DVFsPCPXkAAgXx9

Apa potabila din zona olimpica Pyeongchang este infectata cu virusi

Jocurile Olimpice de Iarna din Pyeongchang se confrunta cu prima urgenta medicala dupa ce unii membri ai staff-ului au fost spitalizati din cauza disconfortului abdominal, informeaza site-ul koreaboo.com.

Potrivit rapoartelor, numarul membrilor din staff-ul de securitate de la cazarea personalului olimpic, care s-au plans de simptome similare a crescut in ultimele patru zile.

Incepand cu data de 5 februarie, 36 de persoane au fost infectate si diagnosticate cu Norovirus. Virusul apare notoriu in timpul iernii si provoaca, in termen de doua zile de la infectare, simptome precum diaree, febra, varsaturi si frisoane.

Cei care s-au plans de dureri abdominale au fost temporar izolati, deoarece virusul poate fi usor de transmis, mai informeaza site-ul citat.

Conform declaratiilor unui ofiter de securitate, se speculeaza ca apa potabila este sursa principala a infectarii, iar un oficial al comitetului de organizare a publicat urmatoarea declaratie despre incident: “Se crede ca aceasta problema este cauzata de o defectiune a echipamentelor de reciclare a apei subterane utilizate pentru apa potabila”.

Cu toate acestea, un alt raport a relevat faptul ca infectia a pornit de la anumiti membrii ai personalului de la bucatarie infectati cu virusul, care ulterior s-a raspandit la restul persoanelor din locuinta.

In colaborare cu Comitetul International Olimpic, administratia locala va efectua prevenirea epidemiilor pentru toti sportivii si va coopera in eventualele activitati de control, cum ar fi masurile de carantina de urgenta, a mai informat Koreaboo.com. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.