E_uwJt0VQAYHpmC

BTS transmite mesaje de speranță pentru generațiile viitoare și cântă „Permission To Dance”, la ONU

Pe 20 septembrie, BTS și președintele sud-coreean Moon Jae In au vorbit la Momentul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG Moment) în cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, potrivit Soompi.

Foto: @TheBueHouseKR via Twitter

Acesta a fost primul eveniment oficial al băieților din BTS, după ce săptămâna trecută au fost oficial numiti trimiși speciali prezidențiali de către președintele Moon Jae In.

La Momentul SDG, membrii BTS au vorbit din perspectiva tinerilor care trăiesc în pandemia COVID-19 și au împărtășit un mesaj de speranță pentru viitor.

Foto: @UNPhoto via Twitter

Namjoon a spus: „Suntem astăzi aici pentru a împărtăși poveștile generației viitoare. Înainte de a veni aici, i-am întrebat pe adolescenții și pe tinerii din întreaga lume despre ultimii doi ani și despre lumea în care trăiesc astăzi. ” Jin a spus: „Au fost momente în ultimii doi ani când și noi ne-am simțit confuzi și tulburați. Dar aici, există oameni care strigă: „Să trăim mai departe, să trăim ceea ce este mai bun din acest moment.” ”Jimin a continuat: „ Nu puteau să stea pur și simplu nemișcați în acest timp al vieții lor. Nu puteam da vina pe nimeni. Eram la fel ca și ieri, dar lumea se schimbase de parcă am fi intrat brusc într-o lume paralelă. ”

Foto: @UNPhoto via Twitter

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

Jungkook a spus: „Am fost întristați când am auzit știrile despre ceremoniile de intrare și de absolvire care au fost anulate. Este supărător să pierzi momentele care ar trebui să reprezinte momente de sărbătoare în viața cuiva. În ceea ce ne privește, am fost dezamăgiți că a trebuit să anulăm turneul pe care l-am pregătit atât de mult timp și mult timp ne-a fost dor de momentele pe care am vrut să le finalizăm. ” Yoongi a spus: „Aveam nevoie de timp pentru a jeli lucrurile pe care le-am pierdut în fața COVID-19 și de timp pentru a descoperi cât de prețioase au fost momentele pe care le-am luat de bune.”

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

Jimin a arătat rezultatele campaniei #youthtoday de la BTS pe care au desfășurat-o pe rețelele de socializare, unde oamenii au trimis fotografii cu momentele lor prețioase. El a adăugat: „Au fost mulți oameni care s-au prezentat în natură. Se pare că în ultimii doi ani, timpul petrecut în natură s-a simțit mai special. ”

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

J-Hope s-a referit la problemele de mediu când a spus: „Tocmai am vorbit despre jelit, dar este greu să ne gândim chiar la jelirea pentru Pământ. Toată lumea este de acord că schimbările climatice sunt o problemă importantă, dar nu este ușor să vorbim despre cea mai bună soluție. ”

Namjoon a adăugat: „În timp ce ne pregăteam să venim aici astăzi, am aflat că există mulți tineri care se interesează de problemele de mediu și că sunt mulți studenți care și-au asumat acest lucru drept domeniul lor de studiu. Viitorul este un teritoriu neexplorat și noi vom fi cei care petrecem cel mai mult timp în el, așa că eu cred că acești tineri încearcă să găsească singuri modalitățile prin care putem trăi în el. ”

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

Taehyung a continuat: „Sper să nu considerăm viitorul ca nimic altceva decât întuneric. Avem oameni care sunt preocupați de lume și caută răspunsuri. În povestea despre noi au mai rămas multe pagini, așa că sper să nu vorbim doar despre asta ca și cum finalul este deja scris ”. Jungkook a adăugat: „Uneori, lumea pare că stă în loc, chiar dacă suntem gata să plecăm. Uneori simți că ți-ai pierdut calea. Au fost momente când și noi ne-am simțit la fel. ”

Namjoon a mai spus: „Am auzit că adolescenții și cei de 20 și ceva de ani sunt acum numiți „generația pierdută COVID.” Înseamnă că, într-un moment în care au nevoie de cele mai multe oportunități și provocări, și-au pierdut drumul. Dar doar pentru că adulții nu își pot vedea literalmente drumul, nu înseamnă că și-au pierdut într-adevăr calea. ”

Jimin a prezentat fotografii ale studenților care și-au continuat studiile și activitățile în ciuda pandemiei și a spus: „În spațiile online, au continuat să se întâlnească cu prietenii lor în moduri noi, au început să învețe lucruri noi și au încercat să ducă o viață mai sănătoasă. Mai degrabă decât să pară pierduți, au găsit un nou curaj și își asumă noi provocări. ”

Jin a spus: „Prin urmare, cred că în loc de „generația pierdută”, „generația bine venită” este un nume mai potrivit. În loc să se teamă de schimbare, această generație spune „bun venit” în timp ce merge înainte către viitor. ” Namjoon a adăugat: „Dacă vom continua să credem în posibilitate și speranță, nu ne vom pierde calea, ci vom descoperi altele noi.” Yoongi a continuat: „Nu vom face întotdeauna alegeri perfecte, dar asta nu va însemna că nu putem face nimic”.

J-Hope a adus în discuție și vaccinarea: „Ceea ce este important sunt alegerile pe care le facem atunci când ne confruntăm cu schimbarea. La știrea despre venirea noastră la ONU, mulți oameni s-au întrebat dacă ne-am vaccinat. Voi profita de această ocazie pentru a spune că toți șapte ne-am vaccinat.” Namjoon a continuat, „Vaccinarea a fost precum biletul pentru întâlnirea cu fanii noștri și pentru a putea sta astăzi aici. Așa cum am spus astăzi, și noi facem lucrurile pe care le putem face chiar acum. ”

Taehyung: „Ca și eforturile de vaccinare, oamenii continuă să lucreze pentru a avansa această nouă realitate. Cred că ziua în care ne putem întâlni față în față nu este departe. Sper ca până să vină acea zi, să putem continua să umplem fiecare zi cu energie pozitivă. ”

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

Namjoon a încheiat discursul printr-un mesaj simplu, dar emoționant: „Am crezut că lumea s-a oprit, dar continuă să avanseze. Cred că fiecare alegere este începutul schimbării, nu sfârșitul. Sper că în această lume nouă, toți ne putem spune reciproc: ‘Bine ați venit’ ”.

Foto: @UN_News_Centre via Twitter

La final, băieții au prezentat un videoclip în care au interpretat melodia „Permission To Dance” chiar în interiorul clădirii Adunării Generale a Națiunilor Unite.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.