jonghyun-1067166-1280×0

Cantecele sale, o mostenire care nu ne va lasa niciodata sa il uitam pe Jonghyun

Ziua de 18 decembrie este ziua care a socat pe multa lume. Este ziua care i-a socat pe reprezentantii industriei K-pop din Coreea pentru ca este ziua in care au pierdut un artist talentat si reapectat. Chiar si pentru cei care nu au fost neaparat fanii Shinee sau ai lui Jonghyun, abilitatile sale de cantaret si compozitor nu au trecut cu siguranta neobservate. Pentru ca Jonghyun avea o capacitate naturala de a-si exprima experientele si emotiile din viata sa prin muzica, iar prezenta sa va fi foarte regretata. Ca sa ni-l amintim, ne-a lasat o mostenire fantastica de cantece pe care le vom aprecia mereu, si datorita corora, speram ca vom deveni mai puternici.

Fara a avea o ordine anume, in continuare va propunem 10 cantece care ne vor amintim mereu de Jonghyun.

  1. 하루의 – End of a Day

Acesta este cantecul titular al albumului complet al lui Jonghyun, “Story Op 1.” Este un cantec care pare sa-i conecteze perfect pe fanii sai cu felul de ganduri al artistului. Jonghyun a avut un stil propriu de a compune versurile, facandu-le sa sune practic ca un jurnal si ne-a oferit, prin intermediul lor, o profunda intelegere a sentimentelor sale. Versurile piesei “End of the day” par acum chiar mai potrivite.

 

  1. Lonely (feat. Taeyeon)

Aceasta piesa este  cantecul titlular al ultimului album al lui Jonghyun, “Story Op. 2”. Jonghyun a spus ca a compus acest cantec in mod special avand-o in minte pe Taeyeon. La vremea respectiva, oamenii au comentat spunand ca a fost un duet compus din cei mai buni doi vocalisti ai SM, iar vocile lor s-au completat perfect. De asemenea, nu putem sa nu mentionam versurile melancolice si tristetea pe care piesa le oglindeste atat de frumos. “Lonely” este cu siguranta o melodie care nu va fi niciodata uitata, asa cum nu-l vom uita niciodata nici pe compozitorul sau.

Acest video face parte dintr-o secventa foarte rara ce ilustreaza un live in interpretarea lui  Jonghyun  si Taeyeon:

  1. 한숨 – Breathe (Lee Hi)

Probabil una dintre cele mai populare melodii scrise de Jonghyun, “Breathe” a venit ca o surpriza pentru multi, deoarece Jonghyun si Lee Hi fac parte din diferite agentii. Tablo (de la YG), care lucra indeaproape cu Jonghyun la vremea respectiva, a prezentat cantecul lui Lee Hi si, in ciuda faptului ca acesta facea parte dintr-o agentie concurenta, Lee Hi a fost fericita sa prezinte cantecul pe albumul sau, “Seoulite”. Versurile si melodia “Breathe” sunt atat de elocvente pentru inima. Ele prezinta intr-adevar profunzimea emotiilor lui Jonghyun, iar noi suntem cu adevarat bucurosi ca a reusit sa ne ofere un cadou atat de frumos.

Aici puteti vedea piesa mentionata mai sus in interpretarea inconfundabila a creatorului ei, Jonghyun.

  1. 우울시계 – A Gloomy Clock (IU)

IU si Jonghyun au avut o prietenie speciala care s-a invartit mereu in jurul dragostei si intelegerii lor pentru muzica. Ea chiar a declarat intr-un interviu ca Jonghyun era unul dintre cei mai buni prieteni ai sai. Jonghyun i-a trimis aceasta melodie (pe care o scrisese intr-o zi), iar IU s-a indragostit imediat de ea. Atunci cand IU a inceput sa-l preseze spunandu-i ca vrea sa ii cumpere cantecul, Jonghyun a spus ca nu are nevoie de bani, dar ea a insistat. Artista se indragostise de fapt de piesa, iar noi putem intelege cu usurinta de ce a facut asta.

Interpretarea piesei in varianta lui Jonghyun:

  1. 줄리엣 – Juliette

Desi Jonghyun nu a scris aceasta melodie, el a avut totusi o contributie la realizarea versurile (impreuna cu Minho). Aceasta melodie a fost speciala pentru Jonghyun pentru ca a fost prima data cand a fost creditat ca textier, dar si pentru ca a fost piesa de titlu pentru albumul EP al SHINee, “Romeo”. “Juliette” a fost primul cantec din multele la care Jonghyun si-a adus contributia si care, in cele din urma, a dus la demonstrarea talentului sau ca producator.

  1. 벌써 – Already (Taemin)

Acest cantec se afla pe albumul solo al lui Taemin, “Press It”. Desi Jonghyun era apropiat de toti membrii SHINee, el a mentionat in repetate randuri ca a vorbit cel mai mult cu Taemin si chiar au impartit camerele in perioada in care toti membrii locuiau impreuna. “Already” a fost primul cantec pe care Jonghyun l-a scris si compus in totalitate pentru colegul si prietenul sau, ceea ce l-a facut cu atat mai speciala. Taemin a aparut ca oaspete la postul de radio al lui Jonghyun, sustinand ca practic l-a implorat pe Jonghyun pentru aceasta piesa. “Already” fost piesa preferata a lui Taemin de pe album.

  1. 시간이 늦었어 – Beautiful Tonight

Acest cantec face parte de pe EP-ul lui Jonghyun intitulat “Base”. A fost prima piesa pe care a scris-o vreodata, ceea ce a facut-o speciala pentru el. Jonghyun a asteptat ceva timp pana a prezentat-o pe albumul sau. Intr-un interviu, el a spus ca de fiecare data cand o asculta, ii dadea un sentiment de caldura si ii placea pentru ca era o melodie de care te puteai bucura in mod special noaptea.

  1. 놓아줘 – Let Me Out

Cand a fost intrebat ce melodie prefera de pe cel mai nou album al sau, “Story Op. 2”, Jonghyun a raspuns ca este vorba despre piesa “Let Me Out”. El a simtit ca este legat de aceasta piesa mai mult decat de celelalte cantece. De asemenea, el a declarat ca se conecteaza/leaga de aceasta piesa ori de cate ori o canta live.

  1. 데자 – Deja-Boo (feat. Zion.T)

Acest cantec este prezent  si el pe primul album al lui Jonghyun, “Base”. De fapt, “Base” a fost un album important si, totodata, o piatra de temelie pentru artist deoarece prin intermediul sau a putut sa-si arate adevaratele abilitati ca si cantaret/compozitor. Intr-un interviu, Jonghyun a spus ca oamenii au avut impresia că era mai mult un cantaret de balade, dar a fost important pentru el sa le arate fanilor genul de muzica care i-a placut cu adevarat sa o faca. Pentru aceasta piesa a colaborat cu Zion.T si puteti vedea cu adevarat cum personalitatea lui Jonghyun straluceste in interpretarea acestui cantec. La lansarea acestei piese, Jonghyun a ocupat primul loc in diferite grafice și programe muzicale, dovedind potentialul sau de producator de succes.

  1. 엘리베이터 – Elevator

Acest cantec a fost scris si produs de Jonghyun in timpul aparitiei sale pe canalul Mnet (acronimul de la  Music Network, o televiziune muzicala si un canal orientat catre tineret din Coreea de Sud, detinuta de CJ E & M, divizie a Grupului CJ –n.r.) “Monthly Live Connection”, in 2015. Aparitia sa i-a  lasat pe fani cu sentimente de tristete fata de idolul lor, deoarece acesta le-a oferit o perspectiva mai profunda asupra copilariei si educatiei sale, si lacrimile si emotiile pe care el le-a aratat in legatura cu modul in care dorea sa uite primii sai ani de viata i-au adus si mai mult simpatia fanilor. Tindem sa credem ca acest cantec a fost scris in mod cu totul special avandu-se pe sine ca sursa de inspiratie, un Jonghyun-muza cu o viata dificila si obositoare. El a recunoscut chiar in cadrul aparitiei mentionate mai sus ca a fost prima data cand a plans in timp ce a scris o melodie. (한사랑)

수고했어요. 고생했어요. 사랑해요.
You did well. You worked hard.
I love you.

Sursa: soompi.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.