images (1)

Sri Lanka adaugă limba coreeană ca subiect pentru examenul de admitere la facultate

Sri Lanka a decis să adopte limba coreeană ca subiect pentru examenele de admitere la facultate, a declarat marți, 11 mai,  printr-un comunicat  Ambasadă sud-coreeană de acolo, potrivit Yonhap. 

Potrivit ambasadei, guvernul din Sri Lanka a adăugat recent  limba coreeană pe lista limbilor străine predate în programa de nivel avansat, ca parte a eforturilor de extindere a învățământului coreean la școlile din țară.

Conform  politicii din Sri Lanka, elevii care intră în clasele a XII-a și a XIII-a pot alege coreeana ca materie de limbă străină începând cu a doua jumătate a acestui an. În prezent, țara din Asia de Sud oferă educație coreeană doar la școli pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a.

Din 2023, studenții vor putea, de asemenea, să participe la proba de  limba coreeană la examenul de nivel avansat, care servește drept cerință de admitere pentru universitățile din Sri Lanka.

Alfabetul coreean – vocale

Multe țări au un curriculum de limba coreeană la școli, dar Sri Lanka este una dintre puținele țări care au desemnat coreeana drept subiect de testare pentru examenul de admitere la facultate, a spus ambasada.

Foto: Ambasadorul Republicii Coreea, Jeong Woon-jin (dreapata) discuta cu ministrul G. L. Peiris / Yonhap

Decizia aceasta  vine pe fondul unui interes tot mai mare pentru cultura coreeană, inclusiv pentru K-pop și K-drame, în Sri Lanka. Cererea de ocupare a forței de muncă în Coreea de Sud este, de asemenea, cunoscută ca fiind mare, cu aproximativ 23.000 de srilanezi care lucrează în prezent aici.

“Credem că adoptarea limbii  coreene în examenul de admitere la facultate din Sri Lanka va contribui în mare măsură la dezvoltarea relațiilor celor două țări”, a declarat Ambasadorul Jeong Woon-jin, adăugând că decizia va ajuta mai mulți  cetățeni din Sri Lanka să învețe limba.

Ambasada lucrează, în prezent, la crearea de specialități în limba coreeană la universitățile din Sri Lanka. De asemenea, organizează evenimente precum concursuri de discursuri coreene și concursuri de K-pop.

           




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.