PYH2021032303990001300_P4

Președintele Moon Jae-in, prima doamnă și alți oficiali coreeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 pentru a participa la un summit G7

Președintele Moon Jae-in a primit marți, 23 martie, primă doză de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, în contextul în care el intenționează să participe la un summit al G7 care va avea loc în Marea Britanie în curând, potrivit unu comunicat Yonhap.

Președintele a mers la centrul de sănătate publică din Jongno-gu de lângă complexul prezidențial din Seul, pentru a primi prima doză împreună cu prima doamnă Kim Jung-sook și nouă oficiali din Cheong Wa Dae (din cadrul Casei Albastre). Cu toții vor merge într-o călătorie în Marea Britanie programată pentru luna iunie. Sesiunea G7 este programată să aibă loc în stațiunea litorală Carbis Bay din Cornwall în perioada 11-13 iunie.

President Moon Jae-in gets his temperature checked upon arriving at the Jongno-gu public health center in Seoul for an AstraZeneca COVID-19 vaccine shot on March 23, 2021. (Yonhap)
Foto: Yonhap

Moon Jae-in a ajuns la acel centru la ora 9 dimineața. Și el s-a supus procedurii care se realizează în cazul imunizării, mai exact i-a fost verificată temperatura, identitatea și condițiile de sănătate. Apoi președintele și-a suflecat mâneca la cererea unei asistente pentru a i se administra serul AstraZeneca.

Foto: Yonhap

„Din moment ce sunteți pricepută să faceți o injecție, nu doare deloc”, a spus Moon, în timp ce primea prima doză a vaccinului.

Pe 23 martie, Coreea de Sud a început programul de vaccinare cu AstraZeneca pentru cetățenii cu vârsta de peste 65 de ani, după o întârziere atribuită îngrijorărilor apărute cu privire la siguranța vaccinului.

Autoritățile locale din sănătate au declarat în ziua precedentă că nu au găsit dovezi care să sugereze o corelație între vaccin și rapoartele de cheaguri de sânge care au apărut la unii pacienți care au primit vaccinul.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a întocmit o listă prioritară a persoanelor care urmeaază să se vaccineze. Totuși, în acest caz, a făcut o excepție pentru președintele Moon Jae-in în vârstă de 68 de ani și prima doamnă în vârstă de 66 de ani, precum și pentru oficialii Cheong Wa Dae, inclusiv Suh Hoon, directorul securității naționale, pentru imunizarea timpurie luând în considerare urgența legată de deplasarea diplomatică.

Vaccinul AstraZeneca necesită administrarea a două doze la un interval de 8 până la 12 săptămâni.

Un oficial Cheong Wa Dae a spus că președintele Moon este așteptat să primească a doua doză la jumătatea lunii mai, având în vedere că trebuie să părăsească Coreea pentru summitul G7 din iunie și durează două săptămâni pentru ca vaccinul să fie considerat eficient.

President Moon Jae-in receives a shot of AstraZeneca's COVID-19 vaccine at a public health center in Jongno District, Seoul, Tuesday. Yonhap



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.