photo5jpg

Yangyang din Gangwon a devenit o destinație turistică populară

Yangyang, localitate din provincia Gangwon de pe coasta de est, s-a transformat într-una dintre cele mai fierbinți destinații de călătorie din țară, întrucât a înregistrat anul trecut cea mai mare rată de creștere a numărului de vizitatori dintre toate guvernele locale la nivel național, a declarat de curând biroul județean, potrivit Yonhap.

Biroul județean, potrivit datelor oferite de Organizația de Turism din Coreea, a declarat că numărul persoanelor din afară care au vizitat Yangyang anul trecut au totalizat 15.226.306 persoane, marcând o creștere de 9,8 %, sau 1,37 milioane de vizitatori, de la 13 857 308 în 2019.

Yangyang, la aproximativ 215 de kilometri est de Seul, găzduiește Muntele Seorak, unul dintre cei mai pitorești munți ai națiunii și o serie de plaje frumoase și curate, inclusiv Surfyy Beach, prima plajă privată din Coreea dedicată surfing-ului.

Rata anuală de creștere a numărului de vizitatori a localității Yangyang a fost cea mai ridicată din rândul guvernelor locale din Coreea de Sud, cu locurile secundare ocupate de – Ongjin din Incheon și Milyang din provincia Gyeongsang de sud – ambele înregistrând rate de creștere de 7%.

Ponderea localnicilor în sosirile turistice din Yangyang a crescut cu 10% de la 13,8 milioane în 2019 la 15,22 milioane anul trecut, deși numărul turiștilor străini a scăzut cu 81% de la 51,820 la 9,759 în perioada 2019-2020 din cauza apariției pandemiei de coronavirus.

“În ciuda scăderii accentuate a turiștilor străini, numărul turiștilor locali care au ajuns în Yangyang a dus la înregistrarea celei mai mari rate de creștere din țară”, a declarat un oficial al biroului județean.

El a mai adaugat: “Având în vedere că focarul de coronavirus este puțin probabil să se reducă în curând, biroul județean se va concentra în continuare pe îmbunătățirea competitivității sale turistice prin dezvoltarea de conținut personalizat și alte eforturi”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.