Fantana curcubeu de pe raul Han

Este fara indoiala unul dintre punctele cele mai importante de atractie ale Selului atat pentru sud-coreeni, cat mai ales pentru turistii straini. Cunoscut si ca “Moonlight Rainbow Fountain” (달빛무지개 분수), Podul Banpo (반포 대교), caci despre el este vorba, este un pod pe raul Han care traverseaza Seulul, facand legatura intre Seocho si Yongsan.

De ce este special acest pod fata de altele? In primul rand pentru frumusetea si complexitatea sa. 반포 대교 este cel mai lung pod din lume, avand o lungime de 1.140 m, motiv pentru care a si intrat in Cartea Recordurilor. In plus, podul este accesorizat cu 10.000 de leduri si 38 pompe de apa ce trag apa din rau, o recicleaza si o refolosesc la fantanile arteziene montate pe lateralele podului. Ca un fapt inedit, trebuie spus ca cele 38 de pompe instalate impreuna cu cele 380 de duze existente pe ambele parti arunca 190 de tone de apa pe minut. Aceste doua elemente creeaza un adevarat spectacol de lumina si culoare, totul pe un fundal muzical de exceptie.

Podul Banpo reprezinta partea superioara a Podului Jamsu, formand impreuna un pod cu punte dubla. In perioadele cu ploi abundente, cand nivelul apei raului creste, Podul Jamsu este acoperit de apa, in timp ce Podul Banpo ramane deasupra nivelului apei, fiind accesibil doar pietonilor si biciclistilor. Constructia podului a fost inceputa in anul 1980 si finalizata doi ani mai tarziu (1982). Ulterior, in anul 2009, au fost instalate fantanile arteziene si ledurile ce l-au facut cunoscut in intreaga lume. Daca ajungeti in Seul, vizitarea acestui loc trebuie sa se afle pe lista dumneavoastra de ‘must see”. Noaptea, zona este plina de cupluri care se plimba de mana, grupuri de prieteni ce-si dau intalnire pentru a mai povesti despre una, alta si chiar familii cu copii. In plus, imagini cu Podul Banpo au aparut in numeroase dintre serialele dumneavoastra preferate.

1580114_image2_1Banpo-Bridge-Seoul-designrulz-3  1580109_image2_1   sursa foto: www.english.visitkorea.or.kr

Autor: Han Sarang

 

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.