15857648_588a9692-10bf-4d8d-808b-a80177edbaa5

Poftiti la … Hotteok!

Hotteok-ul este un tip de clatita coreeana, al carei aluat poate fi umplut cu orice, de la sos de ciocolata pana la mozzarella si pepperoni. Posibilitatile sunt infinite!

Timp de preparare: 3 ore

Timp de gatire: 30 de minute

Timp total: 3 ore si 30 de minute

Ingrediente(pentru 12 sau 13 bucati de Hotteok):

Pentru aluat:

  • o cana si un sfert de lapte cald
  • o lingurita de drojdie
  • 0 lingurita de zahar alb
  • 3 cupe de faina
  • o lingurita de sare

Pentru umplutura:

  • 3 sferturi de cana de zahar brun
  • o lingurita de scortisoara
  • doua lingurite de nuci tocate marunt
  • o lingurita de vanilie (optional)

Mai multe optiuni de umpluturi:

  • nutella
  • branza
  • bucati de ciocolata

Instructiuni:

  1. Combinati laptele cald, drojdia si zaharul alb intr-un castron si amestecati cu telul pana ce drojdia si zaharul s-au dizolvat complet. Lasati-l intr-un loc cald timp de 5 pana la 10 minute. Veti putea vedea bule la suprafata.
  2. Combinati faina si sarea intr-un mixer sau intr-un castron. Turnati mixtura de lapte cald, cu zahar alb si drojdie. Daca folositi mixerul, framantati aluatul la viteza medie timp de 5 pana la 10 minute. Daca il faceti manual, framantati cu o lingura de lemn sau o spatula pana ce aluatul este nedet si elastic, timp de 5 pana la 10 minute. Acoperiti-l cu o folie de plastic. Lasati-l sa creasca timp de 3 ore.
  3. Intre timp, combinati ingredientele de umplutura intr-un castron.
  4. Cand e gata aluatul, incalziti o tigaie la temperatura medie si adaugati destul ulei de gatit incat sa acopere fundul tigaii.
  5. Dati-va cu ulei pe maini, luati cam 30 de grame de aluat odata si modelati-le in forma de bila. Neteziti aluatul ca la un blat de pizza cu varful degetelor, puneti-l in palma si adaugati o lingurita de umplutura pe care o puneti in mijlocul aluatului. Lipiti marginile aluatului.
  6. Puneti clatita in tigaia incalzita, prajiti timp de doua sau 3 minute, pana cand fundul devine maroniu. Intorceti-o pe partea cealalta, apasati pe ea pana devine plata si este prajita pe ambele parti, iar zaharul din interior s-a topit.
  7. Transferati-o din tigaie pe o farfurie pe care ati pus prosoape de hartie. Repetati pasii pana ati ramas fara ingrediante. Hotteok se serveste in timp ce inca mai e calda. Pofta mare! (Anca Zaharia)

Sursa text: eonkyounglongest.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.