2473736_image_3

Sarang Hanguk si prietenii sai au sarbatorit impreuna Seollal

Pe 21 februarie 2015 am facut din nou un popas in atmosfera calda si primitoare a ceainariei “La un ceai” pentru a sarbatori Anul Nou Coreean – Seollal (설날), pentru a vorbi despre cele doua mari sarbatori sud-coreene ale dragostei (Valentine’s Day si White Day), precum si despre restul sarbatorilor dedicate iubirii.

Salonul „Gradina de iarna” al ceainariei „La un ceai” s-a dovedit a fi neincapator pentru cele 30 de persoane venite sa asiste la evenimentul organizat de Asociatia Culturala Sarang Hanguk (ACSH), in colaborare cu „La un ceai”.

8

Echipa Sarang Hanguk le-a prezentat iubitorilor culturii coreene cateva aspecte generale legate de originea, traditiile si obiceiurile Seollal (Korean New Year/Lunar New Year) pastrate cu sfintenie de poporul coreean de-a lungul timpului, care-i fac si astazi onoare, deoarece Seollal nu este numai o sarbatoare in care se comemoreaza stramosii, ci si o ocazie in care toti membrii familiei se reunesc si petrec impreuna. Am vazut, astfel, cat de importante sunt pregatirile pentru Seollal, cat timp si energie necesita acestea, care sunt cadourile cele mai raspandite si mancarurile cele mai cunoscute, cum se aranjeaza masa in aceasta zi de sarbatoare si care sunt cele mai placute modalitati de petrecere a timpului liber.

9

11

Cu acest prilej, am vorbit un pic despre activitatile practicate de familiile coreene cu ocazia Seollal, cea mai populara dintre acestea fiind jocul Yutnori, un boardgame ce implica aruncarea in aer a 4 bucati de lemn. Acest joc este foarte usor de invatat, prin urmare toti membrii familiei, indiferent de varsta, se pot juca impreuna. In afara de Yutnori, alte jocuri traditionale includ Jegi-chagi (joc cu piciorul), Neol-twiggi (balansoar), Tuho (aruncarea de sageti) si Yeon-naligi (zmeu), acestea desfasurandu-se de cele mai multe ori in parcuri sau in spatiile deschise din zonele palatelor si a templelor.

19
Nici de aceasta data nu am fost singuri, astfel ca prezentarile noastre au fost insotite de scurte recitaluri muzicale oferite de prietenele si colaboratoarele Sarang, Adina Yasmin si Luciana Stefan.

Talentate si frumoase, fetele au adus zambetele pe chipurile celor prezenti in sala si le-au incalzit inimile cu vocile lor. S-a cantat atat in limba engleza, cat si in limba coreeana, cele mai cunoscute melodii coreene interpretate de Adina fiind: Comeback home (2NE1), 1,2,3,4 (Lee Hee) si Twinkle (Girls’ Generation).

4Adina Yasmin

Luciana Stefan ne-a transpus cu vocea ei puternica si interpretarea de exceptie intr-o atmosfera de poveste, care s-a potrivit perfect cu partea a doua a prezentarii noastre, dedicate sarbatorilor iubirii, in Coreea de Sud.

23         Luciana Stefan

Publicul-spectator a aflat, astfel, ca pe langa popularele Valentine’s Day si “White Day” exista si deprimanta “Black Day” (14 aprilie), bizara “Hug Day” (14 decembrie), mult-asteptatele „Kiss-Day” (14 iunie), „Photo Day” (14 septembrie), „Wine Day” (14 octombrie) si „Movie Day” (14 noiembrie).

26

Seara s-a incheiat cu un duet muzical realizat de Adina Yasmin si Tomer Weissbuch (foto jos), carora le multumim frumos pentru prezenta si interpretare.

28

31

Le multumim, de asemenea, participantilor la evenimentul nostru din seara de 21 februarie 2015, fiindca ne-au onorat cu prezenta lor si ii mai asteptam si cu alte ocazii! (한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.