Instanta din Seul ingheata averea fostului sef al companiei Daewoo Shipbuilding

O instanta din Seul a ordonat, pe 12 august, inghetarea averii fostului CEO al companiei Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (una dintre primele 3 companii constructoare de nave din tara – n.r.), Nam Sang Tae (foto), care a fost condamnat pentru luare de mita si spalare de bani in luna iulie a acestui an. Potrivit agentiei de presa Yonhap, tribunalul central din Seul a ordonat ca aproximativ 2 miliarde woni ($1,8 milioane) din averea lui Nam Sang Tae, pe care acesta i-ar fi obtinut illegal, sa fie inghetati. El a condus santierul naval in periaoada 2006 pana in 2012.

AEN20160812011700315_01_i

Nam a fost condamnat in iulie pe baza acuzatiilor de sustragere de bunuri si de incheiere de contracte favorabile unei companii locale de logistica, detinuta de prietenul lui, in schimbul banilor. Decizia a venit in timp ce procurorii extindeau cercetarile la santierul naval, unde se implementeaza planuri de restructurare pentru a face fata unei descresteri a numarului de comenzi, cauzata de prelungirea crizei economice globale.

La inceputul acestui an, santierul naval a anuntat ca in 2013 si 2014 a suferit pierderi mai mari decat profiturile inregistrate, citand neconcordante in contabilitate. Consiliul de Audit si Inspectii, agentia auditorie de stat, a declarat ca suspecteaza ca santierul naval si-a falsificat registrele pentru a ascunde pierderi de pana la 1,5 trilioane won in perioada citata. Procurorii suspecteaza ca sirul de neregularitati a continuat pana la comitetul directorial actual, in ciuda juramantului de a se separa de trecut si de a conduce compania in mod transparent.

Saptamana trecuta, seful Departamentului financiar al santierului naval a fost chemat de catre procurori pentru a fi interogat cu privire la acuzatiile ca ar fi contrafacut registrele pentru a acoperi pierderile companiei.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Daniela Iscu




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.