Kwanghan Pavilion (광한루)

50 de locuri minunate in Coreea

25 de milioane de sud-coreeni – aproximativ jumatate din populatie – calatoresc in afara tarii cel putin o data pe an, dar nu este gresit de presupus că acestia nu au văzut toate atracțiile din țara lor frumoasa. Seulul acopera doar 0,6% din teritoriul Coreei de Sud. Va prezentam in continuare 50 de fotografii uimitoare din cealalta 99,4% din țară, care merita vizitata, potrivit travel.cnn.com. De altfel, exista o vorba ce spune ca, daca ai venit in Coreea si vizitezi doar Seulul, „ai pierdut timpul”. Fara sa minimalizam frumusetea si importanta acestui oras, citatul de mai sus arata ca frumusetea Coreei nu sta intr-un singur loc, tara avand, alaturi de Seul, o multime de locuri minunate de vizitat si admirat. De la campurile nesfarsite cu flori de primavara, plajele nisipoase, munti care-si pierd culmile printre nori si situri istorice inconjurate de o liniste uimitoare – toate acestea fac din Coreea un loc unic in lume si o tara care trebuie vazuta. Un fel de „MUST SEE”, cum s-ar spune.

1. Seongsan Sunrise Peak (성산 일출봉)

Erupțiile hidrovulcanice au dus la formarea acestui crater vulcanic maiestuos acum 5000 de ani, pe insula Jeju. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acest pisc este faimos pentru multe lucruri, printre care numeroase specii de plante rare, dar este cel mai bine cunoscut pentru priveliștea magnifică a rasaritului de soare peste ea (de unde și numele).

 Seongsan Sunrise Peak (성산일출봉)

2. Ggotji Beach (꽃지 해수욕장)

Situat la patru kilometri sud-vest de Anmyeon-eup, această plajă de culoare crem este locul ideal pentru a merge la o plimbare si a urmari cum soarele se afunda în ocean (apune) între două formațiuni de rocă mari, cunoscute sub numele de Granny Rock si Grandpa Rock. Legenda spune că soția unui ofițer, comandant de baza, în timpul dinastiei Silla, a devenit Grandma Rock, atunci când ea a murit, după un timp in care si-a asteptat si a ramas fidela sotului ei.

Ggotji Beach (꽃지 해수욕장)

3. Darangee Village (경상남도 남해 가천 다랭이마을)

Darangee Village, un mic sat bine conservat situat în zona sudică de Vest Namhae-gun, oferă o priveliste extraordinară ce cuprinde nenumărate domenii mici (peste 100 de nivele), distribuite pe o pantă abruptă de munte pana la deschiderea spre mare.

 Darangee Village (경상남도 남해 가천 다랭이마을)

4. Kwang-An Bridge (부산 광안대교)

Cunoscut, de asemenea, sub numele de Podul Diamond, acest pod cu două etaje conectează Suyeong-Gu și Haeundae-Gu și oferă o priveliste uimitoare asupra muntilor, plajelor de nisip, dealurilor precum si luminile orasului.

Gwang-An Bridge (부산 광안대교)

5. Kyeong-Wha Station, Jinhae (진해 경화역)

In fiecare primavara, sunetul trenului inainte de a ajunge in gara anunta freamatul de turisti si fotografi amatori. Ciresii infloriti de o parte si de alta a caii ferate dau impresia unui tunel colorat in roz-pal, oferind o priveliste de vis pe masura ce trenul se aproprie de statie. De asemenea, pentru cei pasionati de fotografie, în apropierea se afla drumul Cherry Blossom, care se intinde de-a lungul raului Yeojwa.

Kyeong-Wha Station, Jinhae (진해 경화역)

6. Upo Marsh (우포늪)

La 2.314 km patrati, Upo Marsh este cea mai mare zonă umedă interioara din Coreea, avand de trei ori dimensiunea lui Yeouido. Formata în urmă cu peste 140 de milioane de ani, mlaștina gazduieste 1.500 de plante și animale, dintre care unele specii pe cale de dispariție. Vizitatorii se pot plimba cu bicicleta sau pot face o plimbare pe jos în jurul acestei mlaștini naturale deosebite, unde păsările migratoare sunt cunoscute pentru zborul lor jos (la mica distanta deasupra solului).

Upo Marsh (우포늪)

 

7. Jeungdo Salt Farm (전남 신안 증도 염전)

Aceasta insula este o comoara (artefacte din timpul dinastiei Song au fost chiar găsite în partea de jos a mării) renumita pentru apa de mare clara, plaja cu nisip fin și fermele de sare. Privelistea magica a fermelor imense de sare nu este, insa, singura atractie care poate fi găsita aici; suprafetele de noroi plat le ofera posibilitatea turistilor veniti sa-si petreaca timpul liber aici, sa experimenteze si sa observe viata marina din acest noroi.

Jeungdo Salt Farm (전남 신안 증도 염전)

8. Gongryong Ridge, Seorak Mountain (설악산 신선대 공룡능선)

Relaxarea psihica si alpinismul sunt recomandate atunci cand vizitezi varfurile indraznete ale sirului muntilor Seorak. Considerat a avea forma coloanei vertebrale a unui dinozaur (de unde și numele, “Dinosaur Ridge”), aceasta creasta stâncoasă oferă o imagine spectaculoasa atat in interiorul, cat si exteriorul lantului muntos Seorak. Urcusul nu este insa deloc usor: vârful Gongryong Ridge, cel mai popular traseu din acest sir muntos, este de aproximativ 1.200 de metri.

Gongryong Ridge, Seorak Mountain (설악산 신선대 공룡능선)

9. Uleung Island Seaside Road (울릉도 해안도로)

Uleung Island, poreclita “Insula misterioasa”, este un loc popular de evadare in week-end pentru locuitorii Seulului. Formatiuni de rocă cu forme curioase, stâncile de pe coasta si numeroase cascade împodobesc litoralul insulei. Oricine planuieste sa mearga pe jos sau cu bicicleta in jurul Uleung Island ar trebui sa se asigure că dispune de suficient timp, pentru ca inevitabil va trebui sa se opreasca si sa admire fara graba privelistea care-ti taie respiratia.

Uleung Island Seaside Road (울릉도 해안도로)

10. Seopjikoji, Jeju Island (제주도 섭지코지)

In primul rand vizitatorii insulei trebuie sa-si planifice călătoria cu mare bagare de seama, deoarece lista cu „Must see” atunci cand vizitezi Jeju este lunga si plina de neprevazut. Cu siguranta, unul dintre locurile ce trebuie sa fie pe lista este Seopjikoji, un promontoriu de pe coasta renumit pentru liniste si atmosfra de idila. Florile galbene ale rapitei umple campul in primavara, creand un contrast plin de culoare cu solul rosu si cerul albastru. Cele mai bune fotografii ale Sungsan Sunrise Peak (primul punct de pe această listă), pot fi facute aici, la Seopjikoji. Peisajul oferit de Seopjikoji s-a regasit, de asemenea, ilustrat in mai multe filme si seriale coreene, inclusiv “All In”, unul dintre primele seriale Hallyu in care au jucat Lee Byung-Hun si Song Hye-Kyo.

Seopjikoji, Jeju Island (제주도 섭지코지)

11. Bomun Pavilion, Gyeongju (경주 보문정)

Gyeongju, o veche capitală a dinastiei Silla, are porecla de “Muzeu fără pereți.” Bomun Pavilion, un mic chioșc de lemn ridicat deasupra iazului ce pare adormit, este un loc minunat de unde poti admira primăvara coreeana; florile de cires fluturand deasupra iazului oferă o priveliște de vis. De fapt, este locul perfect pentru a vedea toate diferentele semnificative dintre anotimpurile coreene: de la frunzele de un verde crud ale verii, la „patura”stacojie si mustar a toamnei, pana la albul de clestar al iernii.

Bomun Pavilion, Gyeongju (경주 보문정)

12. Udo (우도)

La doar 15 minute de insula Jeju, Udo este un alt punct de pe lista atunci cand vizitati provincia autonoma Jeju. Vizitatorii pot urca pe drumul Olle, pot opta pentru o plimbare cu scuterul de-a lungul țărmului, o excursie cu submarinul sau de pescuit maritim. Orice alegere ati face, e bine sa aveti la dumneavoastra crema cu factor de protectie solara ridicat. E un „Must have” aici!

Udo (우도)

13. Haeinsa Temple, Hapcheon (합천 해인사)

Cea mai veche artilerie intacta budista din lume, Tripitaka Koreana este atent găzduita de 1.200 de ani in interiorul templului Haeinsa. Alte repere de vizitat in interiorul templului includ cea mai veche statuie din lemn a lui Buddha în Coreea (Haeinsa Vairocana) și Janggyeong Panjeon, aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO, o camera unde erau arhivate textele budiste vechi.

Haeinsa Temple, Hapcheon (합천 해인사)

14. Chunwang Peak, Jiri Mountain (지리산 천왕봉)

La 1915 de metri, Chunwang Peak de pe Jiri Mountain este al doilea cel mai înalt vârf din Coreea de Sud, fiind totodata unul dintre cele mai iubite trasee de „cucerit” de catre alpinistii coreeni. Parcul Național de pe Muntele Jiri se întinde pe cinci orașe și trei provincii și este gazda pentru o bogata floră si fauna, precum si pentru sapte comori naționale și alte 26 de comori (in text nu spune la ce anume se refera). Multi oameni parcurg traseul Chunwang Peak pentru a admira răsăritul soarelui, altii vin pur si simplu aici ca să se bucure de panorama, iar altii pentru placerea de a respira aer proaspăt, curat de munte și a bea apa rece de izvor primavara de la Chunwang Spring, fiind situat la doar 300 de metri mai jos de Chunwang Peak.

Chunwang Peak, Jiri Mountain (지리산 천왕봉)

15. Juknokwon, Damyang (담양 죽녹원)

Aceasta padure densa de bambus este situata în Damyang, un “oraș lent”, in care sunt bine-veniti toți cei care sunt obositi de viata agitata din marile orase. Opt trasee din jurulul padurii ofera opt teme diferite pentru a hoinări prin zona. Dacă te uiți cu atenție printre plantele de bambus, poti vedea mugurii de ceai verde, crescand de la roua care se scurge de pe frunzele de bambus, cunoscut sub numele de ceaiul Jukro. De altfel, observatorul Juknokwon amplasat in mijlocul padurii de bambus găzduiește ocazional evenimente de degustare ale ceaiului Jukro.

Juknokwon, Damyang (담양 죽녹원)

16. Naganeupseong Folk Village, Suncheon (순천 낙안읍성 민속마을)

Case cu acoperisul de paie, birouri guvernamentale, pensiuni și un castel, toate din timpul dinastiei Chosun, rămân perfect conservate în formele lor originale, în acest loc istoric. Nu, nu este un decor al unei drame istorice, oamenii trăiesc de fapt în aceste case și mai mult decat atat, oferă gazduire peste noapte strainilor. Prin urmare, daca ajungeti aici, veti avea ocazia sa va simtiti ca intr-o drama istorica coreeana.

Naganeupseong Folk Village, Suncheon (순천 낙안읍성 민속마을)

17. Yeojwa Stream (경상남도진해여좌천벚꽃길)

Am mai vorbit despre aceasta destinatie la punctul cinci al acestui material. Este vorba despre Festivalul florilor de cires din Jinhae, dar drumul ciresilor infloriti la Yeojwa Stream este atât de izbitor de frumos incat merita sa mai fie mentionat inca o data. Cuplurile de indragostiti viziteaza zona pentru a traversa “Podul de dragoste”, care a fost folosit ca o locație de fotografiere pentru drama “Romance”, in care joaca Kim Ha-Nul și Kim Jae-Won. Bloggerii spun că aceste flori romantice pot fi apreciate cel mai bine pe timp de noapte, atunci când numarul turiștilor pe strazi este mai redus, iar rozul pal al florilor străluceste pe cerul întunecat.

Yeojwa Stream (경상남도진해여좌천벚꽃길)

18. Boseong Green Tea Field (보성 녹차밭)

Aproximativ 40% din productia coreeana de ceai  este produsa în domeniile rulare din Boseong, localitate ce a oferit, de asemenea, fondul/locatia multor drame coreene și filme artistice. Vizitatorii vor fi tratati cu specialități de ceai verde diferite (inghetata de ceai verde proaspătă și burta de porc), dar privelistea spectaculoasa a domeniilor de ceai aparent fără sfârșit este motivul real pentru care atât de mulți vizitatori poposesc in Boseong. In plus, un festival de ceai verde are loc in fiecare an, in luna Mai, în timp ce pe durata iernii, câmpurile sunt decorate cu becuri mici de lumină.

Boseong Green Tea Field (보성 녹차밭)

19. Bulguksa Temple (경주 불국사)

Două pagode de granit de pe ambele părți ale templului, Dabotap și Seokgatap, la fel ca si Seokguram, o grotă construita de om chiar deasupra templului, contribuie la grandoarea celor 1.500 de ani in care care Bulguksa a gazduit multe relicve importante.

 Bulguksa Temple (경주 불국사)

20. Daegwallyeong Ranch (대관령 양떼목장)

Aceasta ferma de oi joaca rolul, pe timpul iernii, unei partii de sanius. Privelistea de vis este la fel de impetuoasa ca aerul rece de munte. Iubitorii de carne ar trebui să oprească macar o data la restaurantele de la ferma din sat pentru gustul nemaintalnit al carnii de miel.

Daegwallyeong Ranch (대관령 양떼목장)

21. Cheongdo Bull Fighting Festival (청도 소싸움 축제)

Cunoscut ca fiind cel mai mare festival de torida din Coreea, Festivalul Cheongdo Bull Fighting atrage aproximativ o jumătate de milion de oameni in fiecare an. În plus, față de meciurile mari la care participa 130 de tauri de luptă, in cadrul acestui festival există concursuri de artă, experienta rodeo și chiar spectacole de magie pentru a distra mulțimea. Dacă spectacolele de rodeo sunt un pic prea violente pentru gustul unora dintre turisti, exista alte atractii ale Cheongdo, cum ar fi Cascada Nakdae și Templul Unmun.

Cheongdo Bull Fighting Festival (청도 소싸움 축제)

22. Hyeopjae Beach, Jeju Island (제주도 협재 해수욕장)

Se crede ca aceasta plaja este una dintre principalele motive pentru care insula Jeju se afla pe lista celor șapte minuni ale lumii. Aceasta plaja cu nisip alb este perfecta pentru familii datorita faptului ca apa are mica adâncime (1,2 metri – adâncime medie), existand multiple facilități în apropiere și camping în pădurea de pini din jurulul plajei. Hyeopjae este, de asemenea, cunoscuta în special pentru scoicile sale delicioase, servite proaspete în restaurantele cu fructe de mare de pe plajă.

Hyeopjae Beach, Jeju Island (제주도 협재 해수욕장)

23. Anapji (Anap Pond) (경주 안압지)

Acest iaz a fost creat de mana omului în timpul dinastiei Silla acum aproximativ 1.500 de ani. Trei clădiri stau pe trei insule artificiale în timp ce florile de lotus infrumuseteaza cadrul iazului. Dupa apusul soarelui iazul este luminat din exterior, creand o imagine magică pe timpul noptii.

Anapji (Anap Pond) (경주 안압지)

24. Seryang-Je (세량제)

Seryang-Je, un rezervor construit în 1969 în Hwasun, este un alt loc renumit atât pentru fotografii profesioniști, cat și pentru amatori datorita norului permanent de ceata care pluteste deasupra lacului si a reflectiilor de flori colorate și frunze.

 Seryang-Je (세량제)

25. Kwanghan Pavilion (광한루)

In jurul Pavilionul Kwanghan a luat nastere una dintre poveștile populare coreene cele mai faimoase. Chunhyang, tanara frumoasa fiică a unei gisaeng (gheișa coreeană), și Mongryong, fiul frumos al guvernatorului local, s-au intalnit prima oara si s-au indragostit in acest pavilion frumos conceput, ce a fost desemnat o comoară nationala în 1963.

Kwanghan Pavilion (광한루)

26. Seomjin River Train Village (섬진강 기차마을)

Seomjin River Train Village, din districtul Gokseong, a reusit sa creeze o atractie turistica minunata de căi ferate abandonate. O scurtă călătorie cu trenul cu aburi este disponibila pentru turisti, care se pot bucura, de asemenea, de o excursie cu bicicleta pe pista de biciclete sau o plimbare romantica pe lângă linia de cale ferata, marginita de o parte si de alta de lanuri de floarea soarelui, ce-si inalta cu mandrie capetele spre cer.

Seomjin River Train Village (섬진강 기차마을)

27. Cheongsando (청산도)

Pentru un drum de țară mic, provincia Cheongsando marcheaza o mulțime de “premiere” – fiind primul “Road Slow” (Drumul usor) din lume si primul “Slow City” (Orasul usor) din Asia. Nu iti va lua insa mult timp pentru a realiza de ce se numește “Drumul Usor” intrucat pasul celui care il strabate isi incetineste ritmul pe masura ce inainteaza, cucerit de pacea si frumusetea locului. Florile de rapiță (primăvara) și asteri mexicani, cunoscute si ca Garden Cosmos (toamna), sunt marginite de ziduri simple de piatră.

Cheongsando (청산도)

28. Halla Mountain (한라산)

Imaginea de basm a fulgilor de zăpadă și țurțurilor ce acoperă ramurile copacilor de pe Halla Mountain – care ne aminteste cumva de ecranizarea Cronicilor din Narnian ale lui C. S. Lewis – au fost sursa de inspiratie pentru Festivalul de zăpadă Halla, ce avea loc la sfârșitul lunii ianuarie/începutul lunii februarie în fiecare an. Din nefericire, festivalul a fost oprit în urmă cu câțiva ani, dar copacii acoperiți de zăpadă sunt încă acolo și vă ureaza bun venit pentru a merge cu sania sau a va da pe derdelus.

Halla Mountain (한라산)

29. Câmpurile terasate, Hamyang (함양 다락논)

Cine știa că exista atât de multe nuante de verde? Acest mic sat de la poalele Muntelui Jiri afișează o vedere nemaintalnita de campuri de orez. Primavara, apa de pe campuri reflecta cerul, în timp ce toamna campurile capata nuante pastelate.

Terraced Fields, Hamyang (함양 다락논)

30. Nuri Peace Park (임진각 평화누리공원)

Acest parc artistic situat în Paju întruchipează dorința sud-coreenilor de pace in peninsula coreeană. Da, este un subiect destul de delicat, dar chiar și pentru cei carora nu le-ar putea pasa mai putin de moartea lui Kim Jong Il se pot bucura în continuare de frumusețea acestui parc, ce este binecunoscut pentru privelistile sale pline de culoarea pinilor si a arborilor de bambus gigantici.

Nuri Peace Park (임진각 평화누리공원)

31. Silk Fall, Jiri Mountain (지리산 뱀사골 실비단폭포)

Aceasta cascada de muschi de pamant este într-o zonă acum restricționată a muntilor Jiri. Celor carora le place muntele si au spirit aventurier le este recomandata o vacanta aici. Imaginea vorbeste de la sine, nu?

Silk Fall, Jiri Mountain (지리산 뱀사골 실비단폭포)

32. Young-san River (Yongsan)

Dintre toate raurile frumoase din Coreea, Young-san River se afla in top, fiind considerat a-i face o concurenta serioasa raului Han, aflat in Seul. Pentru cei pasionati de ciclism, aici exista un traseu superb de 132 km de-a lungul raului, de la Damyang la Mokpo.

Young-san River (영산강)

33. Poppy Garden, Simhak Mountain, Paju (파주 심학산 꽃밭)

Alergand vesel pe camp cu flori in par pare cel mai logic lucru pe care il poti face o data ce ajungi aici. De altfel, peisajul cu macii infloriti de la Simhak Mountain pare sa fi coborat direct dintr-un tablou al pictorului francez Claude Monet. Acesta este unul dintre puținele locuri unde puteți vedea macii in Coreea, iar orașul local găzduiește un Festival al macilor, ce se desfasoara aici în fiecare an, în luna iunie.

Poppy Garden, Simhak Mountain, Paju (파주 심학산 꽃밭)

34. Royal Azalea Festival, Hwangmae Mountain (황매산 철쭉축제)

La 1.108 de metri, Muntele Hwangmae este cel mai înalt vârf din gama muntilor Sobaek și este acoperit de flori de azalee regala în fiecare primăvară. Exista si un festival al florilor de azalee, organizat la începutul lunii mai, timp de doua saptamani, iar organizatorii recomanda turistilor sa vina în zori pentru a capta imagini cat mai intense ale peisajului din zona cu aparatul foto.

Royal Azalea Festival, Hwangmae Mountain (황매산 철쭉축제)

35. Sin-Reuk Temple, Yeo Ju (여주 신륵사)

Acest vechi templu este relativ necunoscut publicului și are destul de multe comori, inclusiv pagode din piatra, un clopot de piatră și un crâng de copaci Zelkova. Templul și zona înconjurătoare găzduiește, de asemenea, un Festival al cartofului dulce, organizat anual la inceputul lunii ianuarie.

Sin-Reuk Temple, Yeo Ju (여주 신륵사)

36. Daedun Mountain Suspension Bridge (대둔산 구름다리)

Motto-ul cand ajungi aici ar trebui sa fie: “Orice ai face, nu te uita în jos.”
Daedun Mountain este renumit deopotriva pentru culorile sale strălucitoare de toamnă și pentru podul suspendat Geumgang, aflat la 81 de metri deasupra solului. Daca nu iti plac inaltimile si senzatia de gol in stomac pe care o ai cand stii ca te aflii suspendat, nu e nicio problema, intrucat peisajul este uluitor, iar culorile pastelate ale toamnei fac ca acest loc sa fie de neuitat.

Daedun Mountain Suspension Bridge (대둔산 구름다리)

37. Haeundae Beach (해운대 해수욕장)

Trebuie spus inca de la inceput ca nu veti gasi niciodata plaja la fel de goala cum apare in aceasta fotografie. Desi sute de mii de persoane frecventeaza această plajă renumita în fiecare vară, anotimpul estival nu este insa singurul sezon in care puteti vedea oameni la Haeundae. In fiecare ianuarie are loc festivalul Polar Bear, atunci când concurenții sar în oceanul rece țipând și râzând. În jur de 2.000 de persoane au participat la festivalul din 2012, marcând cel mai mare număr de participanți la acest tip de întâlnire.

Haeundae Beach (해운대 해수욕장)

38. Yongam Temple (옥천 용암사)

Construit initial în 552, acest templu si-a luat numele de la o stâncă din apropiere, care ar fi trebuit sa fie sculptata sub forma unui balaur, dar a fost distrusa, împreună cu cea mai mare parte a templului în timpul ocupației japoneze. Conform legendei, ultimul prinț din dinastia Silla a plans aici dupa ce a regasit in privelistea din jur imaginea orasului sau natal. El se afla in drum spre Geumgang Mountain după căderea dinastiei Silla. În diminețile de toamna, munții din jurul acestui templu sunt scaldati intr-o mare de nori, iar razele soarelui razbat prin aceasta masa densa de nori, lasandu-te practic fara grai.

Yongam Temple (옥천 용암사)

39. Snow in Taebaek Mountain (태백산 설경)

Provincia Gangwon este renumita pentru iernile grele, cu zapada din belsug. În timp ce condusul pe timp de iarna poate fi o adevarata aventura aici, partiile de schi sunt la mare cautare, fiind unele dintre cele mai bune din Coreea. Al 18-lea Festival de zăpadă de la Taebaek a avut loc anul trecut, intre 27 ianuarie si 5 februarie, si a cuprins concursuri de sanius, slide-uri de gheață si batai cu bulgări de zăpadă.

Snow in Taebaek Mountain (태백산 설경)

40. Yang Dong Traditional Village (양동 한옥마을)

Una dintre cele mai recente completări la Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, satul a gazduit personalitati celebre, cum ar fi Prințul Charles și Ban Ki-Moon. Natura și cultura din acest sat au ramas la fel cum au fost în timpul dinastiei Chosun.

Yang Dong Traditional Village (양동 한옥마을)

41. Nami Island (남이섬)

Fanii dramei “Winter Sonata” vor recunoaște cu siguranta acest drum celebru.
În ciuda faptului că Nami Island este un loc de interes istoric (insula este numita după ministrul Nami, un ministru de război în timpul dinastiei Chosun), cei mai mulți vizitatori vin aici la plimbare pe faimosul drum Metasequoia sau pentru a vedea unde Bae Yong-Joon și Choi Ji-Woo au stat în timpul filmărilor pentru Hallyu drama “Winter Sonata”.
Ca o curiozitate, trebuie spus ca Nami Island nu a fost o insulă până în 1940, când barajul Cheongpyeong a fost construit.

Nami Island (남이섬)

42. Suncheon Bay (순천만) – un respiro perfect de la viata agitata din oras.

Una dintre cele mai mari mlaștini de coastă din lume, Suncheon Bay este casa la nenumărate specii de plante și viețuitoare marine și are cel mai mare domeniu de stuf (5.4 km pătrat) din Coreea. Suncheon Bay Reed Festivalul are loc în fiecare an în luna octombrie, dar golful este la fel de frumos și fermecător in orice alta luna a anului.

Suncheon Bay (순천만)

43. Inje Smelts Festival (인제 빙어축제)

The Inje Smelts Festival are loc pe lacul Soyang în fiecare iarnă și le oferă familiilor și cuplurilor (dar si vizitatorilor ocazionali singuri), unele momente amuzante pe gheață. Prin urmare, chiar dacă pescuitul nu se afla printre activitatile tale preferate de destindere si relaxare, te vei bucura insa de partea a doua a activitatii, care presupune mancarea preparatelor din peste.

Inje Smelts Festival (인제 빙어축제)

44. Ulsan Rock, Seorak Mountain (울산바위)

Acest munte stâncos cu șase vârfuri are cinci găuri în formă de urnă în partea de sus și este numit “Muntele Plansului”, din cauza legendei și înregistrărilor vechi care pretind că pietrele de pe munte „plang” chiar înainte ca un vânt puternic sa inceapa sa bata. O altă legendă din spatele numelui muntelui spune ca o piatra ratacea in jur cautand muntele Geumgangsan, dar s-a stabilit în Seoraksan, atunci când nu l-a putut găsi și a devenit piatra Ulsan (울산), ceea ce, in coreeana, insemna „muntele care plange”.

Ulsan Rock, Seorak Mountain (울산바위)

45. Bangwhasuryujeong, Suwon Hwa Seong (화성 방화수류정)

În timpul dinastiei Joseon, acest pavilion a fost folosit pentru a supraveghea imprejurimile, dar si pentru performanțele inregistrate de regele Jungjo la trasul cu arcul; acum oamenii țin recitaluri de muzică tradițională coreeană și poezie, pavilionul fiind înconjurat de iazul pe care inoata ratele, de salcii si flori.

Bangwhasuryujeong, Suwon Hwa Seong (화성 방화수류정)

46. Namdae Stream, Muju (무주 남대천 섶다리)

În mod tradițional, podul Seop – un pod temporar din bușteni, noroi si crengute de brad – a fost construit pentru a permite sătenilor sa traverseze raul Namdae de la începutul iernii pana in vara. Traditiile de alta data sunt pastrate cu sfintenie si astazi, ele fiind, de altfel, oglindite in cadrul unui festival al podului Seop, fiind parte a Muju Firefly Festival si are loc intre 08 si 16 iunie.

Namdae Stream, Muju (무주 남대천 섶다리)

47. Donglim Reservoir, Gochang (고창 동림저수지)

În fiecare an, mai mult de 200.000 de specii de pasari migratoare zboara intr-o ordine stiuta numai de ele peste frumosul Donglim Reservoir, care a fost votat “Regatul de păsări migratoare”, în 2004, într-un sondaj național. Construit în 1935, rezervorul de 3,82 de kilometri patrati este, de asemenea, cunoscut ca un loc perfect pentru pescuit.

Donglim Reservoir, Gochang (고창 동림저수지)

48. The Garden of Morning Calm (아침고요수목원)

Gradina diminetilor calme este un parc dendrologic frumos conceput și echilibrat în Gapyeong, condus de un profesor de horticultură. Grădina are mai mult de 20 de teme și 5.000 de tipuri diferite de plante și gazduieste, de la 1 martie 2012, o structură decorativa împânzita cu 6 milioane de becuri cu LED-uri. De cand exista aceasta structura decorativa, gradina este deschisa de la 9 am la 9 pm în timpul săptămânii și 9 am la 22 la sfârșit de săptămână. Luminile se aprind, de obicei, la apusul soarelui. Atunci când acestea nu sunt aprinse, gradina este deschisa de la 8:30 până la apusul soarelui. Biletele costa 8.000 ₩ in weekend și de sărbători, 7.000 ₩ pentru zilele lucrătoare din aprilie până în noiembrie și 6.000 ₩ din decembrie până în martie.

The Garden of Morning Calm (아침고요수목원)

49. Chok-Suk Pavilion (촉석루)

Acest frumos pavilion istoric cu vedere spre râul Nam este renumit ca fiind locul unde Nongae, concubina a unui oficial guvernamental în timpul dinastiei Chosun, a sărit în râu impreuna cu un general japonez dupa ce castelul Jinju a căzut în mâinile Japoniei.

Chok-suk Pavilion (촉석루)

50. Samkwang Temple (삼광사 연등축제)

În fiecare an, în jurul zilei de naștere a lui Buddha, la Templul Samkwang are loc cel mai mare festival al lanternelor in forma de lotus in Busan. Întregul templu este înșirat cu nenumărate felinare in forma de lotus, precum si cu felinare cu alte forme creative.

Samkwang Temple (삼광사 연등축제)

Sursa: travel.cnn.com

Traducere: Han Sarang

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.