Ministrul Finanțelor se angajează să ducă mai departe restructurarea corporativă intensă în toate industriile

Ministrul de Finanțe din Coreea de Sud a declarat, pe 3 martie, că va depune mai multe eforturi pentru restructurarea corporativă intensă în toate industriile, în încercarea de a revigora potențialul de creștere economică a țării. “Este important pentru companii sa se reorganizeze și să se restructureze pentru a preveni posibilele riscuri”, a declarat ministrul de Finanţe, Yoo Il Ho, citat de agentia Yonhap, într-o reuniune ministerială de la Seul. “Guvernul va insista pentru reorganizarea corporativă, atât în industriile de fabricație cât și de servicii”, a precizat reprezentantul Guvernului.

Potrivit acestuia, Executivul va ajuta mai mult de 40 de companii să-şi deşfăşoare procesul de restructurare corporativă voluntară prin proceduri juridice și administrative rapide în acest an.

Ministrul Finanțelor din Coreea de Sud, Yoo Il Ho (centru), vorbeşte la o reuniune ministerială de la Seul, din 3 martie 2017.

Ca parte a eforturilor guvernului de la Seul de a accelera restructurarea întreprinderilor în industriile instabile, inclusiv în domeniul construcțiilor navale, oțelului și al produselor petrochimice, 24 de companii, inclusiv principalul producător de produse chimice Hanwha Chemical Corp. şi LG Chem, cel mai mare producător de produse chimice din țară, sunt supuse așa-numitului act, “one-shot”.

Legea a fost concepută pentru a ajuta întreprinderile să realizeze fuziuni în cadrul aceleiași companii și spin-off-uri prin proceduri simplificate, inclusiv excepţii de la legile antitrust stricte și reglementările de pe piața financiară. Ele vor primi, de asemenea, beneficii de impozitare și subvenții pentru cercetare și dezvoltare privind restructurarea corporativă.

Conform noii legi, companiilor care doresc să beneficieze de procedurile de restructurare a întreprinderilor rapide li se solicită să câștige aprobarea Guvernului. Ele vor fi ghidate să reducă supraabundenţa aprovizionării și să-și modernizeze instalațiile de producție, ca parte a planului Guvernului de a pune companiile să-şi reproiecteze și diversifice portofoliului de afaceri, mai arata sursa citata.

Yoo a spus că va veni, de asemenea, cu măsuri suplimentare pentru a ajuta lucrătorii care își pierd locul de muncă în urma eforturilor stricte de reducere a personalul, în special în sectorul forței de muncă intensivă a construcțiilor navale.

În privinţa creșterii tensiunilor cu China din cauza planului comun dintre SUA  și Coreea de Sud de a implementa un sistem de apărare antirachetă de inaltă tehnologie în Peninsula Coreeană (THAAD -n.r.), ministrul a declarat că va lua măsurile corespunzătoare împotriva posibilelor ilegalități ale guvernului de la Beijing.

Recent, China adat startul unei serii de acțiuni ostile împotriva Valului Coreean și al companiilor, ca o răzbunare aparentă pentru THAAD,  care urmează să fie instituit pe teritoriul sud-coreean. Pe 2 martie, Beijing-ul a spus agențiilor majore de călătorie din țară să oprească vânzarea tururilor de vacanță spre Coreea de Sud.

“O vom rezolva într-un mod adecvat, dacă este necesar”, a spus Yoo. “Am explicat de nenumărate ori necesitatea THAAD  Chinei. Ministerul de Externe și cel al Comerţului caută modalități să-i facă faţă. Guvernul va face ceea ce trebuie să facă”, a adaugat acesta.  (Iscu Daniela Elena)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.