LG Electronics a sarbatorit a 50-a aniversare a afacerii cu televizoare

Oficialii companiei au declarat, pe 15 august, ca LG Electronics Inc., al doilea cel mai mare producator de electronice din Coreea de Sud, a sarbatorit 50 de ani de fabricatie a televizoarelor lor, dupa ce a condus industria display-urilor a natiunii prin inovatii neincetate, informeaza agentia de presa Yonhap.

LG Electronics a inceput productia de televizoare pentru prima data in luna august a anului 1966 în Coreea de Sud. In primul an, LG a fabricat 9,050 de televizoare.

AEN20160815004900320_01_i

A fost, de asemena, prima companie coreeana care a deschis o fabrica peste hotare, incepand cu o linie de productie in Statele Unite in 1982.

In prezent, compania opereaza 13 fabrici în 11 natiuni si vinde televizoare in 120 de tari. Productia sa cumulata de televizoare  a depasit 500 de milioane de unitati anul trecut.

Oficialii companiei spun ca inovatia LG din ultima jumatate de secol a ajutat Coreea de Sud sa devina lider mondial in industria display-urilor.

LG Electronics a fost primul din lume care a lansat televizoare LCD full HD cu diagonala de 55-inch în 2004 și a devenit cel mai mare producator de televizoare din lume, batand Japonia la vânzări, în 2009. Compania a prezentat în 2011 televizoare ultra HD cu diagonala de 84-inch, vestind epoca ecranelor de inalta definitie.

LG a fost, de asemenea, in pima linie la dezvoltarea celor mai recente tehnologii display, producand in 2013 televizoare organice de 55 inch cu dioda electro-luminescenta (OLED).

AEN20160815004900320_02_i

Compania a declarat ca va extinde gama OLED TV pe piata mondiala, si intentioneaza sa lanseze, in acest an, produse cu optiuni de tipul servicii camera de hotel in America de Nord, Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa.

Kwon Bong-Suk, vicepresedinte al Departamentului de divertisment la domiciliu de la LG Electronics, a declarat: “Vom continua sa facem eforturi pentru a conduce piata mondiala a televizoarelor premium cu televizoare OLED avansate.”

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr/

Traducere: Stan Corina




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.