AEN20180410012600320_01_i

Samsung neagă acuzațiile de influenţă pentru găzduirea Olimpiadei din PyeongChang

Samsung Electronics Company a negat marţi, 10 aprilie, acuzațiile că a influenţat  principalii oficiali din cadrul Comitetului Olimpic Internațional (IOC) pentru a ajuta Coreea de Sud să găzduiască Jocurile de iarnă din 2018 în PyeongChang, informează agenţia de ştiri Yonhap.

“Compania a revizuit totul și a sponsorizat în mod legal comitetul, la fel cum a semnat și alte acorduri de sponsorizare generală “, a declarat gigantul tehnologic sud-coreean printr-un comunicat de presă

Remarca venită din partea unui post de radio local, susține că Samsung s-a angajat în activități ilegale de influenţă pentru a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din PyeongChang, a căror gazdă a fost  Coreea de Sud în luna februarie, mai arată sursa citată.

Postul de radio a susținut că șeful de facto al companiei, Lee Kun-hee, a făcut diverse mișcări, inclusiv cea de influenţă ilegală, pentru a găzdui concursul în schimbul primirii iertării prezidențiale speciale din 2009, în ciuda faptului că a fost acuzat de delapidare.

Reprezentanţi ai companiei au spus că Lee a depus diverse eforturi pentru a găzdui evenimentul în 2003 și 2007 susţinând, de asemenea, că este inadecvat să încadreze eforturile lui Lee ca o complotare între întreprinderi și guvern în spatele scenei, au mai arătat informaţiile oferite de Yonhap. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.