aen20161117005500315_02_i

Agenția de Voluntariat Coreean va răspândi harta Taekwondo în străinătate

O organizație civică cibernetică sud-coreeană a anuntat joi, 17 noiembrie, că va distribui 8.000 de copii ale unei hărți Taekwondo în coreeană și engleză în străinătate, în încercarea de a promova țara din care provine acest stil de arte marțiale.

“Vom oferi harta în întreaga lume începând cu ziua de luni (20 noiembrie – n.r.),” a declarat Park Ki-tae, liderul Agenției de Voluntariat Coreean (VANK), cu sediul în Seul.

aen20161117005500315_02_i

Harta de 1 metru și 10 pe 67 de centimetri conține o ilustratie a lumii, formele de bază taekwondo (numite “poomsae” în coreeană) și steagurile naționale a 196 de state care practică artele marțiale coreene, sub titlul “Taekwondo: Artele marțiale coreeane pentru întreaga lume. Deveniți prieteni cu Coreea, țara Taekwondo-ului! “

Pe partea dreapta a acesteia, harta conține drapelul coreean și harta Peninsulei Coreene împreuna cu Marea de Est și insulele estice, Dokdo.

Harta conține, de asemenea, o introducere despre taekwondo, atât în limba coreeană, cât și în limba engleză, care spune că: “Taekwondo este un stil de arte marțiale coreene foarte popular și un sport la nivel mondial… A devenit un sport olimpic în anul 2000. Acum, acesta este un sport la nivel mondial, care este practicat de 80 de milioane de oameni din întreaga lume.”

“Am făcut harta pentru a promova țara prin utilizarea Taekwondo-ului, care este foarte iubit în întreaga lume”, a declarat Park, mentionand ca diplomații și ambasadorii promoționali ai VANK se vor ocupa de distribuirea hartii.

“Harta va fi, de asemenea înmânată tinerilor care merg în străinătate pentru a studia, dar si celor care merg in calitate de vizitatori sau ca voluntari, ca material pentru a promova țara atunci când se întâlnesc cu străini”, a adăugat acesta.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Oana Şoimaru




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.