AEN20210510002200320_01_i_P4

Celltrion a început furnizarea globală a tratamentului cu anticorpi împotriva COVID-19

Gigantul farmaceutic sud-coreean Celltrion Inc. a început aprovizionarea globală a tratamentului său cu anticorpi COVID-19 începând cu Pakistanul, potrivit unui comunicat  al  afiliatului companiei, luni, preluat de Yonhap.

Reprezentanții Celltrion Healthcare, divizia companiei care se ocupă de afacerile Celltrion din străinătate, au declarat că a semnat un contract cu o companie de stat din Pakistan pentru exportul a 100.000 de tablete de Rekirona, numele tratamentului,  ceea ce este suficient pentru 30.000 de persoane.

“În prezent, sunt în curs discuții pentru exportul Rekirona în alte țări din Europa și America de Sud, precum și în India”, a declarat un oficial al companiei. 

Sursa foto: Yonhap

 

Rekirona a reușit să primească aprobarea condiționată a agenției sud-coreene de siguranță a medicamentului în februarie anul acesta, devenind  astfel primul tratament local pentru COVID-19.

Vreau să vă mai amintesc că Rekirona, numele tratamentului  dezvoltat de compania coreeană,  este un anticorp monoclonal cu activitate împotriva COVID-19. Mai exact, un anticorp monoclonal este un tip de proteină care a fost conceput pentru a se atașa  la o structură specifică.

Compania Celltrion a mai explicat că tratamentul a fost administrat pacienților cu COVID-19 din țară care prezentau un  risc mai mare, referindu-se la persoanele cu vârsta peste 60 de ani sau cu afecțiuni de sănătate precum boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială sau boli cronice care afectează sistemul respirator.

Totodată, Celltrion a spus că a finalizat, un studiu clinic global fază trei, o parte esențială a studiului, în mai mult de 10 țări, pentru a obține rezultate mai complete privind siguranța și eficacitatea tratamentului COVID-19.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.