PYH2021091700810031500_P4

Insula Jeju, lovită de taifunul Chanthu, în această dimineață. Pagubele sunt semnificative

Coreenii sunt puși din nou față în față cu un taifun. De data aceasta vorbim despre taifunul Chanthu, care a provocat, astăzi, inundaţii masive şi a afectat locuinţe, puncte rutiere şi terenuri agricole în insula Jeju. Din fericire, până în prezent nu a fost raportată nicio persoană rănită de ploile torenţiale şi de vânturile puternice ce însoţesc taifunul care se îndreaptă cu pași rapizi spre Japonia, relatează Agerpres.

Chanthu, cel de-al 14-lea taifun al acestui sezon din Pacific, a lovit insula Jeju la ora locală 7:00, cu vânturi de peste 60 de km/h în dreptul oraşului Seogwipo şi s-a îndreptat apoi spre insula japoneză Kyushu.

 

Chanthu a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, câteva semafoare şi schele şi a inundat terenuri agricole, mai multe drumuri şi parterul locuinţelor, provocând pagube materiale şi infrastructurii rutiere, relatează agenția oficială de presă Yonhap.

23 de zboruri dinspre sau spre insula Jeju au fost suspendate, precum şi 29 de linii de feribot care fac legătura cu insula.

Agenţia meteo sud-coreeană a avertizat că ploile torenţiale vor continua pe parcursul întregii zilei de astăzi şi a emis avertismente de inundaţii pentru Busan (sud-estul insulei) şi provinciile Jeollanam-do şi Gyeongsang.

În zonele din sud-vest, cum ar fi Yeosu şi Suncheon, aproximativ 200 de persoane au fost temporar evacuate ca urmare a riscului ridicat de producere a alunecărilor de teren.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.