Marionette_Poster2

Trupa coreeana Expression Crew aduce spectacolul “Marionette” in Bucuresti si Timisoara

Ambasada Republicii Coreea de Sud la București organizeaza, in parteneriat cu Teatrul de pe Lipscani, evenimentul “Marionette”, un spectacol de dans sustinut de trupa coreeana Expression Crew.

Evenimentul va avea loc in data de 16 mai, de la ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani (Strada Lipscani, nr.53, sector 3), se arata intr-o informare remisa Asociatiei Culturale Sarang Hanguk. Doua zile mai tarziu, evenimentul se va muta la Timisoara, spectacolul “Marionette” uramand sa aiba loc in parteneriat cu Filarmonica Banatul Timisoara pe 18 mai, de la ora 19:30.

Specacolul B-boy “Marionette” este o opera de arta ce abordeaza doua genuri diferite, si anume B-boying și Puppet Show. Desi aceste forme de arta au trasaturi foarte diferite si un fundament emotional, ele au renascut intr-un muzical B-boy prin miscarile delicate ale mainilor si corpului grupului de anvergura mondiala B-boy, Expression Crew.

Expression Crew este renumit pentru ca a fost primul grup coreean care a castigat International Battle of the Year in anul 2002, plasand astfel Coreea de Sud pe harta lumii in materie de B-boy. Ei au dobandit statutul international dupa evenimentul din 2002 si si-au transpus talentul in spectacole de teatru.

 Cel mai faimos spectacol al trupei este fara indoiala “Marionette”, creat in anul 2005, spectacol pe care le-au prezentat in intreaga lume. Coregrafia este facuta de catre muzicianul francez Yann Tiersen, iar povestea principala a spectacolului  are in centrul sau o marioneta care se indragosteste de o fetita care vine să-i vada spectacolul de-a lungul timpului. Pe masura ce fetita crestea, marioneta isi doreste sa-si exprime dragostea fata de fata, insa aceasta inceteaza sa mai vina la spectacolul ei la un moment dat. Spectacolul este presarat cu o multime de scene ce ilustreaza intalniri si despartiri, dragoste si vise, conflicte si iertare, frustare si provocari, scene tensionate, dar bine armonizate cu dansul liric si muzica de vis.

Woo Sung Lee, liderul trupei Expression Crew, care a lucrat ca instructor si coregraf pentru trupe/artisti precum BIGBANG, Jay Park, Seo Tai-ji, Seven (YG și JYP Entertainment), cu o cariera de B-boy de peste 20 de ani, si-a pus toata speranta si creativitatea in munca sa. El arata publicului curiozitatea copilariei, conflictul, adversitati si dureri obtinute ca urmare a unei vieti artistice, orientate cu precadere spre dans.

Street dance-ul si partea de B-boy realizate pe o scena de teatru reprezinta un semn important pentru evolutia culturala deoarece forteaza publicul larg sa vada cum aceste stiluri diferite pot functiona intr-un spectacol coerent. Expression Crew si „Marionette” sunt intruchiparea perfecta a acestei coeziuni. (Material realizat de 한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.