Presedintele Park, alaturi de Song Joong-ki la deschiderea K-Style Hub

Presedintele sud-coreean Park Geun-hye a participat astazi la ceremonia de deschiderea K-Style Hub, un loc in care oamenii pot vedea, gusta, cumpara si chiar prepara mancare traditionala coreeana si, totodata, pot naviga virtual printre exponate despre turismul sud-coreean si cultura pop. Alaturi de Park Geun-hye a putut fi vazut nimeni altul decat indragitul actor Song Joong-ki, care a fost desemnat recent in postura de ambasador onorific al turismului coreean datorita succesului serialului „Descendants of the sun”, in care a detinut rolul principal. Cei doi au gatit mancare traditionala coreeana si au admirat exponatele expuse acolo care oglindesc traditiile din cadrul bucatariei coreene.

“Experientele practice sunt mai bune decat o mie de lectii. Acestea vor lasa o impresie buna si vor starni mai mult interes in ceea ce priveste bucataria noastra nu numai in randul copiilor, ci si al turistilor straini, de asemenea”, a declarat presedintele Park, citat de site-ul korea.net. Declaratia a fost facuta in vreme ce pregatea Yakgwa (약과) alauri de actorul Song Jong-ki – un produs de cofetarie traditional coreean, facut din faina si miere – in timpul ceremoniei de deschidere a K-Style Hub.

Printre cei prezenti la ceremonie s-au numarat si ministrul Culturii, Sportului și Turismului Kim Jongdeok, ministrul Agriculturii, Alimentatiei și Afacerilor Rurale Lee Dong-fil si directorul Yoon Sook-ja al Institutului de Produse Traditionale din Coreea.

In vreme ce admira imagini din bucataria coreeana intr-o expozitie aflata la etajul al treilea al Salii de Expozitie a produselor traditionale, presedintele Park a spus: “Poti sa te distrezi aici, gasind caracteristicile bucatariei coreene si excelenta de a alege ingredientele potrivite pentru a le prepara. Veti obtine o intelegere mai buna a traditiilor in ceea ce priveste alimentele noastre, de asemenea.”

Expozitia ofera un dublu avantaj, si anume: o privire de ansamblu asupra ingredientelor de sezon si intelepciunea incorporata in bucataria coreeana traditionala.

La etajul al patrulea al cladirii, unde este amenajata Sala Experientelor Practice, presedintele sud-coreean a pregatit niste mostre de “kimchi chips”, o versiune uscată a kimchi-ului. Ea le-a explicat celor prezenti ca au dezvoltat „kimchi chips” intr-un efort de a face mai usor pentru majoritatea persoanelor sa se bucure de kimchi la fiecare masa sau la petreceri. Ulterior, ea a intrebat: “Ce fel de alcool credeti ca va merge cel mai bine cu aceste chipsuri?”, iar raspunsul a venit imediat: “Moonbaeju sool (문배주술)”, o bautura traditionala coreeana distilata, considerata a fi una dintre cele mai fine bauturi alcoolice coreene.

K-Style Hub le permite vizitatorilor sa aiba parte de experiente cat mai realiste cu putinta legate de cultura pop coreeana si de a se familiariza cu turismul medical, precum si cu preparatele din bucataria tradiitionala coreeana, datorita unor tehnologii foarte avansate. Exista, de asemenea, sansele de a incerca sarituri virtuale cu schiurile in Pyeongchang, provoncia Gangwon-do si de a vizita, tot virtual, ce-i drept, unele puncte turistice de top ale tarii, inclusiv Palatul Gyeongbokgung, Myeongdong, insulele Nami si Jeju.

(Sursa foto: http://www.korea.net)

Traducere: Han Sarang

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.