Corea-de-sud11

Coreea de Sud isi promoveaza cultura fiind gazda a numeroase festivaluri

Coreea de Sud este o tara cu o cultura vasata, iar locuitorii sai au gasit unul din cele mai ingenioase moduri de a o promova. Anual in “Tara Diminetilor Linistite” au loc numeroase festivaluri, care ajuta la promovarea turismului si a culturii tinutului Est Asiatic, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva astfel de evenimente care au loc in aceasta perioada, a sezonului estival, in Coreea de Sud.

  1. Festivalul International de Kimchi din Gwangju (광주세계김치축제)

Festivalul International de Kimchi din Gwangju este organizat pentru a promova una dintre cele mai cunoscute specialitati locale, Kimchi. Unicul Parc tematic de Kimchi, Gwangju Kimchi Town, este locul unde se pot desfasura diverse programe legate de kimchi, cum ar fi experienta de gatit, galeria de arta, piata kimchi si alte evenimente distractive. De asemenea, un “Premiu prezidential” va fi acordat pentru concursul ” Master Kimchi”, care se desfasoara impreuna cu diverse programe hands-on. Participantii pot lua acasa kimchi-ul pe care l-au facut la festival.

Festivalul International de Kimchi din Gwangju a inceput pe data de 26 mai si se va incheia pe 10 decembrie. Acesta este impartit in patru serii cu cate o pauza de la cateva zile pana la cateva luni intre ele.

  1. Cultural Night Walk in Jeonju (전주 문화재야행)

Vizitatorii pot gasi acest lucru chiar mai interesant pe masura ce trec prin sute de hanok din Jeonju Hanok Village sub clar de luna. Programul “Cultural Night Walk in Jeonju” are loc pentru prima data in acest an dupa ce a fost selectat de catre Administratia Patrimoniului Cultural printr-o competitie. “Cultural Night Walk in Jeonju” ofera un continut bogat pentru a promova cultura reprezentativa a orasului Jeonju. Fiecare strada se mandreste cu un patrimoniu cultural semnificativ, iar fiecare alee are o poveste ascunsa despre Jeonju pentru ca vizitatorii sa se poata bucura.

“Cultural Night Walk in Jeonju” are loc in fiecare ultima sambata din perioada 27 mai- 16 septembrie.

  1. Chuncheon Lake Starlight Nation Festival (춘천 호수별빛나라축제)

Pentru a sarbatori zece milioane de vizitatori la Chuncheon de la inceputul operatiunilor de pe linia Gyeongchun, Festivalul Chuncheon Lake Starlight Nation va avea loc in zona Chuncheon MBC Building si M Square din data de 2 iunie pana pe 31 decembrie pentru a oferi sansa tuturor turistilor sa ramana cu amintiri placute.

  1. Everland Summer Water Fun (에버랜드 썸머 워터 펀)

Datorita festivalului anual de apa organizat in cea mai caniculara perioada a anului din 2005, Everland este una dintre cele mai populare atractii de vara. Festivalul propune o diversitate de programe cum ar fi spectacolele acvatice, spectacolele de lumina si activitatile de joaca.

Everland va fi deschis zilnic intre orele 10:00 – 22:00 in perioada 15 iunie-3 septembrie, iar de la jumatatea lunii iulie pana la mijlocul lunii august programul va fi prelungit pana la ora 23:00.

  1. Cool Summer Music Festival (서울랜드 여름축제 썸머! 뮤직 페스티발)

In perioada 28 iunie-27 august, Seoulland gazduieste “Cool Summer!Music Festival”! Punctul culminant este marea lupta cu pistoale cu apa, desfasurata in World Plaza, unde jeturi de apa tasnesc din toate directiile pentru a racori temperaturile toride ale verii. Pe timp de noapte, sunt disponibile diverse programe cum ar fi Music Survival, Chi-maek  (pui si bere) Night si spectacole de seara, incheind o intreaga zi plina de bucurie.

De asemenea, “Castelul Personajului” este deschis drept o intalatie complexa de vindecare culturala, compusa dintr-o gradina, o cafenea a personajelor, o sala de expozitii de personaje si o zona de odihna pentru ca vizitatorii sa se poata relaxa in aceasta zona naturala din oras.

  1. Festivalul international de fotografii Donggang (동강 국제 사진 제)

Festivalul international de fotografii Donggang ofera diverse evenimente, cum ar fi Premiile concursului international de fotografie, pe baza traditiilor si a demnitatii festivalului.

Festivalul este alcatuit dintr-o expozitie principala, Premiul concursului international, premiul pentru fotografie Donggang, expozitia premiilor castigate, expozitia fotografului Gangwon-do, expozitia fotografiilor lui Yeongwol-gun, Yeongwol Photo Trip, atelierul de fotografie Donggang Photo, Jurnal de fotografie al elevilor nationali de scoala primara, expozitia fotografiilor de stiri, expozitia de instalatii stradale si alte programe.

Vizitatorii se pot bucura de 10 expozitii și ateliere in perioada festivalului din data de 14 iulie pana pe 1 octombrie.

  1. Pyeongchang Music Festival & School (평창대관령음악제)

Pyeongchang Music Festival & School se organizeaza in fiecare vara cu interpreti de renume mondial intr-o padure din Daegwallyeong si a devenit cel mai bun festival de muzica clasica din Coreea. In acest an a fost introdusa la festival si muzica din Europa de Nord si de Sud alaturi de muzica ruseasca.

Doua spectacole remarcabile din cadrul festivalului sunt spectacolul realizat de Orchestra Mariinsky, o orchestra de renume mondial, si Cvartetul Borodin, un cvartet traditional si prestigios.

Festivalul de muzica din acest an se concentreaza pe maestrii rusi, precum si pe diversitatea muzicii legate de istoria muzicii clasice si reginala.

Acest festival se desfasoara in perioada 18 iulie-8 august.

  1. Hangang Summer Festival (한강몽땅 여름축제)

Hangang Summer Festival, numit si Hangang Mongttang Festival, este un festival riveran de cultura la scara larga si festivalul reprezentativ al Seulului din timpul verii.

Acesta este compus din aproximativ 80 de programe incluzand camping, sporturi acvatice de agrement, circ, concerte, proiectie de film, spectacole stradale, curse de biciclete, curse cu ambarcatiuni de hartie, arta focului, spectacole traditionale, piata de noapte si altele organizate de Hangang Project Headquarters si diverse organizatii civice.

Fiecare tip de vizitator se poate bucura de festivalul din Hangang Park, desfasurat in perioada 21 iulie-20 august, datorita multitudinii de programe.

  1. Miryang Summer Performing Arts Festival (밀양 여름공연예술축제)

Miryang Summer Performing Arts Festival se desfasoara in Miryang-si Youth Training Center si zona Prcului Songnim care este centrata pe Miryang Theater Village.

Miryang-si a castigat un premiu special din cele 44 de premii Donga Play in 2008, facand acest oras renumit pentru arta spectacolului.

In cadrul festivalului, 26 iulie- 6 august, sunt disponibile toate genurile de programe cum ar fi teatru comic, musicaluri, spectacole de papusi, trupa live, performanta de dans b-boy, spectacole de magie, mima si alte programe.

  1. Taebaek Sunflower Festival (태백 해바라기축제)

Satul Guwau (Taebaek, Gangwon-do) gazduieste, in perioada 27 iulie-13 august, Taebaek Sunflower Festival, o sarbatoare a intregului spectru de flori salbatice colorate si a campurilor nesfarsite de floarea-soarelui (cea mai mare zona cu floarea-soarelui din Coreea). Festivalul are loc pe o distanta de aproximativ 661,157 ㎡, plina cu 300 de specii de flori salbatice, cu un traseu prin campul de floarea-soarelui si alte programe hands-on cu flori salbatice.

  1. Festivalul International de Teatru Geochang (거창 거창 국제 연극제)

Datorita Festivalul International de Teatru Geochang care se deschide in fiecare an abordand subiecte ca natura, om si teatrul, va puteti bucura de vaile frumoase din Susengdae atat pe timpul zilei, cat si calauziti de lumina stelelor.

Festivalul, ce are loc in perioada 28 iulie- 13 august,  este unul dintre cele care sunt sustinute cu succes de organizatiile locale autonome.

  1. Bonghwa Eun-Uh (Sweet Fish) Festival (봉화 은어축제)

Bonghwa Eun-Uh (Sweet Fish) Festival, care se desfasoara in Bonghwa-gun, Gyeongsangbuk-do, ofera numeroase programe participative, inclusiv sweet smelt fishing, curse subacvatice si spectacol de chestionare.

Sweet smelt fishing, punctual culminant al festivalului, se desfasoara de doua ori pe zi in timpul saptamanii si de trei ori in zilele de sambata. Castigatorii cursei subacvatice si ai spectacolului de chestionare vor primi produse din specialitile locale drept premii.

In plus, exista mai multe programe educationale si culturale, inclusiv o expozitie de peste de apa dulce, cu pastrav si alte specii, un centru de ecologie in care vizitatorii pot observa mediul natural in care traieste pestele, muzeul valutar coreean, centrul turistic de fotografie Bonghwa, pictura, ceramica, artizanat de hanji (hartie traditionala coreeana) si inscriptie de piatra.

Acest festival are loc in perioada 29 iulie-5 august.

  1. Gangjin Celadon Festival (강진청자축제)

Gangjin este considerat a fi un loc de vizitat pentru a explora provinciile din sud, deoarece adaposteste diverse bunuri culturale istorice.

“Gangjin Celadon Festival” ofera o experienta de prima mana in legatura cu zona Gangjin. Provincia Gangjin administreaza o expozitie si o sala de vanzare a celadonului si organizeaza un eveniment de daruire pentru a promova excelenta celadonlui Goryeo.

Festivalul, desfasurat intre 29 iulie si 4 august, a fost ales de catre Ministerul Culturii, Sportului si Turismului ca fiind unul dintre cele mai bune festivaluri din Coreea.

  1. Hwacheon Jjokbae (Raft) Festival (물의나라 화천 쪽배축제)

Hwacheon Jjokbae (Raft) Festival este un festival apaerte de vara, care te poarta in stilul unic de plutire al barcilor pe raul Hwacheon. Este tinut in regiunea curata a raului Hwacheon, Gangwon-do, casa vidrelor si a pastravilor. Vizitatorii se pot bucura, in perioada 29 iulie-13 august, de activitati legate de apa, de un concurs de plutire si de programe sportive atletice.

  1. Gohan Hambaeksan Wildflower Festival (고한 함백산 야생화축제)

Muntele Hambaeksan este cel mai inalt munte din lantul Baekdudaegan, care este accesibil cu masina. In plus, zona este un teren principal de rezerva de carbune, iar trenul industrial Taebaek Line trece peste partea de nord a muntelui.

Construit de Monk Jajang Yulsa in timpul celui de-al 5-lea an al perioadei Reginei Seondeok, Templul Jeongamsa este aproape de un habitat natural al pastravului mansurian, desemnat drept Monumentul Natural nr. 73 si are o pagoda de caramida dura de sapte etaje, desemnata drept Comoara Naturala nr. 410.

Drumurile de pe Dealul Manhangjae si dealul Dumundongjae pana in varful muntelui au vederi pitoresti. O varietate de flori salbatice infloreste in fiecare an in zona, creand peisaje unice.

Gohan Hambaeksan Wildflower Festival se desfasoara pe tot muntele Hambaeksan, pe dealul Manhangjae si pe dealul Dumundongjae in perioada 29 iulie- 5 august.

  1. Rose of Sharon Festival of The Garden of Morning Calm (무궁화축제)

In perioada 29 iulie- 3 septembrie Gradina Diminetilor Linistite devine casa Festivalului Trandafirului lui Sharon. Vizitatorii pot vedea Trandafirul lui Sharon, precum si campuri de iarba verde, flori de vara salbatice, vai si Muntele Chukryeongsan conectandu-si astfel cele cinci simturi.

  1. Busan Sea Festival (부산 바다축제)

Festivalul marii din Busan a fost organizat pentru prima data in 1996 pentru a promova Busanul ca pe un frumos oras port. Festivalul are loc pe Plaja Haeundae, Plaja Gwangalli, Plaja Songdo, Plaja Dadaepo, Plaja Songjeong si alte locuri din Busan.

Festivalul desfasurat in perioada 1-6 august ofera diverse evenimente culturale si programe hands-on unice.

  Incepand cu primul eveniment dedicat marii in Coreei, acesta pune in scena numeroase programe incitante, printre care o mare ceremonie de deschidere, spectacole culturale si alte evenimente speciale. Cu un spatiu de desfasurare ce cuprinde 6 plaje festivalul are pe fiecare plaja diferite programe si performante pentru toate varstele.

  1. Festivalul Yeongwol Donggang (영월 동강 축제)

Feribotul Donggang a fost odata un mod popular de transport de-a lungul raului Hangang. In timp ce era treptat depasit de cresterea autostrazilor si de transportul in masa, feribotul era un mijloc util de transport si mijlocul de trai al persoanelor care locuiau in amonte de raul Hangang. Festivalul comemoreaza si reproduce vietile acestor oameni si cultura lor locala. Cu frumosul rau Donggang ca fundal, evenimentul ofera o gama larga de spectacole, evenimente culturale (onorarea poetului Joseon Kim Sat-gat) si activitati in aer liber (plutire, deltaplane, parapanta, etc). Festivalul gazduieste numeroase activitati distractive, datorita carora vizitatorii sai se pot bucura de Provincia Yeongwol in perioada 3-6 august.

  1. Busan International Magic Festival (부산국제매직페스티벌)

Busan International Magic Festival este cel mai mare festival de magie din Asia. Avand loc pe faimoasa plaja Haeundae si la sala de concerte a Universitatii Kyungsung si intr-un mic teatru, festivalul din acest an este asteptat sa introduca magicieni din diferite tari pentru a participa la diverse spectacole magice in perioada 3-6 august. Mai mult, fanii magiei vor avea sansa de a participa la spectacolele magice de gala pe timpul noptii, Concursul international de magie din Busan, prelegeri ale magicienilor remarcati, spectacole magice pentru copii, teatru de magie si multe altele, facand acest festival un tip unic de festival de magie.

  1. Seoul Lotus Flower Culture Festival (서울연꽃문화대축제)

Floarea de lotus a fost considerata simbolul lumii si al vietii in India si a devenit un simbol major in budism. Templul Bongwonsa din Seul va gazdui in data de 5 august  Festivalul florilor de Lotus, care va cuprinde diverse programe hands-on, precum si un traseu pentru a va bucura de florile de lotus.

Material realizat de Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.