capitala Seul au emis un ordin administrativ pentru ca toți lucrătorii străini din capitală să fie supuși testării obligatorii COVID-19, în mod similar cu o măsură anunțată, săptămâna trecută, de guvernul provinciei Gyeonggi, potrivit Koreatimes.

Mai exact, marți a venit ordinul că toți lucrătorii străini și angajatorii lor vor trebui să fie testați pentru coronavirus de miercuri, 17 martie, până pe data de 31 martie.

Foto: tbs.seoul.kr/

Această măsură, luată împreună cu membrii din cadrul departamentului antivirus al guvernului central, a venit  în contextul în care au apărut focare de infecții sporadice la unele companii care angajează lucrători străini în alte părți ale țării, inclusiv în provincia Gyeonggi.

Testarea și primirea tratamentului sunt gratuite, iar guvernul orașului intenționează să mărească capacitatea la locurile de testare improvizate la 3.600 de teste pe zi. Angajatorii pot fi amendați dacă aceștia sau lucrătorii lor nu respectă ordinul emis.

“Indiferent dacă este documentat sau nedocumentat, intenționăm să facem comanda pentru toți angajații străini”, a declarat Park Yoo-mi, oficialul de control al bolilor al guvernului orașului, în timpul unui comunicat periodic de răspuns la virus.

Cu toate acestea, decizia a provocat confuzie în rândul lucrătorilor străini, deoarece aceștia au primit mesaje text în care se spunea că orașul îi „sfătuiește” să fie testați. În ceea ce privește dacă testarea este obligatorie sau doar o recomandare și dacă a fost o greșeală în traducere, guvernul orașului nu a fost disponibil pentru comentarii.

De asemenea, nu s-a spus cam câți oameni vor trebui să se supună acestui ordin. De exemplu, în provincia Gyeonggi, aproximativ 85.000 de lucrători străini ar trebui să facă testul.

Guvernul orașului va continua, de asemenea, monitorizarea strictă a sosirilor din străinătate care se află sub auto-izolare obligatorie de 14 zile.

Între timp, guvernul provinciei Gyeonggi a emis un alt ordin pentru angajatori ca toți străinii pe care intenționează să-i angajeze să fie supuși testării PCR înainte de angajare și să angajeze doar pe cei care au rezultate negative. Acest oridin se va aplica în perioada 22 martie – 30 aprilie.

Orașul Ansan din această provincie a aplicat aceastaă regulă încă din 11 februarie, iar măsura este extinsă la întreaga provincie.

Ca răspuns la întrebarea dacă astfel de teste preventive înainte de angajare constituie o măsură de discriminare împotriva lucrătorilor străini, Yoon Tae-ho, un înalt funcționar în domeniul sănătății al guvernului central, a declarat: „Recent, grupuri de lucrători străini au contractat virusul în provincia Gyeonggi , deci credem că efectuarea testelor PCR înainte de angajarea străinilor poate fi percepută mai mult ca o măsură de siguranța (atât a lucrătorilor, cât și a localnicilor din regiune). ”

Yoon a menționat, de asemenea, ordinele anterioare de testare pentru membrii anumitor biserici (cum ar fi Biserica Sarang Jeil) în care avuseseră loc infecții de grup, susținând că testarea obligatorie pentru toți străinii, indiferent dacă locul lor de muncă a avut o infecție COVID-19 sau nu, nu reprezintă o măsură discriminatorie.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.