rose-blackpink-yg-entertainment@2000×1270

Rose din BLACKPINK, prima artistă solo din k-pop care a cucerit topurile Billboard Global 200 și Global Excl. US

Rose din trupa kpop BLACKPINK a devenit primul artist solo din k-pop care a cucerit atât topul  Billboard Global 200, cât și Global Excl. din SUA cu „On the Ground”, piesa principală a primului ei album solo  numit „R”, potrivit Koreatimes.

În timp ce topul Global 200 ia în considerare melodiile pe bază streaming și date de vânzări din peste 200 de teritorii din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite, Global Excl. S.U.A  se concentrează pe regiuni din afara țării.

“Melodia lui Rose – On the Ground- se situează pe locul 1 în Billboard Global 200 cu 92,1 milioane de vizualizări, cea mai mare sumă de streaming global din săptămână și 29.000 de copii vândute în întreaga lume în săptămâna de urmărire 12-18 martie”, a spus revista din SUA în articolul său.

„On the Ground” a debutat și pe locul 70 în topul Billboard Hot 100 songs. Cu această realizare, vedeta de la compania YG Entertainment a devenit a doua artistă solo feminină de k-pop care a intrat în clasamentul principal al single-urilor Billboard, după ce aceeași performanță a fost atinsă de liderul CL din trupa 2NE1, care s-a clasat pe locul 94 cu „Lifted” în  anul 2016.

„Gone”, o altă melodie de pe albumul solo „R”, a reușit, de asemenea, să ajungă pe locul 29 în topul Global 200. Billboard a dezvăluit că piesa a acumulat 19,6 milioane de streams și s-a vândut în 25.000 de copii în întreaga lume.

De când „R” a ajuns pe mai multe site-uri de streaming pe 12 martie, Rose a făcut furori pe scena muzicală internațională. „On the Ground” a debutat, de asemenea, pe locul 8 la Top 50 Global al Spotify și a ajuns pe locul 43 în Topul oficial al single-urilor din Marea Britanie. Videoclipul său muzical a obținut peste 100 de milioane de vizionări pe YouTube la aproximativ o săptămână de la lansare. „R” a strâns, de asemenea, peste 500.000 de precomenzi, potrivit  datelor oferite de compania YG Entertainment.

„Am vrut să-mi afișez autenticitatea prin intermediul albumului, deoarece marchează începutul aventurii mele solo”, a spus Rose în timpul unei conferințe de presă care a fost realizată online pe 12 martie.

Rose, artistă originară din Noua Zeelandă, a debutat ca membru al trupei de fete BLACKPINK în 2016 cu albumul „Square One”. Ea este al doilea membru BLACKPINK, după Jennie, care a reușit să se lanseze și ca artist solo.

Dacă până acum nu ați ascultat melodia “On the Ground”, ar fi cazul să îi acordați o șansă chiar acum.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.