aen20161117002700315_01_i

Yonhap prezintă PNN – noua platformă globală pentru schimbul de știri

Yonhap News Agency, agenția de știri gazdă a Jocurilor din Pyeongchang din 2018, a prezentat, miercuri, 16 noiembrie, “Pyeongchang News Service Network (PNN)” la al 5-lea Congres al Agențiilor Globale de Ştiri, care este în curs de desfășurare la Baku, Azerbaidjan, declarând că aceasta va permite agențiilor de știri membre să facă schimb de știri în timp real.

“Agențiile de știri care servesc ca hub-uri de știri în diferite părți ale lumii trebuie să coopereze în mod eficient pentru a depăși provocările erei noilor media”, a declarat preşedintele Yonhap, Park No-Hwang, în timpul unei sesiuni foto de panou. “PyeongChang News Service Network va deveni o bază pentru o astfel de cooperare”, a adaugat acesta.

aen20161117002700315_01_i

Aslan Aslanov, șef al agenției de știri de stat AZERTAC a Azerbaidjanului, a declarat că PNN va fi un proiect care merită atenția tuturor agențiilor de știri, care se confruntă cu provocările noilor media.

Agențiile de presă care se înscriu la PNN vor fi capabile  sa distribuie conținutul lor  fără a semna acorduri cu companii individuale. Este de așteptat ca acest lucru să elimine inconvenientul de a dezvolta software noi pentru fiecare acord de schimb de știri și să reducă dependența faţă de agențiile globale, cum ar fi Associated Press, AFP sau TASS.

Reprezentantii Yonhap au declarat că intenționează să finalizeze lucrările la PNN anul viitor și că platforma ar putea funcționa chiar și după Jocurile Olimpice din 2018.

Congresul Agențiilor Globale de Ştiri este organizat o dată la trei ani pentru a reuni agențiile de presă care servesc ca un hub de știri pentru alte puncte de vânzare, cum ar fi ziare, TV, radio și site-uri de internet. În acest an, evenimentul este are ca tema “Noi provocări pentru agențiile de știri,” cu reprezentanți din 97 de agenții de știri și puncte de vânzare din 80 de țări în auditoriu.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.