AEN20180410008000315_01_i

Conducerea orașului Seul iniţiază un proiect pentru a extinde Piața Gwanghwamun

Conducerea orașului Seul și Administrația patrimoniului național au anunțat marți, 10 aprilie, o inițiativă comună pentru a reproiecta piaţa din inima capitalei, ca parte a planificării urbane menite să sporească confortul public și să restaureze istoria, informează agenţia de ştiri Yonhap.

Conform planului prezentat de Guvernul Metropolitan din Seul și Administrației patrimoniului cultural, Piața Gwanghwamun, situată în mijlocul strazii principale Sejongro din centrul orașului Seoul, va fi transformată într-un spațiu nou care aproape cvadrupulează zona actuală, mai arată sursa citată.

În conformitate cu informaţiile prezentate în planul preconizat pentru finalizarea anului 2021, nouă piaţa va fi extinsă în spațiul unde există în prezent un drum rutier către Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului.

Acest lucru  înseamnă că actuala stradă cu 10 benzi va fi reconstruită într-un șosea cu șase benzi, care trece prin sediul Ambasadei SUA și cel al KT. Pentru a ajunge dintr-o parte a pieţei în celălalt, trecătorii vor trebui să treacă peste un singur drum.

O nouă piaţă va fi construită și pe o parte a străzii Sajikro care se intersectează cu strada Sejongro în fața porții Gwanghwamun, intrarea principală în vechiul palat regal Gyeongbok, mai informează Yonhap.

“Punctul acestui proiect este transformarea zonei într-un spațiu orientat spre pietoni prin integrarea locului care a rămas tăiat în mijloc ca o” bandă mediană gigantică “și prin refacerea istoriei drept una dintre cetățile antice… Noua piață Gwanghwamun va acoperi aproximativ 69.000 de metri pătrați, sau de 3.7 ori mai mult decât zona actuală”, a declarat un oficial al orașului Seul.

Conducerea orașului Seul și Administrația patrimoniului național au organizat sondaje publice pentru a strânge opiniile cetățenilor cu privire la proiect și, de asemenea, vor organiza în luna august o licitaţie pentru designul proiectului.  (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.