Squid-Game-Games-Ranked

Regizorul serialului “Squid Game” dezvăluie povestea din spatele fenomenului

Serialul original coreean marca Netflix, „Squid Game”, a devenit cea mai nouă senzație Hallyu din întreaga lume, fiind succesorul câștigătorului premiului Oscar, „Parasite”, regizat de Bong Joon-ho.

De la lansarea sa pe 17 septembrie, „Squid Game” a dominat topurile de streaming ale platformei la nivel mondial, fiind o premieră pentru o dramă coreeană.

Regizorul Hwang Dong-hyuk a spus că succesul global al seriei sale nu a fost o surpriză pentru el, parțial pentru că a avut în vedere piața globală din start. “Cel mai coreean este cel mai universal. BTS, PSY și regizorul Bong Joon-ho au dovedit deja acest lucru”, a declarat marți Hwang, care este în același timp și scenaristul serialului, într-un interviu acordat The Korea Times.

„Jocurile coreene pentru copii care erau folosite pe vremea mea sunt simple și vechi, dar am văzut în ele potențialul de a le face cunoscute la nivel mondial”. Povestea serialului se învârte în jurul a 456 de persoane, printre care și Gi-hun (Lee Jung-jae), ce trec prin runde de jocuri pentru copii mortale în scopul de a câștiga 45,6 miliarde de woni (39,4 milioane de dolari).

Popularitatea a dus la o adevărată frenezie “Squid Game”, de la meme-urile de pe rețelele sociale până la vânzarea online de recuzită din serial, precum truse Dalgona, cutii de prânz în stil coreean sau tricourile jucătorilor.

Hwang, care anterior a regizat „Silent” și filmul de epocă, „The Fortress”, a spus că reacțiile primite îl fac să se simtă de parcă s-ar afla într-un roller coaster. „Echipa de producție și cu mine am tot glumit despre serialul nostru care a crescut popularitatea Dalgona, cum a făcut „Kingdom” cu gat – o pălărie tradițională coreeană – dar sunt uimit că s-a întâmplat”, a spus el.

Adăugând faptul că nu se aștepta la un răspuns pozitiv atât de copleșitor în această scurtă perioadă, el a explicat că simplitatea jocurilor și a poveștilor ramificate ale personajelor au permis publicului global să rezoneze cu seria. Aceste două elemente fac diferențierea între „Squid Game” și lansările anterioare similare, precum „Battle Royale” și „The Hunger Games”, a remarcat el.

“Squid Game” implică jocuri de supraviețuire, dar de fapt este totul despre oameni. Deci, publicul nu dorește să înțeleagă regulile jocurilor, ceea ce le oferă mai mult spațiu pentru a urmări emoțiile personajelor care se joacă”, a spus el. „Alte seriale sau filme de acest gen urmează un erou rezolvând puzzle-uri dificile pentru a deveni câștigător. Dar această serie este o poveste despre învinși. Nu există câștigători, nu există genii, ci mai degrabă o persoană care face fiecare pas înainte cu ajutorul celorlalți.”

Regizorul a creat subiectul în 2008 și a scris scenariul un an mai târziu. Dar, datorită conceptului său „bizar”, seria a durat mai mult de un deceniu pentru a vedea lumina zilei, a explicat el. „După aproximativ 12 ani, lumea s-a transformat într-un loc în care astfel de povești de supraviețuire violente sunt de fapt binevenite”, a spus el. „Oamenii au comentat despre modul în care seria este relevantă în paralel cu viața reală. Din păcate, lumea s-a schimbat în această direcție. Jocurile din serie pe care participanții le joacă se aliniază dorințelor oamenilor de a da lovitura cu lucruri precum criptomonede, imobiliare și acțiuni. Atât de mulți oameni au reușit să empatizeze cu povestea.”

În ciuda succesului masiv al “Squid Game”, regizorul a dezvăluit că producția serialului a fost un pariu pentru el însuși. “Transformarea poveștii în serial a fost încă o aventură, la fel cum a fost acum aproximativ un deceniu. Știam că va fi totul sau nimic – fie o capodoperă, fie un eșec ciudat”, a spus el. “Ideea din spatele acestei lucrări a fost foarte experimentală. Așadar, continuam să mă întreb dacă publicul va găsi convingător faptul că personajele își riscă viața pentru a juca jocuri de copii.”

Regizorul a explicat că întregul proces, de la scrierea scenariilor până la filmarea acestuia, l-a supus unui stres imens. “În fiecare seară înainte de filmare, mă gândeam la modalități de a îmbunătăți scenele și de a revizui scenariile. Nivelul de stres era de 100%, ceea ce m-a lovit puternic”, a spus el. „Am luat întotdeauna fiecare lucrare ca pe o provocare, dar aceasta a avut un risc mult mai mare, așa că am depus toate eforturile pentru a crea ceva bun.”

Efortul său de a face conceptul spectacolului convingător l-a determinat să aleagă cu atenție jocurile care apar în serie. “Am hotărât ce jocuri să folosesc în poveste cu aproximativ 10 ani în urmă. Și a fost, pentru început, jocul cu lumina roșie-lumina verde, care are un impact mare cu decese șocante în masă”, a spus el.

El a explicat că a ales jocul calmarilor ca ultimă rundă, deoarece se aliniază cu ironia serialului. „Am gândit că jucătorii care luptă ca războinici folosind formele, care creează un inel, vor demonstra atât ironia faptului că este un joc pentru copii, cât și disperarea jucătorilor.”

Hwang a spus că echilibrarea dintre ficțiune și elementele realiste din poveste pentru a atrage un public mai larg a fost partea dificilă a realizării seriei. “O astfel de situație nu s-ar întâmpla niciodată în viața reală, deci este nerealistă și i-ar putea atrage doar pe cei cărora le place acest gen specific. Așa că a trebuit să găsesc echilibrul perfect uniform între elementele fantastice și cele din viața reală”, a spus el.

Când a fost întrebat dacă fanii ar trebui să se aștepte la cel de-al doilea sezon, el a explicat că are câteva idei, dar a menționat că încă nu are comentarii definitive referitoare la un nou sezon. „În timp ce mă ocupam de serial singur, scriind și regizând, era prea mult din punct de vedere mental și fizic… așa că mă îngrijorează, dacă ar fi să facem un sezon 2, aș fi în stare să fac totul singur? Le-am spus oamenilor cum nu putem face al doilea sezon imediat. Dar, din moment ce atât de multă lume iubește serialul, se pare că nu pot spune că nu o voi face.”

Spunând că succesul seriei este atât o binecuvântare cât și un blestem, regizorul a concluzionat: „Este succesul vieții mele, dar este, de asemenea, o etichetă care mă va urmări. De acum înainte, orice voi face va fi comparat cu “Squid Game”, care pentru mine este atât o povară, cât și o onoare.”




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.