gildong8

Parcul Ecologic Gildong

Fondat in anul 1999, Parcul Ecologic Gildong (cu o suparafata totala de 80.683 m²) este un parc ecologic care mentine si pastreaza o gama larga de flora si fauna in habitatele lor naturale, oferindu-le localnicilor sansa de a observa plante, animale si insecte intr-un ecosistem natural si de a constientiza importanta mediului inconjurator. Parcul are cinci zone principale: Zona Mlastinilor (pentru plante acvatice, insecte, broaste etc.); Zona Rezervorului (pasari si pesti); Zona Padurii (copaci si plante care cresc in  habitatul lor natural); Zona Pasunii (replica exacta a unui peisaj rural cu diverse tipuri de locuinte primitive, cum ar fi un bordei din namol); Zona Pietei (expozitie in aer liber, arii de observare, precum si un centru de informare pentru vizitatori).

Aprecierea ecosistemelor naturale ecologice

Parcul Ecologic Gildong este construit astfel incat vizitatorii sa poata studia vietatile si plantele in mediul lor natural, in timp ce se plimba prin parc.

Zona Rezervorului cuprinde o punte de busteni, busteni plutitori ecologici, o insula artificiala și un iaz cu vegetație care oferă stabilitate ecologică și un mediu locuibil pentru organismele acvatice. Unele dintre cele mai rare specii ale, precum  pescarusul regal, starcul, barza, porumbeii, rata salbatica și fluierarul pot fi observate în acest domeniu, alături de tot felul de plante și pești, inclusiv plevusca chinezeasca, crapul subtire si Shiri. Puncte de observație sunt instalate de-a lungul zonei, permitandu-le vizitatorilor să observe viața de apă.

Replica satului rural atrage intotdeauna privirile vizitatorilor. Este o reprezentare a mediului uman primitiv, care se contopeau perfect cu habitatul lor natural. O coliba din stuf, un bordei din noroi si ziduri de piatra pot fi admirate alaturi de puncte de observatie flancate de diverse legume, precum varza, ridiche si dovlecei.

Zona Pasunii, o zona acoperita de verdeata deasa ocupa 38,857m²  din Zona Padurii si are diverse locuri linistite si odihnitoare. Plante de apa precum nufarul si trestia pot fi observate in toata mlastina. Libelulele colorate si diverse specii de gaze sunt intotdeauna o atractie pentru copii.

Parcul se mandreste cu frumoasele sale schimbari de sezon

Parcul reuseste sa ilustreze perfect succesiunea anotimpurilor in natura. Primavara, turistii pot admira capsuni salbatice stacojii, frunze de macris  si pitigoi, iar frumoasele trestii (din terenul mlastinos), miile de flori si culturile de orez ce cresc in fata parcului ii dau peisajului  splendoare si unicitate. Mai mult, campurile aurite de toamna fac o priveliste impresionanta, iar iarna o plimbare prin parcul invelit in zapada este un MUST!

 

Un ghid catre Centrul Cultural Ecologic Gildong

In apropierea parcului se afla Centrul Cultural Ecologic Gildong. Centrul are rolul de a explica vizitatorilor scopul si functiile unui parc ecologic astfel incat acestia sa inteleaga mai bine importanta unui sistem ecologic natural, dar si sa ii ghideze pe acestia in timpul plimbarii prin parc. De la deschidere, de pe 22 aprilie 2005, parcul a oferit diverse programe si evenimente pentru copii si vizitatori. Sunt expuse tot felul de vietati impaiate, incluzand pasari, mistreti, păianjeni, stupi de albine, insecte si ciuperci. Toate programele se desfasoara in coreeana si este nevoie de rezervare pentru a participa. Mai multe informatii despre vizita la centru puteti gasi pe site -ul: http://parks.seoul.go.kr/template/common/reservation/reservation.jsp?p_code=PARKS28&park_id=gildong).

 

Traducere: Andreea Sabac

Sursa: visitseoul.net




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.