Coreea de Sud a inventat inghetata care vindeca mahmureala

Majoritatea oamenilor care trebuie sa “plateasca scump” pentru o noapte de baut la greu, isi vindeca “ranile” intinsi pe canapea sau aplecati peste birou cu mancare grasa si ibuprofen. Dar multi oameni, ce au simtit efectele paralizante ale unei betii crunte de prea multe ori, isi asuma riscul de a gasi propriile lor tratamente inventive pentru mahmureala, cautand inspiratie in orice numar bizar de fierturi pentru mahmureala existente in vreun almanah nescris al bautorilor, venit din partea tuturor matusilor “salbatice” din intreaga lume.
Dar, in Coreea de Sud, tara in care se bea cel mai mult din Asia, cura pentru mahmureala este o industrie in sine de 125 de milioane de dolari pe an, cu pastile, produse cosmetice care sa ascunda efectele unei nopti ametitoare si, bineinteles, mancarurile care calmeaza stomacul, precum supele pentru mahmuerala. Dar, intr-un pas nou facut pentru umanitate, curele pentru mahmureala vor fi mai delicioase ca niciodata, si asta pentru ca un lant de magazine din Coreea de Sud a lansat un baton de inghetata ce vindeca mahmureala.
Reuters anunta ca sud-coreenii isi vor putea “manca” mahmureala cu batonul Gyeondyo, o inghetata cu arome de grapefruit, cu o cantitate mica de suc oriental din copac de stafide (Da, acela este numele lui oficial.). Sucul de stafide este ingredientul activ si a fost folosit ca tratament coreean pentru mahmureala inca din anii 1600, cand a fost trecut pe lista intr-o carte medicala, ca mod de a ameliora mahmureala. Si stiinta poate confirma: un studiu din 2012 din “The Journal of Neuroscience” a gasit ca extractul de copac de stafide poate reduce efectele intoxicarii sobolanilor.
Numele batonului Gyeondyo se traduce prin “rezista” (“hang in there”), ceea ce “exprima greutatile angajatilor ce trebuie sa suporte o zi de lucru dupa ce au baut la greu, precum si pentru a oferi confort celor care trebuie sa vina sa lucreze mai devreme, dupa nopti frecvente de băut,” a anuntat, intr-un comunicat de presa, lantul de magazine Withme FS, cei care lanseaza batonul.
Daca intr-adevar va functiona, ramane de vazut. Cert este ca acest baton micut devineo speranta pentru multimea de sud-coreeni mahmuri. Iar daca ne uitam un pic la cifre, lucrurile sunt mai mult decat graitoare: sud-coreenii au baut 12,3 litri pe an, lucru ce a dus la o pierdere de 8 miliarde de dolari in productivitate, costuri medicale si decese timpurii in 2013. Mahmureala este o realitate in  Coreea de Sud, incat pana si Psy si Snoop Dogg au facut un videoclip impreuna pentru o piesa denumita “Mahmureala” (“Hangover”). Videoclipul contine un alt remediu popular contra mahmurelii, o bautura denumita Hut-gae Condition.
Deci, coreenii care nu pot sa isi vindece mahmureala prin somn, au acum o noua modalitate de a o ameliora cu batonul Gyeondyo. Din pacate pentru oamenii din jurul lumii ce sufera de mahmureala, acestia vor trebui sa recurga la vechile metode care ii ajuta deja sa treaca peste zilele de luni. Sau se pot alatura “alchimistilor de casa” si sa mearga la munca cu o inghetata ce vindeca mahmureala, precum coreenii.
Sursa text: https://munchies.vice.com
Traducere: AleMi Ra



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.