AEN20211005009900315_01_i_P4

Filmul “Escape from Mogadishu” va reprezenta Coreea de Sud la premiile Oscar 2022

Filmul de acțiune sud-coreean bazat pe o poveste adevărată despre o evadarea pe viață și pe moarte a unor diplomații sud-coreeni și nord-coreeni în timpul războiului civil somalez din anii 1990 va reprezenta Coreea de Sud la premiile Oscar de anul viitor, potrivit  unui  comunicat Yonhap.

Consiliul Coreean de Film (KOFIC) a declarat marți, 5 octombrie, că a ales “Escape from Mogadishu” din  alte 7 filme să reprezine țară la categoria – Cel mai bun film internațional  la  cea de-a 94 ediție a Premiilor Academiei Americane.

“Bazat pe o poveste reală,” Escape from Mogadishu ” a impresionat spectatorii cu acțiunea de calitate și suspans, bine combinată cu povestea dramatică  și cu tensiunea și cooperarea inter-coreeană”, a declarat KOFIC într-un comunicat.

Foto: Yonhap

Vă aduc aminte că,  la cea de-a  92 ediție a premiilor Oscar (2019), filmul coreean „Parasite” a câștigat secțiunea de filme străine (non-engleze) care impune fiecărei țări să prezinte un singur film ca reprezentant oficial. La acel moment, comedia neagră regizată de Bong Joon-ho a reușit performanța uimitoare de a pleca acasă cu 4 premii Oscar, inclusiv cel mai bun lungmetraj internațional și cea mai bună imagine, devenind primul film realizat în Coreea care a câștigat un Oscar.

De asemenea, deși anul trecut a fost un an dificil, Coreea de Sud a mai înscris un succes atunci când actrița Youn Yuh-jung a câștigat distincția pentru cea mai bună actriță în rol secundar la premiile Oscar, mulțumită interpretării sale din filmul „Minari”, devenind astfel prima sud-coreeană care a câștigat un astfel de premiu.

Când au dat vestea desemnării filmului, reprezentanții KOFIC au mai declarat că a pelicula “Escape from Mogadishu” a primit deja recenzii foarte bune atât în ​​țară, cât și în străinătate. Sperăm că „Mogadishu” va continua să atragă atenția globală asupra filmelor coreene, o oportunitate inițiată de succesul „Parasite”.

Regizat de Ryoo Seung-wan, „Mogadishu” pune în prim plan povestea unor diplomați din misiunile sud și nord-coreene din Somalia care cooperează pentru a scăpa din țară în timpul războiului civil din 1991.

După cum probabil știți deja, este cel mai vizionat film din Coreea de Sud dintre toate filmele lansate în anul 2021, atrăgând 3,1 milioane de persoane la cinema în total.

Ba mai mult, acest film a fost invitat  special la Festivalul de Film Asiatic din New York din acest an ca film  ce va deschide ediția.

Vreau să vă mai spun că cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar este programată  să se defășoare în  luna martie anul viitor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.